30.01.2023,  18:20:07 | 1 comentariu | 4968 vizualizari
Vulcan / I s-a găsit o destinație
de Gheorghe OLTEANU

Povestea clădirii școlii nr.7 de pe strada Parângului din Vulcan, cunoscută și ca „școala neterminată”, este de prin anii optzeci ai secolului trecut. În viziunea diriguitorilor locali din fostul regim aici ar fi urmat să funcționeze un mare număr de clase și să se înființeze dotări necesare practicării unei palete diversificate de activități sportive.

 

Declinul imobilului

a început după 1990 când a pierdut din interes. Ministerul Învățământului s-a descotorosit de ea pasând-o, mai întâi, inspectoratului școlar județean și, apoi, autorității publice locale. Cel mai longeviv primar al Vulcanului s-a gândit că va putea face ceva din el, mai ales că prețul materialelor de construcții era mai la îndemână. Pe lângă că ar fi vrut să finiseze toate încăperile, mult-regretatul avea de gând ca, în „U”-ul format de laturile clădirii, să realizeze o imensă sală de spectacole. Numai că soarta l-a împiedicat să-și materializeze intențiile.

 

Cu puțin timp în urmă,

primarul de acum își pusese în gând ca să realizeze, pe bani europeni, din „școala neterminată” un centru de resurse comunitare pentru persoane din comunități dezavantajate. L-a făcut să renunțe la idee o verificare a structurii construcției al cărei rezultat a fost că aceasta nu ar rezista unui seism major. Dezamăgit, la un moment dat primarul s-a gândit, după cum el însuși a mărturisit într-o ședință de consiliu local, că mai bine ar fi să dărâme măgăoaia de pe Parângului. Ceea ce, desigur, ar fi fost greșeala vieții lui. Așa că, sfătuindu-se cu alții, s-a ajuns la o variantă mai bună, totuși.

 

Varianta aceasta

a făcut obiectul unui proiect de hotărâre dezbătut și aprobat în ședința ordinară a Consiliului Local Vulcan din ziua de 26 ianuarie.  Acesta se referă la „darea în folosință gratuită Clubului Sportiv Municipal Mihai Viteazu a imobilului Sala de sport situat în municipiul Vulcan, strada Parângului, cât și a mijloacelor fixe aferente”. Darea în folosință gratuită s-a făcut ținându-se seama de art.129 , alin(2), lit.„c”, respectiv alin.(6), litera „a” din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ.

 

Acesta glăsuiește

că este în puterea consiliului local să hotărască „darea în administrare, concesionarea, închirierea sau darea în folosință gratuită a bunurilor proprietatea publică a comunei, orașului sau municipiului, după caz, precum și a serviciilor publice de interes local, în condițiile legii”. Imobilul „se va folosi exclusiv pentru desfășurarea activităților specifice Clubului Sportiv Municipal Mihai Viteazu”, se precizează în raportul de specialitate. Ultimul cuvânt l-a avut domnul Spiridon Simion, președinte de ședință. Venerabilul  a tras concluzia că, fiind la doi pași de sala de sport cunoscută de toată lumea, școala, denumită și ea sală de sport, va avea parte de o pază eficientă.


Comentarii articol (1 )

#1 BIRO BELA 31.01.2023,  00:14:07
SA NU AJUNGA O RUINA SI APOI VINDUT PE O SUMA DE NIMIC , CA MULTE ALTELE IN TARA ASTA !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter