18.12.2022,  20:35:55 | 0 comentarii | 1742 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Vulcan / Rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul
de Gheorghe OLTEANU

Doar ceea ce apare în prima fotografie se numește insulă ecologică digitalizată, numai că imaginea nu e din Vulcan sau din vreo altă localitate din Valea Jiului. În celelalte poze „insulele” sunt de genul celor care, din păcate, încă mai sunt prezente în peisajul cotidian.

 

Dacă e să-i dăm crezare

domnului ing. Marius Danci, managerul public al municipiului Vulcan, la anul „vom avea un sistem de colectare (a deșeurilor menajere – n.a.) bine pus la punct”. În luna aprilie, municipalitatea a înaintat cererea de finanțare pe PNRR aferentă proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate supraterane în municipiul Vulcan”. Numai că pare-se că ceva a fost în neregulă, din moment ce Direcția Generală Planul Național de Redresare și Reziliență a solicitat, prin adresa 51375/02/11.2022, să se specifice exact locurile, era să zic locațiile, în care urmează să fie amplasate aceste insule ecologice digitalizate. Mai exact, din declarația pe proprie răspundere a unității administrativ-teritoriale „să reiasă că amplasarea acestora se va face în zonele de blocuri”.

 

Tot din relatarea

managerului public am reținut că, în momentul de față, din cele șaizeci și unu de platforme, cincisprezece nu mai sunt operaționale, fiindcă hotărârea din primăvară se referea la platforma cu containere de 4 mc. Una dintre modificările importante ce trebuie neapărat efectuată se referă la punctul gospodăresc din platforma  35 de la intersecția străzilor General Dăscălescu-Dorobanți. Acesta, o catastrofă, este departe de blocuri, așa cum cere regulamentul, și, în plus, după cum a menționat și consilierul Ștefan Feszner, „e plin de dejecții, de animale moarte și chiar vii” și că aici se aruncă toate materialele provenite din construcții.

 

Managerul public

a enumerat modificările care vor fi efectuate și și-a exprimat speranța că, odată acestea făcute, documentul final va trece de Mediu. Insulele ecologice digitalizate constituie o modalitate modernă la care cantitatea de deșeuri menajere depusă de fiecare locatar pe baza unei cartele magnetice este imediat contorizată. Managerul public vorbea de un an până la apariția unor astfel de sisteme. Rămâne de văzut dacă viitorul îi va da dreptate.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter