05.09.2022,  17:29:52 | 21 comentarii | 4715 vizualizari
Vulcan. Administratorul public Danci, acuzat de comportament abuziv. Sub privirile blajine ale primarului Merișanu, desigur
de Cătălin DOCEA

Zi de zi, e-mail-ul redacției este asaltat de informații, multe dintre ele însoțite și de documente, referitoare la activitatea (puteți citi și inactivitatea, chiar merge) din interiorul administrației publice vulcănene. La capătul răbdării, oameni de bine decid să facă publice lucruri care, altfel, n-ar ajunge la urechile omului de rând, onest plătitor de taxe și impozite.

Întrucât în spațiul public au circulat informații eronate, demne să bagatelizeze dezvăluirile cotidianului nostru, o spunem răspicat: nu există interese de ordin politic în spatele acestor rânduri, nu vrea nimeni să-i dea jos pe domnii Merișanu și Danci. Dar, este adevărat, dacă vor continua să administreze haotic municipalitatea, e foarte probabil ca domnii Merișanu și Danci să fie descocoțați chiar de populația cu drept de vot din municipiul Vulcan.

În această dimineață, via e-mail, am aflat că unul dintre autoturismele primăriei (Logan, înmatriculat HD 13 KYL) a fost implicat într-un eveniment rutier pe șoseaua de centură a municipiului Petroșani (foto 1). Se mai întâmplă, căci numai cine circulă nu greșește. Interesant a fost să aflăm că persoana care circula nu era chiar domnul Danci senior, administratorul public la dispoziția căruia s-ar afla Loganul șifonat, ci Darius Danci, fiul acestuia. Sens în care, dacă nu-i cu supărare, devine interesant de aflat cum de fiul administratorului public se dă cu româneasca Primăriei Vulcan, dar mai ales cine a pus banul jos pentru pagube ori perioada în care autoturismul a fost inutilizabil.

Vă invit să aruncăm acum o privire și la fotografiile 2 și 3. Înaintea unui nemeritat sejur la service, mașina administrației publice locale a fost și la Straja. Acolo unde l-a transportat pe domnul Danci, aici înfățișat în jurul unui pahar viu colorat, cam de fetițe.

Cred că vă gândiți, ca orice muritor de rând, că sigur Loganul primăriei n-avea ce să caute în Straja pentru ca domnul Danci să se delecteze pe el la un pahar, indiferent de conținutul acestuia. Așa și este. După atâtea imagini interesante, este vremea să ne antrenăm creierul lecturând o informare – facsimil 4 pe care unul dintre angajații administrației publice locale o adresa, la final de decembrie 2021, chiar primarului Merișanu. Reproducem câteva pasaje relevante ale documentului la dimensiuni generoase, astfel încât să vă puteți bucura de fiecare cuvânt în parte.

Cu decența impusă de cadrul în care apar aceste rânduri, ar fi de observat că de când stau mai mult în poze cu Smiley și Ianțu, dar mai puțin pe trotuarele și scările de groază din municipiu, cocoțații de la vârful administrației vulcănene au așa un pic de aer de domni care tocmai de întors de la un dat de gaură la macaroană. Nu vreo gaură perfectă, cilindrică, de manual. Ci una în dulcele stil local, netedă precum infrastructura actuală a Ucrainei. Lectură plăcută, revenim.


Comentarii articol (21 )

#1 Marcell05.09.2022,  18:31:35
Sa facem referendum pentru schimbarea primarului ,prea multe abuzuri pe care dumneavoastră le aduceți la cunoștință populației.
#2 Dana05.09.2022,  18:50:35
Mi-e greu deja sa citesc, dar sa traiesc ce au trait/traiesc unii angajati din primarie. Trebuie sa se sesizeze organele competente pentru toate neregurile pe care ni le-ati adus public la cunstinta si sigur Curtea de Conturi, ANFP-ul, ITM-ul, Directia Nereguli Fonduri vor lua masuri. Deja e muuult prea mult, bataie de joc pe banii nostri. Daca masina a fost reparata din bani publici trebuie sa se sesizeze Curtea de Conturi, sa ia masuri sa impute vinovatului adevarat si demiterea din functie a celui vinovat ptr ascunderea adevarului. Dar, pana vine in control Curtea, ce fac cei de la judet sau senatorii si parlamentarii nostri, respectiv d-nul Nistor, d-nul Avram, d-nul Resmerita, ca stau cu ochii pe presa si nu apar public cu nici o masura. Sau chiar Consiliul Local, consilierii PSD pe care i-am votat si cei de la PNL si USR pe care nu i-am votat, dar clar imi voi schimba felul de a vota, daca acest "cuplu" va mai conduce oraselul nostru. La rubrica de diverse, la sedintele de consiliu luati masuri, ca e grav fratilor, raspundeti de banii publici, sunt informatii publice.
#3 Angela05.09.2022,  18:56:30
Multi angajati se plang de urlete in primarie si primarul nu ia masuri. Acum citesc concret, ca doar am crezut ca sunt barfe de cartier. Se mai zvoneste ca multi angajati sunt speriati ca isi pierd locurile de munca daca nu executa. In cateva birouri se vorbeste la receptii doar "ne leaga, ne ia cu duba". Pai deja cate ies la iveala din institutia aceasta clar ca nu sunt barfe de cartier si orasul e dezastru. Cum spunea fiul lui Ceausescu ca nu am fost in stare sa vopsim blocurile construite de tatal lui, se pare ca Merisanu nu poate finaliza proiectele lu Ile dar sa faca altele? Sau da incearca, dar fara proiecte si autorizatii, mai rau, am citi despre V Alecsandri. Se sesizeaza cineva?
#4 Vasile05.09.2022,  19:13:28
De ce doar dupa 9 luni ies la iveala toate acestea? De ce s-a ascuns adevarul? Masina e reparata din bani publici? F grav? Curtea de Conturi stie? Cine a semnat receptia si a dat bunul de plata la factura de reparatii la masina, sa raspunda in fata organelor de control. Ordonantarea la plata cine a dat-o? Primarul a semnat la final plata, clar sa raspunda si el. Consilierul de etica ce face in primarie? Sta si asculta urletele? ANFP-ul? CJ-ul? Consiliul local nu ia atitudine? E cel mai slab consiliu local pe care l-a avut orasul nostru, adica e on-line, sa nu zic mai rau. Doar citeste articolele si nu se sesizeaza? Comisia de disciplina doarme? Ne vedem in 2024. Pana atunci asteptam saptamanal sa aflam ce porcarie am votat in 2020, asa ne trebuie. Am crezut ca a invatat ceva de la Ile, dar acum am inteles cine conduce orasul, cine sparge bani publici pe accidente mascate, chermeze. Dupa anchetele curtii de conturi rugam rapoartele sa fie publice si punct de vedere oficial, cum s-a reparat masina pe bani publici, cum s-a facut receptia si plata? F grav. Ce mai urmeaza?
#5 Aurica frumusica05.09.2022,  19:21:40
Nici nu mai trebuie sa bage bani grei in campanie electorala si sa ascunda omul care conduce orasul. Dvs ati facut campanie cat pentru 20 de ani. Va multumim ca ne informati. Asa presa ne trebuie, nu lingai. Daca aveati informatii mai multe in 2020 nu greseam la alegeri si sa rabdam 4 ani, pe banii nostri. Trebuie facute publice actele cu receptia, cu bunul de plata pe factura, cu aprobarea primarului la plata, cereti pe legea informatiilor publice copii dupa acte si aflam tot, cine a aprobat banii publici pentru un accident? Foaia de parcurs, cine a condus? Ancheta, alo Consiliu Local? Comisia de disciplina e de forma, condusa din umbra de urlete.
#6 Scolerul05.09.2022,  19:26:01
Prima zi de scoala. Extemporal, ce am facut in vacanta de iarna? :)) Bani publici pe reparatii necuvenite. Curtea de conturi va corecta extemporalul si poate nota finala o vor da domnii grei ai judetului, Costel Avram, Resmerita, Nistor, ca vine campania electorala si nu pot sa vina sa ii sustina pe astia, sa se pozeze si sa ridice mainile in aer, vorba lui Dorel, de acord?
#7 Danuta05.09.2022,  19:32:00
Felicitari. Ce masuri a luat Consiliul local? Am votat ca prostii. Eu cel putin l-am votat pe d-nul Barbu. Sper ca si consilier sa ia masuri sa vada cine a semnat receptia, plata facturii si sa solicite imputarea banilor celui adevarat vinovat. D-na viceprimar, mi-a fost cadru didactic, o respect, poate va iesi in public si va face o declaratie privind cum e cu masina, cine a facut accidentul, e grav si daca e fiul si daca e tatal. Cine a facut receptia, cati bani s-au cheltuit, ce e cu lucrarea fara autorizatie de pe V Alecsandri, Ca e ca o bomba cu ceas oraselul.
#8 Cristian05.09.2022,  19:36:25
Multumim de informari. Puteti articolele sa le strangeti intr un roman, pana in 2024, sper, ca am votat ca prostii. De unde sa aflu cine va conduce orasul. Petrosaniul, Lupeniul, Petrila, Uricani au administrator public? Ne-au prostit ca au facut economii cu 2 directori, acum am priceput cum....asteptam si alte economii daca aveti sange in instalatie, avand in vedere cele sesizate cu accidentul si iesirea sportiva pe bani publici.
#9 Logan05.09.2022,  20:25:26
Ba fraierilor spuneți cine va plătit campania electorală, ăla conduce primăria și speră să fie fiisu următorul primar în 2024. Vreți să dați afară din primărie toți toți angajații ce au fost angajați de alți primari, dar o să plecați voi cu bratari.
#10 Functionar05.09.2022,  20:31:43
Ar trebui sa le blocăm mașinile în trafic sa meargă pe jos, așa vor vedea gropile din oraș. L-ați "lucrat" pe Ile să câștigați alegerile, stați cocoțați pe scaune sfârșind viața unui om, dar acum e rândul vostru să plătiți. Hoțiile din primărie și de la spital.
#11 Cetatean european05.09.2022,  21:14:52
Stati liniștiți ca domnul administrator umbla ca si cand ar fi masina personala nu de servici dar cica ar mai exista un precedent la Spitalul Municipal unde magazionera si cu jumatatea dumneaei ar umbla cu un logan alb ca na doar nu e scumpa motorina mai bn.circulam.pe bani cetateniilor eu spun ca ar cam.trebui luate masuri cum.sau luat la.judet cand sotia unuia de acolo se plimba cu masiana consiliului dar na poate niste poze.nu ar strica sa nu spuna lumea.ca vb aiurea doamne fereste probabil.la cat ne cred de prosti conducatorii urbei o sa aibe parte de.niste surpize foto_video gratis
#12 Erika05.09.2022,  21:43:36
Sunt secretara si-ti mulțumesc Marius, tot așa s-au făcut angajări în primărie și la spital, la bazinul de înot și posturi de paza, la poliția locală, doar dobitoci că și cei ce conduc orasul. Faceti-va aprovizionarea cu conserve sau vi le livrează de la Doi Pași.
#13 Maria05.09.2022,  22:07:45
Frumoasa fotografie, se vede cine e seful in cuplu, asa se conduce un ora de votanti care nu stiu pe cine au pus stampila in 2020. Acum au aflat. Felicitari ptr voturi, aici sunt banii dumneavoastra! Asteptam si capitolele urmatoare, cred ca e doar inceputul, acum ca am facut incalzirea. Citim cu atentie!
#14 Ovidiu05.09.2022,  22:11:48
Rugam sa faceti public tot, sa cereti pe legea accesului la informatii documente, acte, situatii, proiecte, valori ajustari de preturi la contracte, alte lucrari de reparatii care poate erau investitii, idem V Alecsandri.
#15 Marinică 05.09.2022,  22:15:30
Sa I fie afișată averea primarului pe 2022 , o sa vedeți ca nu o sai apară terenul unde se construiește la telegondola surpriza este trecut pământul pe numele lui tatăl lui un om la 81 de ani . Oare de ce
#16 Azorel05.09.2022,  22:24:32
Cand era Barbu viceprimar , apoi ramasese primar, nu conducea el , era comandat de directori ( bine ca audisparut doi incompetenti), acum au mai ramas 2 posturi de director….ce masuri sa ia el acum?habar nu are de administratie ( cred ca si acum culegea paharele de pe masa daca i se mai permitea) ! A fost ocupat postul asta de carat servieta si umbrela….sau de unde sa stie comisia de disciplina , consiliul local sau consilierul de etica , daca nu a sesizat careva problema , daca a fost politia rutiera nu a vazut actele masinii? Ca doar nu te iei dupa povesti!Din pacate , daca nu urmezi regulile legale, pana la urma tot pici, indiferent unde esti!Numai ca e greu cand esti sus si cazi brusc
#17 Corina05.09.2022,  22:34:55
Vedem ca toti primarii au participat la deschiderea de an scolar, au facut tur de forta, al nostru a fost on-line, saracu Ile ce ar fi mers, facea militarie aici cu ei pe bulevard. Pacat ca a murit saracul, dar cine i-a sapat groapa va plati pe lumea asta, degeaba i-a stat la capatai la sicriu, groapa i-a sapat-o cu un 1-2 ani inainte.
#18 Gica05.09.2022,  23:50:57
Pe banii nostrii va plimbați pe la cabane , copii voștri umbla cu mașina primăriei , sigur au mai condus-o și altădată, chimion ca a fost accident , asa sa aflat . Demisia ! Ce sunt cu atâtea escrocherii descrise de domnul ziarist , dacă nu le scria noi nu știam nimic .Alo DNA ul se aude veniți la primăria Vulcan ca nu miroase a bine ! Mulțumim domnule ziarist pt informatii
#19 Vulcanean06.09.2022,  10:51:34
Vulcanul e praf, Muieșanu cu Danci continua(finalizeaza) proiectele ramase de la Ile, ei în doi ani nu au nici un proiect, din contra de buni ce sunt le-a plecat și angajații de la proiecte, șefa birou la Primăria Petrosani, singura angajata care stia sa facă proiecte a plecat la Primăria Petrila. Vai de noi, dacă cu Ile domnea clanu Stoica, Rujoi, Postolache, acum cu Muiesanu și Danci, domnesc clanurile Lung Cornel & Mimi, Postolache Pantelimon, Duna, Mârza, etc, etc !!!
#20 Titi07.09.2022,  07:51:57
Dacă ar avea minimul de bun simț și-ar da demisia și Merisanu și Danci de mână, dar așa se vede cine ne conduce. Să ajungă un electrician să ne conducă, foarte grav și drept răsplată priviți rezultatele.
#21 Unul09.09.2022,  12:19:12
Lumea este prea delasatoare in Vulcan,pentru o punga de ulei orez zahar au votat o echipă de hoți camatari si interlopi,ei nu stiu altceva decat sa fure,nici gand sa faca ceva pentru oras,pe primar daca vrei sa dai de el cauta-l prin restaurante unde ia masa cu "prietenii" lui adica primeste o masa gratis.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter