06.10.2022,  18:39:38 | 0 comentarii | 398 vizualizari
A VII-a ediție a „Zilelor Academiei de Științe Tehnice” din România se derulează la Universitatea din Petroșani
de Corneliu BRAN

Academia de Științe Tehnice din România (ASTR) organizează, timp de două zile, 6-7 octombrie 2022, la Universitatea din Petroșani, cea de-a VII-a ediție a „Zilelor Academiei de Științe Tehnice din România”, principala temă de dezbateri fiind: „Eficiență și eficacitate în inginerie”.

 

Joi, 6 octombrie, am fost prezenți în sala de conferințe a Bibliotecii universitare a instituției de învățământ superior de pe Dealul Institutului, în prima zi de dezbateri, și am avut ocazia să vedem o sală plină cu membrii ASTR și AGIR, cercetători științifici, doctoranzi și masteranzi, specialiști în inginerie, profesori și cadre didactice veniți din țări europene, din țară, dar și din cadrul Universității din Petroșani, în frunte cu rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Radu Mihai Sorin. Este important să amintim la început de Comitetul de organizare a evenimentului din partea ASTR: prof. univ. em. dr. ing. Valeriu Jinescu, președinte; prof. univ. dr. ing. Nicolae Iliaș, prof. univ. dr. ing. Mihail Minescu, dr. ing. Aurelian Serafinceanu, prof. univ. dr. ing. George Teșeleanu, prof. univ. dr. ing. Polidor Bratu, prof. univ. dr. ing. Lazăr Avram, dr. ing. Doru Vladimir Pușcașu și conf. dr. ing. ec. Dragoș Gabriel Zisopol, membri. De partea cealaltă, Comitetul de organizare din partea Universității din Petroșani și a partenerului „Gerom Internațional” Petroșani la acest eveniment este format din: președintele Sorin Mihai Radu și președintele executiv Nicolae Iliaș, fost rector al universității; dr. ing. Aurelian Serafinceanu, dr. ing. Marius Cucăilă, ec. Tudora Crina, ec. Alisa Ilcea și ec. Mărioara Tulpan în calitate de membri.

Temele abordate în cele două zile sunt în număr de opt și sunt împărțite astfel: „Eficiență și eficacitate în mecanică și tehnologie”; „Performanță în producerea, stocarea și conversia energiei”; „Modelarea și simularea proceselor specifice ingineriei electronice și IT”; „Factori de creștere a eficienței în domeniul construcțiilor și al integrării urbane”; „Abordarea sistemică a infrastructurii de transport în scopul eficientizării acesteia”; Eficientizarea proceselor chimice prin abordare interdisciplinară”; Metode de eficientizare a proceselor industriale prin utilizarea materialelor cu proprietăți superioare; „Tehnici și tehnologii eficiente în folosirea resurselor naturale și pentru protecția mediului”.

Vom reveni.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter