01.03.2023,  14:29:29 | 0 comentarii | 1398 vizualizari
Sub sloganul „Unirea face puterea!”, / Liga Pensionarilor „Valea Jiului” face un nou apel la UNITATE către toţi pensionarii din cele şase localităţi
de Ziarul Vaii Jiului

După ce au schimbat anul trecut conducerea, numindu-l prin vot pe Constantin Căpriță ca președintele al lor, și după ce au început să se reorganizeze din temelii, înființând filiale și în zona de vest și de centru a Văii Jiului, respectiv la Lupeni, Uricani și Aninoasa - filiala de la Vulcan fiind mai veche înființată, ca și cea din est, de la Petrila, mutând totodată sediul central din Petroșani de la Casa de Cultură într-un nou și generos spațiu din clădirea COMTIM - doi dintre liderii Ligii Pensionarilor „Valea Jiului” vin acum cu un apel la unitate. Aceștia, sprijiniți și de ceilalți lideri, roagă public toți pensionarii Văii Jiului să intre în această ligă, pentru ca pe viitor vocea pensionarilor să fie mai puternică și mai ascultată de guvernanți, parlamentari și oameni politici. Așa cum întotdeauna la solicitarea pensionarilor, nu doar din această ligă ci la modul general, ziarul nostru le-a făcut auzită vocea, așa vom proceda și astăzi, lăsând mai jos să „curgă” apelul, fără să mai intervenim pe text sau să ne exprimăm alte opinii. (Corneliu Bran)

Stimați colegi, pensionari din toată Valea Jiului și din județul Hunedoara, dorim să vă transmitem un mesaj de mare importanță pentru noi toți!

Ținând cont de realitățile în care ne regăsim și pe care le trăim în momentul de față, de problemele cu care ne confruntăm și de care ne lovim în permanență, fără a se găsi, din păcate, soluții clare de rezolvare, vă supunem atenției câteva din dezideratele noastre.
Din nefericire, după cum este foarte ușor de constatat, în ultimii 30 de ani, populația României a fost permanent supusă unor „teste de supraviețuire”, iar acest experiment continuă într-un mod foarte dur. După distrugerea economiei, industriei și agriculturii, fapt care a adus România în trista situație de a fi doar o țară de tranzit pentru cetățenii săi, odată cu pierderea, în ultimii ani, a peste două milioane și jumătate de locuri de muncă, fapt ce a condus la plecarea tinerilor din țară și la scăderea dramatică a veniturilor bugetului de stat, traiul de zi cu zi al majorității românilor - și în cazul nostru, al pensionarilor - este tot mai greu de dus, acest fapt trist fiind amplificat și de crizele economice de tot felul și de inflația crescută în doar un singur an foarte mult, prețurile la facturi, alimente și medicamente crescând și ele de neimaginat. 
Toate aceste lucruri s-au întâmplat sub privirea nepăsătoare a guvernărilor care s-au succedat la conducerea țării și, am putea spune, chiar cu complicitatea acestora. Este o evidență incontestabilă că, din 1990 încoace, toate guvernele nu au făcut altceva decât să distrugă tot ceea ce România a avut mai productiv, tot ceea ce funcționa în economie și să vândă industria românească la prețuri de nimic, fapt care a condus la închiderea tuturor întreprinderilor. 

De-a lungul timpului, s-a dovedit că pentru noi, românii, „Unirea face puterea!” 

și tocmai de aceea, pornind de la argumentele arătate mai sus și de la acest slogan citat și verificat de-a lungul istoriei, venim în fața dumneavoastră, dragi pensionari, oameni care ați clădit România prin munca dumneavoastră de-o viață, rugându-vă să veniți alături de noi, sub umbrela Ligii Pensionarilor din Valea Jiului, pentru ca împreună să fim vocea puternică a Văii Jiului. Să putem astfel să ne apărăm drepturile noastre, câștigate prin muncă cinstită și să-i chemăm pe cei din Guvernul României și pe cei din clasa politică la dialog, în încercarea de a rezolva măcar o parte din multiplele probleme cu care se confruntă Valea Jiului, probleme care nu ne ocolesc nici pe noi, pensionarii și nici pe familiile noastre. 

Stimați pensionari, 

Vă rugăm să înțelegeți că în acest scop, fiecare dintre dumneavoastră este foarte important pentru noi, pentru că doar ÎMPREUNĂ, cât mai mulți dintre noi, putem convinge factorii de decizie de la toate nivelurile să ne asculte durerile, să ne ia în seamă, să țină cont de propunerile noastre, să rezolve problemele noastre, ale tuturor celor care locuim în Valea Jiului și întreg județul Hunedoara. 
Vă informăm că, în ultimii 6 ani, am făcut multe demersuri către cei care aveau datoria și puteau să găsească o rezolvare la problemele semnalate de noi, dar fără a obține mari rezultate concrete. Poate și de aceea că eram mai puțini și mai dezorganizați. De aceea, trebuie să fim tot puternici, avem nevoie să fim o voce auzită și, din acest motiv, vă invităm respectuos pe toți pensionarii, din toate categoriile de pensii și indiferent unde ați lucrat, să veniți alături de noi și să vă afiliați Ligii Pensionarilor din Valea Jiului! Pentru a putea astfel să impunem guvernului respectarea Constituției și să cerem, cât mai mulți și uniți, respectarea cu strictețe a pensionarilor din această țară, o clasă socială care și-a făcut datoria față de țară din plin, motiv pentru care se impune acum să i se acorde respectul cuvenit! 
Sper ca acest apel la solidaritate să fie corect perceput de toți pensionarii Văii Jiului, pe care-i așteptăm să vină alături de noi cât mai repede. Liga Pensionarilor Valea Jiului trebuie să fie de-acum înainte o voce a tuturor pensionarilor, care poate fi una puternică, ascultată și respectată dacă vom fi mulți și UNIȚI. Vă mulțumim!
 

Ion Aurel TITEL 
Președinte Filiala Lupeni a Ligii Pensionarilor Valea Jiului

Gheorghe MILITARU
Vicepreședinte Liga Pensionarilor Valea Jiului


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter