22.02.2023,  18:39:13 | 0 comentarii | 830 vizualizari
Pe ordinea CL Petroșani / 35 proiecte de hotărâre / 4 proiecte vizează alocări de fonduri 
de Corneliu BRAN

La ședința ordinară de Consiliu Local Petroșani de joi, 23 februarie, pe ordinea de zi se vor afla 35 de proiecte de hotărâre. Aceasta se va desfășura on-line. Petroșaniul rămâne singura localitate din Valea Jiului care mai desfășoară aceste ședințe pe internet. Din cele 35 de proiecte, am ales pentru azi cele care vizează alocări de sume de la bugetul local pentru diverse evenimente sau cheltuieli necesare pentru susținerea acestora.

5.000 de lei alocați pentru delegația din Varpalota
Proiectul cu nr. 7 ce va fi suspus dezbaterii consilierilor locali, are ca temă alocarea sumei de 5.000 lei „în vederea organizării vizitei delegației din orașul înfrățit Varpalota din Ungaria, la Petroșani, în perioada 14-16 martie”.
Această acțiune a fost prevăzută anul trecut, atunci când a fost stabilit Programul comun de colaborare, pe anul 2023, între municipiul Petroșani și orașul înfrățit Varpalota, în care sunt cuprinse activități de tradiție ce implică cetățeni din cele două orașe, dar și membrii ai administrațiilor locale din cele două localități.
Delegația formată din cinci persoane din Varpalota va participa în perioada amintită la semnarea acestui Program comun de care am discutat, precum și la festivitățile organizate la Petroșani de UDMR cu ocazia zilei de 15 martie. 

1.500 lei pentru trei concursuri de schi și săniuș organizate de „Pro Parâng”
Pe masa de lucru a primarului Petroșaniului a existat și o adresă a celor de la Asociația Schi Turism Montan „Pro Parâng” Petroșani, care au solicitat ca primăria și consiliul local să fie co-organizatori ai concursurilor de schi alpin și schi de tură ce vor avea loc în luna martie, în funcție și de starea pârtiilor și de zăpadă, precum și pentru un inedit concurs de săniuțe și de jocuri distractive pe pârtie în cadrul „Serbărilor Zăpezii”. Tot în cadrul aceleiași adrese, organizatorii de la „Pro Parâng” au solicitat și sprijinul financiar de 1.500 lei, bani necesari pentru achiziționarea de medalii, cupe și diplome necesare premierii concurenților.
Aceste chestiuni au fost trecute de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi într-un proiect, ce va fi joi pe masa de lucru și în dezbaterea consilierilor, urmând a fi supus la vot pentru a deveni hotărâre de consiliu.

Bani pentru achiziționarea de coroane la evenimentele de comemorare de peste an
Sună oarecum ciudat să aloci bani pentru coroane, dar e drept, comemorările eroilor, sau minerilor care și-au jertfit viața în mină cu coroane și jerbe de flori se fac. Astfel că joi consilierii vor avea de aprobat sau nu suma de 37.500 lei.
„Prin toate evenimentele comemorative organizate de-a lungul unui an de către instituția noastră sau alte instituții sau asociații, se dorește să arătăm compasiunea  noastră și deosebitul respect față de acești eroi ai neamului și a comunității locale, față de bravii mineri care și-au jertfit viețile pe fronturile de lucru din subteran, față de acele zile comemorative dedicate eroilor neamului din istoria acestei țări greu încercate”, a menționat, printre altele, primarul Petroșaniului în Referatul de aprobare al proiectului inițiat chiar de el.

Bani alocați pentru etapa regională a „Olimpiadei Corale” 
Primăria municipiului Petroșani dorește să susțină, prin alocarea sumei de 8.000 lei, etapa regională a Olimpiadei Corale, care va avea loc pe data de 4 martie, organizată în acest an de Școala Gimnazială I.G. Duca. Un eveniment coral la care vor participa circa 400 de elevi din județe Alba, Arad, Timiș, Caraș-Severin și, firește, Hunedoara. 
„Activitățile extrașcolare reprezintă, pentru elevi, șansa unei dezvoltări armonioase, iar copiii care sunt implicați în astfel de activități descoperă disciplina, atât de necesară, pentru clădirea unui viitor succes. Fiecare elev care se implică în astfel de activități extrașcolare, trebuie susținut și încurajat. Iar faptul că la Petroșani vin atâtea sute de copii, din cinci județe, dacă îl punem și pe-al nostru, este absolut onorant și nu putem să nu sprijinim o asemenea manifestare regională pentru elevi”, ne-a transmis inițiatorul proiectului, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Această sumă solicitată de organizatori, co-organizatorilor concursului coral, primăria și consiliul local și propusă prin proiect la vor de primar va fi necesară pentru achiziționarea de materiale, gen diplome, afișe de concurs, agende, mape, pixuri personalizate, bannere etc., necesare promovării evenimentului și premierii participanților. Tot în această sumă este inclusă și achiziționarea de sandviciuri și de sticle de apă pentru fiecare concurent, ținându-se cont că vorbim de un concurs care va avea o lungime de câteva ore bune, plus transportul spre casă a copiilor.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter