13.03.2023,  15:12:22 | 0 comentarii | 427 vizualizari
Satul de Marmură va fi salvat cu fonduri din PNRR
de Ziarul Vaii Jiului

Reabilitarea a 8 gospodării tradiționale din satele Alun și Bunila - vizită pe teren a echipei de lucru și demararea proiectelor tehnice

Parte din proiectul Planul National de Redresare si Reziliență, Pilonul IV. Coeziunea Socială și Teritorială, Componenta C11. Turism și Cultură, Investiția I1 - Modernizarea / Reabilitarea Siturilor Turistice, Ruta satelor cu arhitectură tradițională, Satul de Marmură - Comuna Bunila, din județul Hunedoara, cuprinde 8 gospodării din satele Alun și Bunila ce vor beneficia de finanțare nerambursabilă pentru restaurare, în vederea includerii acestora în programul ‘România Atractivă’.
Duminică, 05 martie, a avut loc o vizită de lucru pe teren a echipei responsabile de proiectarea soluțiilor de reabilitare, în prezența arh. Eugen VAIDA - consultant tehnic probono.
Acțiunea a marcat finalizarea fazei pregătitoare privind configurarea structurii principale de parteneri și colaboratori responsabili de implementarea proiectului, precum și debutul activităților de elaborare și coordonare a soluțiilor tehnice de reabilitare pentru gospodăriile incluse în ‘Satul de marmură’.
Vizita pe teren a fost coordonată de Ioan BÂRSAN - manager proiect și reprezentant al Asociației  SalvaSat, cu participarea echipei de proiectare, formată din arh. Mara VIDA - șef proiect și ing. Brigita KISS - specialist structuri tradiționale, a reprezentanților Primăriei Comunei Bunila - beneficiară a finanțării prin programul PNRR și a proprietarilor construcțiilor vizate. 
Astfel, au fost analizate situația existentă a structurilor construite, gradul de coeziune socio - politică la nivel local și complexitatea mecanismelor de intervenție. Unul dintre obiectivele principale ale acestei acțiuni a fost familiarizarea echipei de lucru cu specificitatea provocărilor contextuale în vederea elaborării unui plan de lucru adecvat condițiilor reale de pe teren.
Conform planificării, în prima parte a acestui an vor fi finalizate studiile de teren și vor fi contractate companiile responsabile de coordonarea șantierelor și desfășurarea lucrărilor de restaurare, urmând ca demararea lucrărilor pentru primele două case incluse în proiect să se deruleze în partea a doua a lui 2023.
Comuna Bunila, din jud. Hunedoara este beneficiară a unei finanțări nerambursabile pentru proiectul ‘Satul de marmură’, privind reabilitarea a 8 gospodării tradiționale din satele Alun și Bunila, în cadrul proiectului Planul National de Redresare si Reziliență, Pilonul IV. Coeziunea Socială și Teritorială, Componenta C11. Turism și Culturã, Investitia I1 - Modernizarea / Reabilitarea Siturilor Turistice, Ruta satelor cu arhitectură tradițională, parte din programul ‘România atractivă’.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter