15.03.2023,  17:04:59 | 0 comentarii | 766 vizualizari
Campanii de control privind respectarea prevederilor legale în domeniul SSM
de Ziarul Vaii Jiului

În perioadele 01.02.2023 – 28.02.2023 și 27.01.2023 – 27.02.2023 Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, prin inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă au desfășurat două campanii de control paralele, privind atât respectarea prevederilor legale în domeniul SSM în unitățile de producere a energiei electrice (COD CAEN 3511), cât și respectarea măsurilor necesare pentru asigurarea sănătății și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea la locurile de muncă din industria extractivă diviziunile CAEN 05,07 și 08.
În cadrul campaniilor de control, principalele obiective au fost de a se verifica modul în care angajatorii asigură condiții adecvate de desfășurare a activității, mai exact asigurarea echipamentului colectiv și individual de protecție, asigurarea transportului la și de la locurile de muncă, asigurarea echipamentelor de muncă corespunzătoare activităților desfășurate la locurile de muncă, asigurarea efectuării în siguranță a lucrărilor de mentenanță a utilajelor, verificarea modului în care serviciile interne de prevenire și protecție își desfășoară activitatea, la modul în care sunt organizate și își îndeplinesc atribuțiile.
Raportat la unitățile încadrate în codurile CAEN 05,07 și 08 s-a verificat modul în care angajatorii aplică practic prevederile H.G. nr.1049/2006 în industria extractivă, informarea și consultarea lucrătorilor despre cele mai eficiente mijloace de protecție privind securitatea și sănătatea în muncă.
Această acțiune de control a fost motivată și de evenimentele care au avut loc în ultima perioadă precum și de creșterea numărului de accidente de muncă, existând riscuri semnificative mai ales în industria extractivă, unde întâlnim riscuri de explozie a amestecurilor de gaze care se formează în timpul activității de exploatare minieră în subteran, riscuri legate de echipamentele de muncă, riscuri legate de nerespectarea monografiei de lucru la locurile de muncă din cariere etc.  
Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara au controlat 16 angajatori din cele două domenii de activitate, constatându-se un număr total de  104 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și respectarea prevederilor legale în domeniul SSM. 
În cadrul acestor controale au fost sancționați 13 angajatori aplicându-se un număr total de 101 sancțiuni contravenționale, din care 97 avertismente și 4 amenzi contravenționale în cuantum de 39000 lei. 
Prin fiecare acțiune de control, ITM Hunedoara urmărește creșterea gradului de conștientizare atât a angajatorilor, cât și a lucrătorilor și respectarea cu consecvență  a prevederilor actelor normative în vigoare din domeniul securității și sănătății în muncă .


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter