31.08.2023,  08:19:43 | 1 comentariu | 497 vizualizari
Variații europene și americane în diferite tipuri de jocuri
de Ziarul Vaii Jiului

Jocurile video au fost întotdeauna cameleoni globali. Acestea își asumă o singură identitate atunci când sunt lansate, iar apoi își schimbă complet aspectul când sunt aduse într-o altă regiune din lume. Este vorba aproape întotdeauna despre aceleași jocuri în interior, dar ambalajul exterior care le prezintă este reschițat sau redenumit de departamentele de marketing care încearcă să atingă gusturile specifice ale publicului local. Acesta nu este și cazul unor anumite jocuri, jocuri clasice de societate, de cărți sau care includ tot felul de elemente diverse, care au existat dintotdeauna în formate diferite pentru cele două continente.

Popoarele Europei au dezvoltat o serie de jocuri de societate interesante și au preluat, de asemenea, jocuri de societate din alte părți, îmbunătățindu-le. Colonialismul european a însemnat că multe dintre aceste jocuri au fost duse în alte părți ale lumii, influențând jocurile native din alte zone. Numit „Dame” în America de Nord, jocul de table este un joc de îndemânare pură între doi jucători. Există multe variații regionale ale acestuia, dar cea descrisă aici este cea jucată în țările vorbitoare de limbă engleză și, totodată, la noi în țară. Fiecare jucător are douăsprezece piese, iar jocul are loc pe o tablă de șah. Piesele avansează pentru a întâlni inamicul și a captura din cele din tabăra opusă. Acelea care ajung la margine sunt promovate regi și se pot mișca înapoi, precum și înainte. Jucătorul care captează toate piesele adverse câștigă jocul. În varianta americană, tabla este formată din 64 de pătrate (8x8), pe când în varianta continentului european se joacă pe o tablă de joc de 100 de pătrate (10x10). În primul caz, fiecare jucător are 12 piese la începutul jocului, iar în al doilea caz, 20.

Blackjack-ul european este o variantă foarte populară a blackjack-ului, situându-se pe locul doi, după blackjack-ul american. Această variantă este foarte asemănătoare cu blackjack-ul american, dar apare o diferență majoră în modul în care dealerul își primește cartea proprie, de under și numele de blackjack fără nicio carte proprie, folosit atât în circumstanțe offline, cât și online. În acest caz, cartea este dată dealer-ului numai după ce jucătorul a luat decizia cu privire la ce să realizeze cu mâna care i-a fost împărțită. În funcție de perspectiva unui jucător asupra regulilor fiecărei variante, acesta poate alege care se potrivește mai bine nevoilor sale. Spre deosebire de blackjack-ul european, care este standard la nivel general, blackjack-ul american este compus din multe variante de joc, care au fost create în America de Nord de-a lungul anilor, cum ar fi Atlantic City Blackjack, Vegas Strip Blackjack, Vegas Downtown Blackjack, Spanish 21 și nu numai.

În general, unul dintre cele mai importante elemente într-un joc este alegerea semnificativă. Sensul alegerii este ceea ce stabilește cu adevărat identitatea fiecăreia dintre aceste variante: europeană și americană. În jocurile americane, alegerile jucătorilor sunt ghidate de modul în care ei își doresc să se desfășoare evenimentele. Interpretarea în acest caz ar fi „călătoria este destinația”. Jocul creează oportunități pentru ca jucătorul să aleagă un comportament. În jocurile europene, pe de altă parte, alegerile jucătorilor sunt ghidate de modul în care ei își doresc să funcționeze jocul. Într-un fel, jocul oferă jucătorului oportunități de a alege cum se va comporta jocul. La nivel de bază, jocurile americane sunt despre ceea ce se întâmplă, în timp ce jocurile europene sunt despre cum se întâmplă. Această diferență se reflectă în multe dintre caracteristicile care sunt comune fiecărei categorii. Ele servesc drept indicatori pentru categoria de care aparține un joc.

Zarurile reprezintă un alt element critic care diferă între jocurile americane și cele europene. Jocurile americane folosesc adesea zarurile pentru a randomiza rezultatele, dezvăluind concentrarea asupra a ceea ce se întâmplă. Jocurile europene folosesc de obicei zaruri pentru a crea un comportament aleatoriu, la care jucătorii trebuie să se adapteze. Ca și în cazul concurenței, orice factor aleatoriu dintr-un joc european poate fi o sursă de plângeri. Acest lucru se leagă și de aspectul emoțional al necunoscutului pentru jocurile americane și de o abordare mai calculată în cazul jocurilor europene.

După cum am menționat și mai sus, jocurile video sunt adaptate în funcție de publicul țintă. Fantasy Life, un joc video creat exclusiv pentru Nintendo 3DS, este plasat în lumea fantastică Reveria, care este alcătuită din mai multe orașe, câmpii și munți. Conducătorii săi își petrec zilele guvernând asupra cetățenilor lor și ghidându-i pe căile vieții. Deși sunt în mare măsură identice, există câteva diferențe minore între versiunea europeană și cea americană ale Fantasy Life. Acestea includ modificări multiple ale numelor diverselor elemente și personaje, ele datorându-se, în principal, diferențelor minore în convențiile de ortografie dintre cele două regiuni. În mod similar, cele mai multe diferențe de nume ar putea fi atribuite unei diferențe în convențiile de denumire sau nume utilizate în mod obișnuit. Unele exemple ar fi următoarele: în varianta europeană magicianul este numit magician, pe când, în varianta americană, acesta este numit wizard; în prima variantă menționată, vânăta este aubergine, iar în a doua este eggplant.

Există atât de multe diferențe între europeni și americani în nenumărate privințe, încât nu e de mirare că acestea apar și la capitolul jocuri. Atâta timp cât regulile sunt clare și ușor de înțeles, ele nu vor fi văzute ca piedici de către jucătorii plimbăreți de pe un continent pe altul.

 


Comentarii articol (1 )



Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter