15.09.2022,  22:11:36 | 1 comentariu | 2703 vizualizari
Merișanu aberează și riscă să înghețe apa cu care se bea șpriț în Primărie. / ANL nu a desemnat un câștigător pentru continuarea lucrărilor la locuințele destinate tinerilor vulcăneni
de Cătălin DOCEA

Intervievat pentru Știrile Mondo TV în chestiunea proiectului abandonat al locuințelor ANL, primarul Merișanu spunea: „...am înțeles că există un alt câștigător, vor relua lucrările...”. Primarul a continuat să abereze, spunând chiar că poate se va lucra și anul acesta vreo 2-3 luni, iar la final de 2023 se va ajunge la finisaje. În realitate, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel, informația esențială fiind că, de fapt, până la această oră NU a fost desemnat de către ANL un constructor (acel „alt câștigător” despre care vorbește dl. Merișanu) pentru continuarea lucrărilor la locuințele destinate tinerilor din Vulcan. Procedura este încă în derulare și nici nu se poate spune că ar fi gen „pe ultima sută de metri”.

 

Locuințele ANL - un proiect al administrației Ile!

Primul și cel mai important aspect este că regretatul Gheorghe Ile a fost cel care, la București, a deschis ușile și a obținut demararea unui proiect de construcție a unor locuințe ANL în Vulcan. Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a încheiat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor (2 tronsoane, 33 de unități locative, regim de înălțime P+3, amplasament: str. Traian f.n.) la data de 26.09.2019, sub nr. 298, cu Masa Adrigela SRL, la valoarea de 6.145.021,87 lei + TVA. În paralel (contract 30578/ 23.09.2020), administrația locală a atribuit societății menționate și realizarea lucrărilor exterioare și a branșamentelor pentru suma de 1.455.970,52 lei. Dacă ne amintim bine, la vremea când se pregăteau aceste lucruri cu adevărat bune pentru tinerii vulcăneni, Merișanu era preocupat de luptele politice, părăsind funcția de viceprimar, dar și acel PSD care-l face în mare stil și astăzi.

Din motive care nu fac obiectul acestui articol, constructorul nu și-a putut onora contractele, astfel că – la data de 28.06.2022 – ANL a anunțat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) intenția de a încheia un nou contract (de execuție lucrări – continuare lucrări de construcții-montaj aferent obiectivului de investiție „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Hunedoara, municipiul Vulcan, strada Traian f.n., bloc locuințe 1”) estimat la valoarea de 8.656.630,75 lei + TVA.

Așa cum arătam și în introducerea acestui articol, până la această oră – potrivit informațiilor publicate în SEAP - NU a fost desemnat de către ANL un constructor (acel „alt câștigător” despre care vorbește dl. Merișanu) pentru continuarea lucrărilor la locuințele destinate tinerilor din Vulcan. Repetăm: procedura este încă în derulare și nici nu se poate spune că ar fi „pe ultima sută de metri”.

Mai mult, etapa de evaluare a îndeplinirii criteriilor de calificare, a propunerilor tehnice și a celor financiare are termen 26 octombrie 2022, după care urmează deliberarea și atribuirea contractului de lucrări. Asta dacă asocierea de firme interesată îndeplinește toate condițiile.

În plus, societatea din Petroșani (lider al asocierii de firme care ar viza contractul de reluare a lucrărilor) are pe rolul instanțelor de judecată diverse litigii comerciale importante, cereri de executare silită pentru sume mari de bani etc., fapt care i-ar putea afecta capacitatea de a onora potențialul contract cu ANL, ÎN EVENTUALITATEA CĂ acesta i-ar fi atribuit.

 

Are un defect: îi place să bage în ele la greu

Nu e prima dată când, din dorința de a epata, primarul Merișanu o dă de gard. Mai ieri, era cel mai tare din parcare cu cele 6 proiecte obținute pe „Anghel Saligny”. În realitate, așa cum ZVJ a argumentat, primarii din Aninoasa, Lupeni și Uricani i-au dat fum în nas lui Merișanu (reușind să atragă prin programul național de investiții menționat sume mult mai mari pe cap de locuitor), la fel cum – în ultimii doi ani – primarii din Petrila și Petroșani au derulat deja ani investiții mult peste nivelul celor din Vulcan.

Ca să nu ne plictisim, miercuri primarul Merișanu dădea pe Facebook încă una: „După cei 4,5 km de drum la Crividia, asfaltăm Colonia”. Documentele emise chiar de Primăria Vulcan îl contrazic însă pe Merișanu. Tema de proiectare totaliza 0,7 km – str. Teodora Lucaciu, 2,9 km – str. Crividia și 0,27 km – str. Ion Creangă. Mai apoi, în SEAP a fost scos și contractul: lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere a străzilor Crividia și Teodora Lucaciu din municipiul Vulcan, județul Hunedoara, în lungime totală de 3.375,09 m, din care pe strada Crividia 2.795,55 m și pe strada Teodora Lucaciu 579,54 m. Oricum i-ai aduna, acești kilometri de drum nu trec (nici în tema de proiectare, nici în achiziția anunțată în SEAP) de 4, deci sigur nu ajung la 4,5 cum spune primarul Merișanu. Nici pe Google Earth, dacă simulezi traseul, nu ajungi la 4,5 km. Mă gândesc că, dacă mai bagă în ele, Merișanu astfaltează imediat și-n Gorj…

Chiar nu pricep nevoia politicienilor locali de a emite păreri fără a avea la bază minime informații, de a epata deși ar fi mai câștigați spunând pur și simplu realitatea. Dar am propria ipoteză cu privire la motivul pentru care dl. Danci, pe care îl bănuim cu toții de ceva mai multă experiență, îl lasă pe primarul Merișanu să iasă în online și pe sticlă cu tot felul de dume care-i pot afecta imaginea publică.


Comentarii articol (1 )

#1 Gheorghe18.09.2022,  01:15:54
Un papagal primarul asta. La cum semneaza actele in stare de betie, va ajunge sigur la parnaie, impreuna cu clica lui...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter