14.02.2023,  16:25:11 | 0 comentarii | 643 vizualizari
Prefectul, prezent la prezentarea raportului de evaluare a activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara
de Ziarul Vaii Jiului

Marţi, la sediul Instituției Prefectului - județul Hunedoara, a fost prezentat raportul de evaluare a activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara în anul 2022, de către președintele CJSU Hunedoara - domnul prefect Călin Petru Marian și vicepreședinții CJSU Hunedoara - domnul inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara, Alin Nasta și președintele Consiliului Județean Hunedoara, reprezentat de Alin Țambă.

           

Anul 2022 a fost un plin de evenimente care, la rândul lor, au necesitat o serie de răspunsuri în mod integrat, rapide și eficiente.

 

Pe tot parcursul anului precedent, prin acțiunile întreprinse, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara și-a orientat eforturile către monitorizarea  riscurilor și gestionarea situațiilor de urgență, oferind de fiecare dată soluții adaptate și eficiente la solicitări.

 

Acţiuni şi măsuri cu caracter preventiv/proactiv

Activităţile de prevenire au reprezentat o prioritate pentru toate instituţiile cu atribuţii în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă, în scopul menţinerii unui nivel acceptabil al riscurilor.

 

Acţiuni executate pe timpul manifestării situaţiilor de urgenţă

În anul 2022, la nivelul județului, s-a continuat activitatea Centrului Județean de Conducere si Coordonare a Intervenției, cu încadrarea unor funcții necesare gestionării situațiilor apărute în contextul COVID 19.

 

Începând cu 14.03.2022, la nivelul județului, prin ordinul domnului prefect al județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-a dispus operaționalizarea Celulei de Coordonare Operațională (CCO) de la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Hunedoara (CJCCI HD) pentru managementul unui aflux masiv de cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina.

 

Măsurile întreprinse la nivel judeţean pentru coordonarea eficientă şi unitară a intervenţiilor au făcut posibile reducerea efectelor situaţiilor de urgenţă înregistrate, eliminarea pierderilor de vieţi omeneşti şi reluarea cu operativitate a activităţilor sociale din zonele afectate.

 

”Sunt foarte mulțumit de activitatea pe care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a desfășurat-o în anul 2022, iar faptul că membrii care fac parte din această structură sunt prompți și eficienți mă face să cred că putem gestiona orice situație problematică pe care o întâlnim la nivelul județului Hunedoara.

 

Ieri am avut o situație cu care nu ne-am mai confruntat în ultima perioadă, un cutremur care a durat 6 secunde. Din fericire, în urma evaluărilor efectuate de către instituțiile abilitate, nu au fost înregistrate pagube.

 

Ceea ce am ridicat astăzi în atenția membrilor CJSU a fost că organizarea și promptitudinea de care trebuie sa dăm dovadă. Fiecare instituție trebuie să știe exact cum să reacționeze în cazul oricărei situații. Totodată, raportat la întâmplările de ieri, am decis să fie retransmis planul cu privire la riscul seismic care prezintă și concepția naționala cu privire la riscul post-seism.

 

De asemenea, am solicitat CJSU să ia o serie de măsuri organizatorice cu privire la anumite probleme cu care ne confruntăm în acest moment. În perioada 2-3 martie vom demara la nivelul administrației publice din județul Hunedoara o campanie de donare de sânge. În plus, fiecare instituție va trebui să facă câte o evaluare a riscului seismic pentru fiecare clădire pe care o deține prin efectuarea unei expertize tehnice.” – a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter