06.09.2023,  15:11:11 | 1 comentariu | 561 vizualizari
CNH SA şi CEH SA, datorii colosale după ce PSD şi PNL s-au înfruptat la greu din bugetele acestora prin salarii şi indemnizaţii nesimţite
de Ziarul Vaii Jiului
  • ANAF are mâinile legate. Nu le mai poate executa silit, deoarece se află în insolvenţă! 

Potrivit informațiilor extrase din bazele de date administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală, din totalul de 1.718 operatori economici cu capital majoritar de stat un număr de 910 înregistrează obligaţii fiscale restante în sumă de 19,8 mld.lei, din care 13,5 mld.lei (68,11%) reprezintă arierate asupra cărora nu se poate acţiona prin  măsuri de executare silită deoarece se află sub incidența unor prevederi legale care suspendă aplicarea Codului de Procedură Fiscală (spre exemplu Legea insolvenței, hotărâri judecătorești, proceduri de administrare specială etc.).

Din totalul de 13,5 mld.lei cea mai mare pondere o deţin arieratele acelor operatorii aflaţi sub incidenţa prevederilor Legii nr.85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, cu modificările și completările ulterioare, însumând 11,9 mld.lei, ceea ce reprezintă 88,1% obligaţii asupra cărora unităţile fiscale competente nu pot aplica măsuri de executare silită.

Primii trei contribuabili cu cele mai mari arierate sunt:

-  COMPANIA NATIONALA A HUILEI S.A., cu arierate fiscale în sumă de 5,2 mld.lei, aflată în insolvență din data de 28.04.2015,

-  SOCIETATEA NATIONALA DE TRANSPORT FEROVIAR DE MARFA "CFR - MARFA" SA, cu arierate fiscale în sumă de 2,2 mld.lei,

-  SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA S.A., cu arierate fiscale în sumă de 1,8 mld.lei, aflată în insolvență din data de 14.11.2019,

Cele trei companii cumulează 9,2 mld. lei arierate fiscale (aproape jumătate din totalul general de 19,8 mld.lei), însă importanța economico-socială, la nivel național, a funcționării acestora este evidentă.

Trebuie subliniat faptul că Agenția Națională de Administrare Fiscală aplică în mod unitar și nediscriminatoriu măsurile legale de executare silită rezultate din Codul de Procedură Fiscală, fie prin procese masive și complet informatizate de emitere a somațiilor sau popririlor bancare realizate prin Unitatea de Imprimare Rapidă din cadrul Centrului Național de Informații Financiare, fie prin derularea unor convenții de eșalonare la plată sau de restructurare a obligațiilor fiscale restante încheiate cu toate categoriile de contribuabili administrați, indiferent de natura capitalului social  al acestora.


Comentarii articol (1 )

#1 Ioan07.09.2023,  01:46:06
Da cei cu funcctii nu cei ce muncesc asa e si in privat cei care stau primesc mai mult si ne certa pe noi ca nu muncim mai mult spuneti sincer ca nu e asa eu nu acuz dar este o realitate.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter