29.10.2011,  17:55:33 | 0 comentarii | 577 vizualizari
Iată cum a fost scăpat Resmeriţă (a câta oară?) de răspunderea penală
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului

Cornel Resmeriţă are motive, luna aceasta cel puţin, să stea mai mult pe la biserică. Nu doar pentru a fi exonerat de păcatul de a-şi turna aproapele la Securitate (în calitate de colaborator al mizerabilei Securităţi comuniste, care a nenorocit zeci şi zeci de mii de familii), fapt definitiv şi irevocabil atestat de Decizia nr. 476 din 02.02.2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Trebuie să-i mulţumească în primul rând doamnei procuror Natalia Cimpoeru, cea care - prin rezoluţia citată aici parţial - l-a scos de sub urmărire penală deşi a declarat în repetate rânduri, în scris, că nu a fost colaborator al Securităţii. Și, cine ştie?, poate mai are în minte şi alte persoane cărora să le mulţumească pentru acest Crăciun fericit de fost turnător, actual primar şi proaspăt individ exonerat de vină pentru declaraţii neconforme cu realitatea.
Pe pagina de internet a cotidianului nostru veţi regăsi curând textul integral al rezoluţiei, cu precizarea că vom aştepta cu real interes cât mai multe argumente pentru a ne fi de folos în a depune, în termen legal, o plângere  la primul procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.


Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani
Dosar 876/P/2010

Extras din Rezoluţia de scoatere de sub urmărire penală
19.11.2010
[...]
“(Resmeriţă - n.r.) a arătat totodată că nu este de acord cu conţinutul sentinţei prin care s-a stabilit calitatea de colaborator al securităţii, dar întrucât hotărârea a devenit irevocabilă prin respingerea recursului său, va respecta în viitor preve­­de­­rile acesteia.
Într-adevăr, calitatea învinuitului de colaborator al securităţii a fost stabilită ulterior semnării celor trei declaraţii, prin sentinţele civile mai sus amintite. În perioada 2000 - 2008 (când au fost semnate şi folosite aceste declaraţii), deşi au fost demarate proceduri de verificare de către CNSAS în privinţa învinuitului, aceste proceduri nu au fost finalizate iar CNSAS nu s-a pronunţat cu privire la apartenenţa sau neapartenenţa susnumitului ca lucrător sau colaborator al securităţii, astfel că învinuitului nu i-a fost adus la cunoştinţă în această perioadă că ar avea calitatea de fost colaborator al securităţii. Având în vedere această stare de fapt, coroborată cu împrejurarea că învinuitul a furnizat o singură informaţie apreciată ca activitate de colaborare cu organele de securitate (aşa cum rezultă din conţinutul sentinţelor judecătoreşti şi a înscrisurilor existente în arhiva fostei securităţi), nu se poate reţine că acesta a avut convingerea (la momentul semnării şi depunerii declaraţiilor pe proprie răspundere) că a avut calitatea de colaborator al securităţii şi că prin negarea acestei calităţi atestă un fapt nereal, ceea ce echivalează cu lipsa intenţiei comiterii infracţiunii.
Văzând şi prevederile art. 249 c. pr. pen.,
În baza art. 11 pct. 1 lit. b şi art. 10 lit. d c. pr. pen,
DISPUN
1. Scoaterea de sub urmărire penală pentru infracţiunea de fals în declaraţii prev. de art. 292 cod pen., cu aplic. art. 41 alin. 2 cod pen., a învinuitului
RESMERIȚÄ‚'CORNEL [...]
2. Soluţia se comunică cu Resmeriţă Cornel, B.M., B.M., şi D.C.
3. Se stabilesc cheltuieli judiciare în sumă de 100 lei, care, în conformitate cu prev. art. 192 cod proc. pen., rămân în sarcina statului.
Procuror, Natalia CIMPOERU


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter