09.10.2023,  11:10:13 | 0 comentarii | 372 vizualizari
La Deva, Preotul Necula va lansa două cărți
de Ziarul Vaii Jiului

La Salonul Hunedorean al Cărții din acest an, printre personalitățile prezente cu lansări de carte se va număra și preotul prof. univ. dr. habil. Constantin Necula, unul dintre cei mai cunoscuți și mai îndrăgiți slujitori români ai altarului, un duhovnic dăruit cu har care se bucură de aprecierea oamenilor de toate vârstele.

La această întâlnire care va avea loc în data de 13 octombrie 2023, ora 1800, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or, părintele Constantin Necula va prezenta două cărți al căror autor este: Ogorul cu îngeri și Zile și cărți, ambele apărute la Sibiu cu binecuvântarea ÎPS Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului, la prestigioasa editură Agnos.

Așa cum, desigur, se știe, părintele Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină, conferențiar la aceeași facultate. Dincolo de slujirea altarului și pe lângă obligațiile care îi revin ca preot ortodox, părintele Necula s-a dedicat și scrisului astfel că, prin zecile de volume de predici, de studii și articole de teologie ortodoxă, a încercat și a reușit să se apropie și mai mult de sufletele credincioșilor cărora le-a tălmăcit cărțile sfinte cu parabolele și pildele lor, făcându-le accesibile publicului larg. Bun cunoscător al limbilor franceză, italiană și germană, are numeroase studii scrise în aceste limbi.

De fiecare dată, la întâlnirile față în față sau la televizor, intervențiile, conferințele sale stârnesc un interes cu totul aparte, dovadă stau sălile arhipline în care sunt urmărite cuvintele încărcate de înțelepciune și căldură ale acestui duhovnic perfect racordat la realitățile secolului XXI, un intelectual teolog modern, sincer și deschis. Din tot ceea ce gândește și spune părintele Necula răzbate o credință puternică în Dumnezeu Tatăl și în Isus Hristos. Părintele Constantin Necula știe să găsească, iar dacă nu le găsește, știe să construiască punți trainice de comunicare cu oameni de toate categoriile, de toate vârstele, știe să-și apropie cititorii, auditorii, enoriașii de esența creștinismului, a dreptei credințe.

Cele două cărți ce se vor lansa la Deva sunt, fiecare în felul ei, o caldă pledoarie pentru lectură, pentru prezența cărții în viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. „Nu îmi aduc aminte de vreo etapă din viața mea în care să nu-mi fie cartea prietenă” spune părintele Necula în prefața cărții sale Zile și cărți și această afirmație simplă cuprinde pasiunea pentru citit pe care a avut-o toată viața. A citit, a intrat în mari biblioteci ale lumii, legătura cu cartea nu l-a părăsit și nu-l părăsește.

A doua carte, Ogorul cu îngeri, este ediția a treia, revăzută și adăugită a primei ediții apărute în anul 2015. Cititorul va găsi aici o serie de povestiri, adevărate pilde creștine în care personajul cel mai drag autorului este Dumnezeu. Credința adevărată străbate ca un fir roșu fiecare povestire, oriunde s-ar petrece „acțiunea” ei: în România, în Italia, în Franța, în Japonia, în Africa sau Chile. Este o carte pentru copii, pentru tineri, o carte pe care părinții ar trebui s-o citească copiilor pentru că fiecare povestire are un mesaj, un tâlc, o învățătură. „Primiți cartea aceasta nu ca pe o sumă de lecții, ci ca pe inima mea, mereu aprinsă de dorul lui Dumnezeu și al Vostru, prietenii mei cititori”, încheie atât de frumos prefața cărții sale părintele Necula.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter