15.10.2023,  16:56:47 | 0 comentarii | 483 vizualizari
Proiectul pilot „Pe firul apei" s-a încheiat. Va fi mai curată Maleia?
de Ziarul Vaii Jiului

Asociațiile Macaia și Urban Lab Valea Jiului sunt bucuroase să anunțe finalizarea cu succes a proiectului pilot colaborativ Pe firul apei.

Acest proiect pilot a avut ca scop implicarea comunității locale în acțiuni de creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea simțului responsabilității în ceea ce privește cursurile de apă din Petroșani. În baza rezultatelor pozitive obținute până acum, factorii implicați doresc continuarea proiectului „Pe firul apei” în următorii ani, cu scopul de a construi o comunitate mai conștientă și responsabilă în ceea ce privește gestionarea și protejarea și valorificarea cursurilor de apă din Valea Jiului.

Principalele rezultate ale proiectului includ:

Conferința de lansare a proiectului pilot: Acest eveniment de deschidere a avut ca scop informarea cu privire la activitățile proiectului și consolidarea dialogului cu toți partenerii și ceilalți factori implicați. În cadrul conferinței au fost prezentate direcțiile principale ale proiectului și au fost discutate modelele de bună practică pentru a crește apropierea comunității față de râuri și a accentua rolul tuturor părților implicate importanța colaborării acestora.

Amenajarea Zonei Pavilionare de Relaxare: Prin intermediul concursului studențesc "pe MALeia", proiectul a contribuit la transformarea unei zone publice neutilizate și inaccesibile într-un spațiu atractiv de odihnă și recreere de pe malul pârâului Maleia. Această inițiativă a fost realizată cu ajutorul unei echipe de studenți, voluntari locali și cu sprijinul autorităților locale și Apele Române Jiu.

Implicarea Comunității Locale: Proiectul a încurajat implicarea activă a locuitorilor din Valea Jiului, în special a populației tinere, în acțiuni de ecologizare, excursii de identificare a faunei și florei locale, ateliere cu tematici specifice și concursuri. Aceste activități au fost desfășurate în parteneriat cu Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani și au adus educația ecologică în prim-plan.

Creșterea Conștientizării Comunității: Prin evenimente cum ar fi expoziții cu proiecte de arhitectură, discuții despre importanța apei în natură, ateliere si campanii creative cu elevii din licee, proiectul a contribuit la creșterea nivelului de conștientizare în comunitate cu privire la importanța protejării resurselor hidrografice.

Conferința de încheiere a proiectului pilot: În cadrul conferinței de presă de au fost prezentate publicului larg rezultatele proiectului, având în vedere cu precădere replicabilitatea, sustenabilitatea și rolul major al finanțării în implementarea cu succes a proiectului alături de parteneri.

Aceste realizări nu ar fi fost posibile fără partenerii proiectului, factorii implicați și voluntari. Astfel că asociațiile doresc să transmită aprecierea lor sinceră către toți cei care au susținut și au participat la desfășurarea cu succes a activităților din proiectul „Pe firul apei” 2023.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect si la parcursul acestuia, vă rugăm să accesați site-ul www.pefirulapei.ro sau să ne contactați la adresa de e-mail urbanlab.vj@gmail.com sau la numărul de telefon 0726957720.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter