25.09.2022,  20:59:43 | 0 comentarii | 1651 vizualizari
Plătim în continuare incompetența oamenilor mufați de președintele Nistor la borcanul cu miere
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA

Numiți în fruntea unor instituții fără a fi luate în calcul criterii de ordin profesional, doar viza de la partid ținând loc de certificat de competență, oamenii lui Nistor continuă să administreze fondurile publice generos puse la dispoziție de administrația județeană după bunul plac. A se citi prost, chiar cu delăsare. Nu ne lasă să ne răzgândim, da’ deloc, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică (DGAMPT) a județului Hunedoara, succesoarea cu mai multe posturi călduțe în organigramă și mai mulți bani de cheltuit a Agenției de Dezvoltare Economico Socială a județului Hunedoara (ADEH). Pentru că așa a vrut președintele Nistor, deși Costel Avram avea și el omul lui (cu la fel de multă „experiență”), același Radu Barb a fost preferat și pentru funcția de director general al DGAMPT, căci el a gestionat (vom vedea cum) și ADEH-ul.

 

Cât de bine sunt gestionați banii județului?

Hai să aflăm. Aferent lunilor ianuarie – decembrie 2019, s-au achitat angajaților structurii județene indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă, indemnizații pentru maternitate și indemnizații de risc maternal în sumă de 24.037 lei. Potrivit legii, acestea sunt suportate din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).

Instituția județeană a plătit concediile medicale, indemnizațiile cuvenite angajaților, dar a uitat un amănunt esențial. Acela ca, în termen de 90 de zile (așa cum prevede art.40 alin.1 din OUG nr.158/2005, cu modificările stipulate în OUG nr.99/14.12.2017), să ceară Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Hunedoara restituirea (decontarea) sumei de 24.037 de lei în baza unor documente justificative.

 

Orice contabil de chioșc…

…știe că angajatorii plătesc asiguraților salariați indemnizații de asigurări sociale de sănătate, iar aceste indemnizații sunt recuperate de la FNUASS pe baza documentelor justificative, printr-o cerere depusă în termen de 90 de zile. La județ însă, acolo unde totul se întâmplă cum și pentru că așa vrea Nistor, nici unul dintre angajații organigramei ale căror posturi prevăd salarii cu 5 (cinci) cifre n-a știut asta.

DGAMPT a încercat, în cadrul unui proces care a durat 20 de luni și a mai cheltuit ceva bănuți din bugetul județului, să recupereze de la Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara cei 24.037 lei pe care nu i-a cerut la timp.

Prin hotărâre definitivă a Curții de Apel Alba Iulia, solicitarea DGAMPT a fost refuzată. Suma a devenit astfel prejudiciu la bugetul instituției județene, interesant de aflat fiind dacă subordonații lui Barb, aleși pe sprânceană din activul PSD, plătesc astăzi, până la ultimul leu, pentru faptul că nu au fost în stare să îndeplinească o formalitate obligatorie prin fișa postului (colectarea documentelor justificative și formularea unei/ unor cereri de decont către CAS Hunedoara), iar asta a produs un prejudiciu de un sfert de miliard, bani plătiți din buzunarul fiecăruia dintre noi.

 

Revenind la Radu Barb,…

trebuie spus că acesta este specialist în a tine degetele suficient de depărtate astfel încât să i se scurgă printre ele banii județului. În 2019, ADEH a pierdut definitiv un proces generat de utilizarea fără drepturi de autor a unei fotografii reprezentând Biserica „Sf. Nicolae” din localitatea Densuș pe mai multe materiale de promovare. Barb&co. au copiat, pur și simplu, imaginea dintr-un album de promovare a Țării Hațegului, fără a avea acordul scris al autorului. Ulterior, deși ADEH a fost somată, Barb a refuzat să îndepărteze imaginea de pe materialele de promovare. Instanța de judecată a obligat ADEH să distrugă toate materialele care conțineau fotografia în cauză și să înlăture de pe paginile proprii de internet și social media imaginile în care apărea fotografia. De asemenea, a fost obligată să achite autorului suma de 5.000 de lei, cu titlu de daune morale.

Și asta nu e tot. Printr-o hotărâre rămasă definitivă în ianuarie 2022, DGAMPT (ca succesoare a ADEH) a fost obligată să mai achite 3.180 de lei, cheltuieli de judecată. Pentru că Barb e șmecher, și poate copia munca altuia după bunul plac, DGAMPT plătește 8.180 de lei pentru o fotografie. O fotografie, una singură, imagine care - având în vedere bugetele generoase și dotarea pe măsură de care ADEH și DGAMPT au avut/ au parte – putea fi realizată ori cumpărată pe bani de nimic.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter