08.06.2023,  16:06:28 | 0 comentarii | 931 vizualizari
Petroșani. Trei străduțe modernizate așteaptă retușul final
de Corneliu BRAN

Este merituos pentru Primăria municipiului Petroșani că în intervalul anilor 2020-2022 a reușit să aloce peste 20 de miliarde lei de la bugetul local pentru modernizarea aproape a tuturor străzilor din Petroșani Nord, vorbind aici de cartierele de case de pe străzile Poienilor, Uzinei și așa mai departe, încă vreo 6-7 străzi care necesitau aceste lucrări, cum a fost și va fi aproape peste tot prin Colonia Petroșani, Aeroport, zonele centrale și prin tot orașul.

La un asemenea volum de muncă este, poate, normal, să mai există mici scăpări, care, sperăm că voi fi îndreptate. Astăzi vom prezenta trei exemple.

Echivalentul a două-trei curți asfaltate

Cele trei exemple au legătură de vecinătate, sunt bucăți mici de drumuri și nu știm cum se face că la toate, deși s-a pietruit înainte, asfaltul nu a mai ajuns! Partea bună e că nu e vorba de kilometri de asfalt, ci de câțiva metri pătrați, care nu fac poate cât două-trei curți unde s-a turnat asfalt proaspăt.

4 metri liniari de stradă… o nimica toată

Și să începem cu strada Uzinei, acolo unde s-a asfaltat frumos, cu marcaje pe margini și toate cele necesare. Din cauza spațiului îngust, strada e de mici dimensiuni ca lățime, iar rigole nu s-au putut prevede în proiect, astfel că pe strada aflată în pantă curge apa liniștit când plouă. Dar asta este o chestiune tehnică și care pe noi nu ne interesează, iar când o fi să fie, peste ceva ani, probabil că se va turna un nou covor asfaltic. Iar soluția tehnică ar trebui să fie aceiași: rigole. Iar pentru asta, va trebui ca și oamenii să accepte mutarea gardului. Toate bune și frumoase, covor asfaltic nou, marcaje, cum spuneam, ceea ce noaptea e bine pentru șoferi ca să vadă drumul și să nu intre în gard, numai că la finalul drumului, care este o fundătură (dă într-o curte de casă), pe vreo 8-9 mp (vreo 4 m liniar) nu s-a mai turnat asfalt. Cum nu demult s-a băgat și canalizarea acolo, gurile de canal sunt vizibile, iar pe această bucată există turnat pietriș, semn că proiectul prevedea o astfel de lucrare de asfaltare până în fața casei cu numărul 23 de-acolo, și cu un mic efort, alți vreo 8 mp, până în fața casei vecine din dreapta. Un număr 23 unde locuiește familia Filimon, cu doamna Dana, fosta noastră colegă vreme de ani buni, care, de altfel, ne-a și solicitat să vedem cum stă treaba și să aflăm un răspuns din partea primăriei, când va finaliza lucrarea.

Pe Poienilor și Pomilor la fel

Aceiași situație de nefinalizare de lucrare există și pe strada vecină, Poienilor, unde miercuri și familia de la nr. 7 s-a plâns, văzându-ne pe-acolo pe jos, precum și pe strada Pomilor, o stradă mică, de trecere, de vreo 15-20 de metri, rămasă doar pietruită și pe care momentan cu mașina nu se poate trece, fiind periculos de trecut cu mașinile joase, pe o stradă destul de abruptă și doar pietruită, de asemenea fără rigole de scurgere, apa de ploaie și de pe burlanele caselor coborând masiv pe drum și spălând pietrele, tasate, nu zicem nu, dar fără nici un alt strat protector.

Familia cu care am stat de vorbă ne-a spus că la finalul toamnei, când lucrarea de pe Poienilor s-a terminat, a venit „cineva de la primărie, nu știm cine că nu-l cunoaștem, și a stat de vorbă cu constructorul. Dialogul ar fi fost acesta, după cum ne-au spus oamenii: „E gata lucrarea!”, ar fi spus un reprezentant al constructorului. „Păi, și această bucată mică?”„Acolo nu ne mai ajunge asfaltul, dar se va rezolva”. La fel s-a dat de înțeles că și străduța Pomilor va fi asfaltată anul acesta, din moment ce s-a turnat pietrișul și s-a îndreptat și amenajat drumul.

Cetățenii așteaptă răspunsul primăriei

Am vorbit cu dl. Ciprian Preda, director în Primăria Petroșani, care ne-a îndrumat, pentru aflarea unui răspuns oficial, la superiorul său pe cale ierarhică, dl. primar Tiberiu Iacob-Ridzi. Din păcate, primarul Petroșaniului n-a putut fi contactat miercuri, când am realizat reportajul, așa că vom publica răspunsul pentru cetățenii în cauză atunci când îl vom primi. Deocamdată atât...


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter