29.10.2011,  16:09:48 | 0 comentarii | 1596 vizualizari
Viitor de aur Valea noastră are? / Exclusiv! Pe ruinele fostului Umirom va răsări un centru comercial
de Ziarul Vaii Jiului

Puţini sunt cei ce ştiu că, pe lângă încrengătura de firme deţinute la aceeaşi adresă de apropiaţi ai fostului prefect Aurelian'Serafinceanu, cu privire la parte din activele fostului UMIROM'SA din Petroşani, str. 1 Decembrie 1918 nr. 1, are interese directe şi familia omului de afaceri Adrian Gărdean.

Potrivit informaţiilor pe care le vom publica astăzi în exclusivitate, familia Gărdean a făcut deja demersuri concrete pentru desfiinţarea de construcţii industriale din  incinta fostei uzine UMIROM şi, respectiv, construirea unui centru comercial la aceeaşi adresă.

Potrivit informa­ţiilor disponibile public în Monitorul'Oficial al'României, Daniela Gărdean şi Nausica Brîncuş, o apropiată a fostului prefect Aurelian Serafinceanu, deţin, în procente egale, SC'Terra Finance SRL Bucureşti, o societate cu un capital valoros, de 810.000 de lei, la nivelul municipiului Petroşani. Am dedus, şi nu vă opreşte nimeni să faceţi la fel şi dvs., că acel capital valoros este - de fapt - reprezentat (şi) de o parte din activele SC'UMIROM'SA. 

Terra Finance SRL a fost administrată, până la data de 20.11.2009, de Georgeta Drella, moment din care - pentru o perioadă de patru ani şi cu puteri depline - administrator unic a devenit Daniela Gărdean. Din rândul asociaţilor au mai făcut parte Constantin Bălan şi Georgeta Drella.

Mai apoi, la data de 20.01.2010, Monitorul'Oficial al României a publicat un Proiect de divizare în urma căruia capitalul social în valoare de 810.000 de lei urma să fie împărţit astfel: 427.860 de lei din capitalul social ar fi trebuit să rămână la Terra Finance, asociat unic să devină Daniela Gărdean, iar 382.140 de lei să treacă la Nausica Brîncuş Realestate SRL, cu asociat unic Nausica Brîncuş.

Întrucât până la data prezentei nu am descoperit informaţii potrivit cărora Nausica Brîncuş Realestate SRL'să se fi înfiinţat, am dedus că fie cele două asociate au renunţat la divizarea societăţii Terra Finance, fie au găsit alte metode de a împărţi capitalul social, fie încă se mai gândesc. Remarcaţi însă din Proiectul de divizare că partea din capitalul social ce ar reveni familiei Gărdean este sensibil mai mare decât cea a apropiatei lui'Aurelian Serafinceanu.

Pe surse vă putem spune însă că relaţiile dintre grupul de firme controlat de Adrian Gărdean şi cel controlat de apropiaţi ai lui'Aurelian'Serafinceanu nu stau tocmai pe roze.

Ce vă putem spune sigur e că Terra Finance SRL - cu sau fără Nausica Brîncuş în rândul acţionarilor - prin administrator Daniela Gărdean - a primit la data de 28 ianuarie 2011 autorizaţia nr. 8 având ca obiect “Desfiinţare construcţie industrială din incinta fostei uzine Umirom”.

Tot în luna ianuarie 2011, Serviciul Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei municipiului Petroşani a acordat SC'Terra Finance SRL - reprezentată de Daniela Gărdean - Certificatul de Urbanism nr. 3/17.01.2011 având ca specificaţie “Întocmire PUZ pentru construire centru comercial Petroşani”. 

Atât autorizaţia cât şi certificatul anterior menţionate se referă la amplasamentul situat în Petroşani, str. 1 Decembrie 1918, la nr. 1.

Zilele trecute, când relatam faptul că în zona fostei uzine Umirom se derulează ample acţiuni de demolare, nişte băieţi s-au şi grăbit să-i informeze pe Adrian Gărdean şi apropiaţi ai acestuia că ar urma o amplă campanie media negativă. Eroare! Dacă familia Gărdean va construi un centru comercial în zona fostei uzine Umirom, sau doar dacă pregăteşte terenul pentru un investitor deja identificat ori potenţal, va regăsi în noi un adevărat aliat în acest demers. 

Zona trebuie scoasă din anonimat, iar fiecare investiţie nouă înseamnă locuri de muncă şi, mai ales, venituri multiplicate către bugetul local şi cel de stat.

Familia Gărdean deţine direct sau indirect participaţii în diverse societăţi comerciale, cuprinzând un spectru foarte larg de  activităţi.

În luna octombrie 2010, de exemplu, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Nuclearelectrica SA a aprobat încheierea unei “asocieri în participaţiune în scopul realizării proiectului prezentat de consorţiul format din Strategic Research Corporation S.A. Bucureşti, Termogaz Company SA Haţeg şi SC Terra Finance SRL Bucureşti în vederea valorificării potenţialului hidroenergetic al apelor de răcire utilizate în procesul tehnologic de la Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă”.

 

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter