29.10.2011,  19:11:17 | 0 comentarii | 1534 vizualizari
În atenţia băieţilor care ascultă telefoane: / Scorseze n-a apărut întâmplător să câştige un contract la Compania Huilei. A fost chemată să câştige!
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului

Este deja de notorietate faptul că, pe fondul litigiilor ajunse în instanţă cu privire la atribuirea contractelor de pază şi monitorizare a subunităţilor miniere, Compania Naţională a Huilei este nevoită să apeleze – pentru a beneficia de această gamă de servicii – la contracte încheiate pe perioade determinate, de trei luni de zile.
Și cea mai recentă procedură de acest gen a fost câştigată – pe criteriul preţului cel mai bun – de grupul de firme Protector. Chestiunea aceasta, anume că şi contractele pe trei luni au fost câştigate, succesiv, tot de Protector, prestator tradiţional pentru CNH SA pe acest segment, i-a dus la disperare pe cei de la Scorseze Security International SRL, societate ale cărei conexiuni la vârful PD-L sunt un secret doar pentru surzi, orbi şi muţi. 

O altă chestiune scapă însă de fiecare dată băieţilor care ascultă telefoane şi plantează „ochi” şi „urechi”. Anume că, în realitate, cei de la Scorseze au fost chemaţi în Valea Jiului, cu dedicaţie, pentru a pune gheara pe contractul de pază, intervenţie şi monitorizare. Un contract păgubos dacă ţinem cont că, de ani de zile, CNH plăteşte greu şi preponderent prin compensare, dar unul avantajos dacă, pe firul scurt, persoane direct interesante ar dicta conducerii CNH SA plăţi cash rapide. Asta pentru că, se ştie, în ciuda dificultăţilor financiare, încă există firme cărora Compania le decontează rapid şi cu lichidităţi contravaloarea produselor ori serviciilor prestate. Criza e pentru proşti, nu şi pentru caracatiţa huilei.

Deţinem informaţii certe potrivit cărora cel puţin o persoană de la vârful CNH SA, parte a grupului celor şase directori care manageriază colosul industrial pe panta către faliment, a ţinut permanent legătura cu reprezentantul firmei Scorseze, un anume domn Patraulea, şi i-a furnizat informaţii confidenţiale deosebit de preţioase. La cea mai recentă procedură de selecţie, ca un exemplu, directorul din CNH, PERSONAL, l-a apelat pe reprezentantul Scorseze şi i-a cerut, pentru a patra oară, să se prezinte neapărat la deschiderea ofertelor întrucât are „şanse să câştige”. Ba, mai mult, i-a recomandat să ajungă în Petroşani cel puţin cu o zi înaintea selecţiei de oferte pentru a se asigura că nu va lipsi, din cauze neprevăzute, de la momentul deschiderii ofertelor. Ce înseamnă asta? E simplu. Că la nivelul managementului Companiei Huilei există cel puţin o persoană care încalcă principiile confidenţialităţii şi ale liberei concurenţe, transmiţând informaţii unui participant la o procedură de achiziţie publică. Într-un stat de drept, asta se traduce prin pârnaie. La Petroşani, această realitate transmite însă dinspre Compania Huilei un miros înţepător de şpagă. Cum se demonstrează tot acest mecanism al interesului personal pus în faţa celui al Companiei Huilei? E simplu. Dacă-şi doresc cu adevărat, băieţii cu ochi albaştri pot afla cu cine s-a convorbit şi cu cine s-a întâlnit, în zilele anterioare procedurii de selecţie, stimabilul domn Patraulea de la Scorseze. 

Este evident că, în jurul acestui contract de pază şi monitorizare, interesele sunt deosebit de mari. Mai calculăm, mai desenăm.... Și, zilele următoare, vă informăm cine, pe cine, de ce şi mai ales pentru cât trădează.

 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter