08.02.2023,  18:49:06 | 0 comentarii | 912 vizualizari
Vestea momentului! / Proiecte de peste 6,7 milioane de lei pentru implementarea unui sistem modern de colectare, gestionare şi valorificare a deşeurilor la nivelul municipiului Vulcan
de Ziarul Vaii Jiului

Două proiecte, recent câştigate de către Primăria municipiului Vulcan, vor aduce localitatea în rândul celor care oferă facilităţi de ultimă generaţie pentru cetăţeni. Se va vedea şi la tot pasul, pentru că vorbim despre implementarea unor sisteme moderne, precum în mari oraşe din întreaga lume, dar şi în buget – deoarece se vor face constant economii, dar şi noi venituri la bugetul local, de îndată ce proiectele în discuţie vor fi implementate.

Echipa lui Cristian Merişanu,...
...primarul municipiului Vulcan, a reuşit să creioneze o variantă revoluţionară de modernizare a întregului sistem de colectare și  depozitare a deșeurilor la nivel de localitate, prin accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare deșeurilor, în vederea conformării cu directivele europene.

Astfel,...
...în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), au fost obținute două finanțări deosebit de importante prin care se vor înlocui actualele containere cu insule ecologice digitalizate, dar se va realiza şi un centru de colectare prin aport voluntar în municipiul Vulcan.
Reamintim că implementarea unui sistem de colectare separată a deșeurilor a fost și rămâne una dintre prioritățile primarului municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, acesta fiind și motivul pentru care, atunci când a apărut șansa unor finanțări prin PNRR, edilul și-a mobilizat cu succes echipa. O mobilizare de bun augur dacă ne gândim că, iată, municipalitatea a reușit să câștige nu unul, chiar chiar două proiecte în acest sens.

Certitudine
În perioada imediat următoare, primarul Cristian Merișanu va semna două contracte de finanțare, pentru cele două proiecte care vor aduce la standarde europene sistemul de gestionare și colectare a deșeurilor în municipiul Vulcan. 
Prin amabilitatea administrației publice locale, putem aduce astăzi în atenția dvs. amănunte concrete cu privire la cele două proiecte a căror valoare totală depășește 6,7 milioane de lei. Peste 67 de miliarde de lei vechi, mai pe înțelesul tuturor.

Insule ecologice digitalizate
Primul proiect, a cărui valoare totală se ridică la suma de 2.956.373 de lei, poartă denumirea “Construirea de insule ecologice digitalizate supraterane în municipiul Vulcan” și presupune amenajarea unui număr de 50 insule ecologice supraterane, încasetate cu containere de 1,1 metri cubi, pentru colectarea separată a următoarelor categorii de deșeuri: hârtie și carton, plastic, metali, sticlă, biodegradabile, reziduale. Fiecare insulă ecologică va fi compusă dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deșeurilor.
Nu încape dubiu că, prin colectarea separată a deșeurilor și îmbunătățirea activității de control și monitorizare a parametrilor de calitate a mediului, se contribuie la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor municipiului Vulcan. 
Mai mult, implementarea unei rețele de insule ecologice are potențial economic pe termen lung, prin diversele posibilități de revalorificare a materialelor reciclabile colectate separat, contribuind astfel la dezvoltarea economiei circulare. 

Adio containere insalubre, adio vandalism!
Insulele ecologice digitalizate supraterane de colectare a deșeurilor vor fi amplasate în majoritate pe locurile actualelor containere din punctele gospodărești. Acestea vor fi protejate anti-vandalism şi împotriva accesului neautorizat, vor fi dotate cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, fiind colectate informaţii privind volumele şi tipurile de deşeuri colectate.  În plus, va avea loc și o campanie de informare a locuitorilor municipiului Vulcan cu privire la colectarea separată și valorificarea diferitelor categorii de deșeuri. 

În directă legătură...
...cu proiectul anterior menționat, la completarea acestei priorități a edilului Merișanu va contribui, cu finanțare prin PNRR, și cel care vizează “Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în municipiul Vulcan”. 
Investițiile, care se vor ridica la suma de 3.830.913 lei, presupun realizarea unui sistem de colectare selectivă a deșeurilor în municipiul Vulcan. Vorbim aici tocmai despre acele deșeuri care nu se pot în sistem “door-to-door” (din ușă în ușă – n.r.), adică deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum dar și categorii speciale de deșeuri – cele voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase sau deșeuri din construcții și demolări.

6.787.286 LEI însumează cele două proiecte care vor fi implementate de către Primăria municipiului Vulcan prin PNRR


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter