11.01.2023, 20:48:13 | 0 comentarii | 2910 vizualizari
GALERIE:
FOTO
Aninoasa / Stațiunea „Cândet” - un proiect public-privat
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN
Am primit la redacție un material publicitar a lui Daniel Roșca, prin care ne anunță că s-a mutat definitiv înapoi în Valea Jiului pentru a duce mai departe platforma „Ținutul Momârlanilor”, spre abordarea internațională „Ținutul Titanilor”, industria blockchain / NFT / crypto. Mai mult, el ne dezvăluie un proiect în exclusivitate, ținut la secret până acum! Citiți mai departe, că merită. Faptul că s-a mutat în Valea Jiului nu constituie o știre, atunci când arunci pe piață mai multe „ținuturi” ale ei, ci un gest de normalitate.
Valea Jiului, „noua Bucovină a României” în materie de turism! Povestea chipurilor umane întipărite în stâncile din Valea Jiului a fost cartografiată în ultimul an de Roșca, astfel încât acum la final acesta se pregătește să inscripționeze pentru eternitate în „blockchain” „legendele” momârlănești de la facerea lumii. Cele mai multe sunt, desigur, exagerări pitorești și trebuie privite cu îngăduință. Pornind din „Scocul Urzicarului”, de la „Podul Urzicarului” ,acolo unde o regăsim pe Gaia, „Muma Pământului”, povestea giganților ajunge în Masivul Parâng, denumit în antichitate de vechii scribi „Pharanx” sau „Parangos”, acolo unde se află templul lui Apollo, Prometeu și „Grifonul Carpatin”. Incredibile comparații și suprapuneri cu mitologia locurilor, chipuri reale aproape supranaturale, unde pe alocuri am putea spune ca oamenii au intervenit în modelarea acestora, combinate cu o documentare istorică extrem de laborioasă, toate încununează eforturile petroșeneanului de promovare a plaiurilor natale și ale noastre din ultimii 5 ani. Planurile pentru viitor sunt extrem de ambițioase și credem cu tărie că vor fi duse la îndeplinire în condițiile în care avem de-a face cu omul care a pus bazele platformei de comunicare tinutulmomarlanilor.ro , „noua Bucovină a României”, cum îi place acestuia să o denumească. Bineînțeles că o comparație cu Bucovina este absolut forțată.
Conferința „Destinații Vizionare” de la Brașov a întărit parteneriatele ce se vor crea pentru acest proiect Titanii noștri din Vale au fost prezentați în luna decembrie la Conferința „Destinații Vizionare”, acolo unde a fost dat de asemenea și primul exemplu concret de parteneriat public privat de succes, eforturile financiare semnificative fiind susținute de agenția de marketing strategic a lui Daniel, „B2B Strategy”, de domnul Emil Părău din Lupeni și a sa firmă Comexim R, dar și de domnul Daniel Sîn și Composesoratul Iscroni 2000, alături de primarul Nicolae Dunca și Primăria orașului Aninoasa. Delegația din Valea Jiului la conferința de la Brașov a fost una extinsă, Primăria Aninoasa având un reprezentant desemnat, care împreună cu Casa de Arhitectură „Botezan” l-au susținut pe Daniel în prezentarea conceptului pentru aducerea turiștilor europeni în Vale.
Investiție privată de peste 2,5 milioane de euro în Vârful Cândet din Aninoasa! Prin Hotărârea Consiliului Local Aninoasa nr. 108, de la finalul lunii decembrie, a început procesul de definitivare a primei stațiuni din România construite de la zero! Da, este poate incredibil pentru unii, dar așa vor sta lucrurile. Pe un areal virgin, evitând coloșii industriali de pe timpul mineritului, cu acces direct din Defileul Jiului și cu posibilitate de a unii, prin Pasul Vâlcan, Domeneniul Schiabil Straja, Vârful Cândet are toate șansele să devină noua „perlă a Văii Hiperboreei”, așa cum o vede Daniel dar în același timp și scribii din antichitate. „În perioada imediat următoare ne așteptăm la definitivarea situației juridice a drumului forestier, care urcă pe Platoul Cândet și de preluarea acestuia în administrarea Primăriei Aninoasa”, a relatat în exclusivitate pentru ZVJ, Daniel Roșca. „De asemenea, în primăvară urmează semnalizarea prin panouri bilingve a tuturor urieșilor de piatră din Vale, un proiect realizat împreună cu Comexim R Lupeni, care o să ofere posibilitatea dezvoltării sustenabile a turismului de vară, mai ales ținându-se cont de capriciile vremii, tot mai călduroase, după cum constatăm cu toții și în această iarnă. Platforma de comunicare tinutulmomarlanilor.ro fiind resursa accesată de fiecare turist în viitor, prin tehnologia de coduri QR implementată în semnalizatoare”, mai susține Daniel Roșca.
Prin investițiile ce se vor face, se dorește atragerea rapidă a turiștilor din străinătate și din țară „Conceptul de a aduce turiștii europeni are la bază dezvoltarea unui joc în care acești urieși sunt deja transformați în personaje, astfel încât în viitorul apropiat să existe posibilitatea de a accesa pachete de turism reale în Stațiunea PHARANX (Vârful Cândet din Aninoasa) de către pasionații din industria de gaming de la nivel european. Partener în acest proiect integrat mai este și antreprenorul general în construcții Green Future Snagov, care pregătește în această perioada bugetul de 2,5 milioane de euro necesar construcției celor 12 tipologii de clădiri (4000 mp utili de construcții) din viitoarea stațiune, pe o suprafață de 10 hectare din cele 107 ale Platoului Cândet. Împreună cu Departamentele din Primăria Aninoasa, Casa de Arhitectură Botezan este desemnată în proiect să coordoneze viitorul PUZ, pe toată suprafața platoului, astfel încât România să aibă și prima stațiune de după revoluție dezvoltată după toate standardele europene de urbanism”, ne-a mai transmis Daniel Roșca.
În proiect e inclus și un festival internațional la Bănița, pe o suprafață de 15.000 de mp, aidoma marilor festivaluri europene și din țară! „Lansarea efectivă a proiectului va fi definită de colectiile de NFT-uri care se estimează că o să fie lansate în prima jumătate a lui 2023, după definitivarea și a ultimului parteneriat necesar pentru sustenabilitatea economică a proiectului: spațiul (de 15.000 mp) necesar pentru dezvoltarea Festivalului Rhabon vs Strabon, pe teritoriul comunei Bănița, cealaltă poartă de intrare în Vale. Delimitarea stațiunii de zona festivalului este absolut necesară pentru returnarea, în timp real, a investițiilor realizate de persoanele fizice, prin intermediul industriei blockchain / crypto / tehnologie NFT”, a încheiat prezentarea proiectului, Daniel Roșca. Puteți urmări evoluția proiectului, accesând platforma tinutulmomarlanilor.ro, acolo unde în rubrica „Povestea Locurilor” din meniul principal regăsiți selecția „Momârle”, cu povestea tuturor sfincșilor din Valea Jiului.
Primarul Aninoasei confirmă proiectul, ba chiar și plusează cu altele două, legate oarecum de acest proiect Am vrut să vedem și punctul de vedere al primarului aninosean Nicolae Dunca, care să confirme sau nu cele scrise mai sus. „Da, este un proiect de care cu ZVJ am mai discutat prin dumneavoastră, pe care îl avem în vedere de ceva vreme. Acum discuțiile sunt destul de avansate și proiectul are șanse să se realizeze printr-un parteneriat public privat. O stațiune și o pistă de karting cu competiții internaționale incluse într-un calendar european al federației de profil, ar ridica orașul Aninoasa. Ori, noi asta vrem și de aceea suntem deschiși unor astfel de proiecte. Personal mai am în vedere încă un proiect, legat oarecum de cele două, prin care să refacem baza sportivă și să construim acolo și un hotel, astfel încât să putem organiza nu doar competiții de karting la Aninoasa ci și mini turnee de fotbal pentru copii și juniori, inclusiv turnee internaționale de vară, la care să vină tineri din toată Europa. De această finanțare de la baza sportivă va depinde însă foarte mult de CNI. Da, vrem să facem la Aninoasa toate acestea, iar timpul va demonstra că nu sunt povești. În câțiva ani toate acestea pot deveni realitate, iar eu, personal, voi face totul pentru ca să nu rămână doar la stadiul de proiecte”, a confirmat primarul Nicolae Dunca. Un primar care tace și face din câte se vede și nu vorbim doar de aceste proiecte, ci și de altele, destule, implementate la Aninoasa de când edilul a primit girul cetățenilor prin vot. Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|