26.06.2022,  14:18:33 | 0 comentarii | 1430 vizualizari
Lansare de carte
de Ziarul Vaii Jiului

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat în ziua de 23 iunie 2022, la Sala de Lectură, un eveniment cultural dedicat poeziei și iubitorilor acesteia: a fost lansat cel de-al treilea volum de poezie al doamnei Daciana Cosmina Lazăr, volum intitulat „Tatuajul sufletului”, apărut la Editura Karina din Deva.

 

Autoarea, de profesie economistă, este membră a Cenaclului literar „Nichita Stănescu” al M.A.I. București și a publicat versuri în reviste literare din județele Vrancea și Maramureș.

După volumele „Cuvintele sufletului” (2016) și „Iubirea din vers” (2019), autoarea își menține tema predilectă, dragostea, căreia îi conferă valențe lirice pline de sensibilitate și trăire intensă. Toate cele 88 de poezii din recentul volum sunt parcă o demonstrație concretă a celebrului ultim vers din „Paradisul” lui Dante: „Dragostea care pune în mișcare soarele și astrele”.

„Tatuajul sufletului” cuprinde poezii de dragoste a căror notă dominantă este sensibilitatea, sinceritatea, lirismul, toate potențate de talentul poetic al autoarei.

Deși este economistă prin formație, Daciana Cosmina Lazăr are sufletul mereu deschis spre visare, spre meditație și, mai ales, spre iubire. Această iubire o îmbracă în straiele strălucite ale versului, niște versuri pline de sensibilitate și de frumusețe lăuntrică.

În postfața semnată de Carla Strujan aflăm că poeziile Dacianei Cosmina Lazăr „cuprind toate stările sufletești pe care iubirea tatuată în suflet le poate da, sinceritate, frumos, lacrimi de fericire, dor de dragoste, așteptare”.

Avem nevoie mai mult ca oricând de poezie, avem nevoie de momente în care ne putem rupe de cotidianul atât de complicat, atât de plin de neprevăzut. De aceea, simțim nevoia unui punct de care să ne sprijinim, iar acest punct va fi întotdeauna poezia bine scrisă, poezia sensibilă, poezia care știe să recurgă la limbajul sincer pornit din sufletul poetului.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva  a fost, este și va fi întotdeauna alături de scriitorii hunedoreni și, cu atât mai mult, vom fi alături de tinerii poeți și prozatori cărora trebuie să le încurajăm scrierile, să le oferim posibilitatea de a ieși în fața cititorilor, a celor care au nevoie de rolul binefăcător al artei în orice vremuri.

Am felicitat-o și am încurajat-o pe poeta Daciana Cosmina Lazăr să meargă înainte pe drumul atât de greu, dar atât de frumos, al poeziei.

Cu siguranță, după „Tatuajul sufletului”, vor urma alte volume pe care ne vom bucura să le lansăm aici, în „casa cărții” care este Biblioteca.

La această nouă lansare de carte au fost așteptați toți cei care iubesc poezia, care știu să aprecieze frumusețea unui vers, a unei imagini poetice pline de trăire și sensibilitate. A fost o întâlnire plăcută, prietenească, la sfârșitul căreia autoarea a oferit autografe pe recentul ei volum.

Ioan Sebastian BARA


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter