11.10.2022,  19:20:39 | 0 comentarii | 662 vizualizari
Memoriu privind calea ferată dezafectată Păuliș Lunca - Brad
de Ziarul Vaii Jiului

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a trimis, marți, 11 octombrie, un „Memoriu” viceprim-ministrului  Sorin Mihai Grindeanu - ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prin care aduce la cunoștință tergiversarea inexplicabilă de către Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara a procedurilor tehnice de întocmire a documentațiilor în vederea promovării transferului către autoritățile administrației publice locale din Județul Hunedoara a terenurilor situate pe traseul liniei feroviare dezafectate Păuliș Lunca – Brad.

 

În document se arată că, în urmă cu 5 luni, Instituția Prefectului Județul Hunedoara a înaintat, sub forma unui proiect de hotărâre de Guvern, solicitarea de trecere a terenurilor aferente liniei feroviare Păuliș Lunca - Brad (dezafectată) din domeniul public al statului (terenuri aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și în concesiunea Companiei Naționale de Căi Ferate C.F.R. – S.A), în domeniul public al unor localități din Județul Hunedoara (municipiul Brad și comunele Luncoiu de Jos, Șoimuș, Băița și Vălișoara), în scopul punerii în valoare a fostei linii ferate Păuliș Lunca-Brad și introducerii acesteia în  circuitul turistic, având în vedere oportunitățile de finanțare nerambursabile existente.

Ulterior, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a trimis Instituției Prefectului un punct de vedere prin care se arată că bunurile (terenurile în cauză) pot fi transferate către autoritățile locale numai după parcurgerea unor etape care presupun implicarea Sucursalei Regionale CF Timișoara.

Precizările ministerului au fost trimise Sucursalei Regionale de Cale Ferată  Timișoara, Instituția Prefectului solicitând, totodată, „inițierea de urgență a procedurilor ce cad în sarcina acesteia de "verificare și identificare pe teren a situației tehnico-juridice de către o comisie mixtă formată din reprezentanți din cadrul Regionalei CF Timișoara și ai solicitantului”.

Până astăzi, din partea Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara nu s-a primit niciun răspuns privind stadiul parcurgerii etapei de verificare și identificare a situației tehnico-juridice a terenurilor în cauză, precum și avizarea în C.T.E.- Consiliul Tehnico-Economic al sucursalei.   

În documentul trimis viceprim-ministrului Sorin Mihai Grindeanu se arată că:  „Având în vedere această situație de tergiversare de către Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara a procedurilor de întocmire a documentațiilor tehnice ce cad în sarcina acesteia (inclusiv avizarea în CTE), ne vedem obligați să vă informăm despre acest blocaj instituțional care poate periclita transferului către autoritățile administrației publice locale a terenurilor situate pe traseul liniei feroviare dezafectate Păuliș Lunca – Brad, cu consecința gravă a ratării unor oportunitățile de  dezvoltare/proiecte cu finanțare externa nerambursabilă, considerate deosebit de importante pentru comunitatea locală din Județul Hunedoara.”

În finalul Memoriului, prefectul Călin Petru Marian solicită ministrului Transporturilor și Infrastructurii să intervină instituțional și să dispună măsurile legale care se impun pentru deblocarea situației.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter