20.11.2023,  15:59:42 | 0 comentarii | 322 vizualizari
18 proiecte în atenția legislativului local la ședința lunară a CLMP
de Cătălin DOCEA

Un număr de 18 proiecte, dar și o scurtă informare, au fost deja înscrise pe Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Petroșani (CLMP), convocată de către primarul Tiberiu Iacob-Ridzi pentru data de 23 noiembrie a.c., începând cu ora 15:00. Ca de fiecare dată, este totuși posibil ca până la ora efectivă a ședinței să apară și alte proiecte, pregătite pe ultima sută de metri spre a fi aduse în analiza aleșilor locali.

Planul operativ de acțiune pe timpul iernii 2023-2024

Joi, 23 noiembrie a.c., consilierii locali vor legifera în detaliu felul în care, cu aportul Eolian Energy SRL, se va acționa pe timp de iarnă la nivelul municipiului Petroșani.

Astfel, pentru combaterea poleiului pe străzile principale, se va acționa cu răspânditoare mecanice pentru a împrăștia material antiderapant în maxim 3 ore de la semnalarea fenomenului, termenul maxim de acționare pentru străzile secundare fiind de 5 ore în raport cu momentul semnalării fenomenului.

La apariția poleiului și a precipitațiilor sub formă de ninsori slabe (în strat de 5-6 cm), acțiunea de deszăpezire începe (cu utilaje cu lamă și material antiderapant) din Centrul Civic al municipiului Petroșani pentru un număr de 31 de tronsoane totalizând 32.885 de metri liniari, iar mai apoi se trece pentru executarea operațiunilor similare pe străzile secundare. Operațiunile trebuie executate în maxim 8 (opt) ore de la încetarea ninsorii.

Planul operativ de acțiune pe timpul iernii 2023-2024 prevede specificații concrete și pentru cazurile în care stratul de zăpadă depășește 10 sau 30 de centimetri. În primul scenariu, cele 31 de tronsoane trebuie să fie circulabile în ambele sensuri în cel mult 12 ore, iar în al doilea caz – și dacă se va considera necesar – vor fi convocați agenții economici care au contracte în derulare cu DADPP, cu toate utilajele și mașinile din dotare, până la creearea condițiilor optime de circulație pe străzi. În orice variantă, oricât de dificilă, perioada maximă de repunere în funcțiune optimă a suprafeței stradale este de 24 de ore.

Trebuie precizat că, pentru curățarea zăpezii de pe trotuare, în zona caselor particulare, a societăților comerciale și a instituțiilor publice, se vor mobiliza atât cetățenii cât și factorii de răspundere, dar vor putea fi aplicate și sancțiuni în cazul în care se constată dezinteres sau încălcarea prevederilor legale privind deszăpezirea.

Un alt Plan de acțiuni...

....sau de lucrări de interes local care se va afla, joi, în atenția consilierilor locali, face referire la repartizarea orelor de muncă persoanelor beneficiare de ajutor social și de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.

După cum se știe, persoanele apte de muncă din familiile pentru care se asigură venitul minim garantat au obligația de a presta lunar, la solicitarea administrației publice locale, acțiuni sau lucrări de interes local fără a se putea depăși regimul normal de lucru, cu respectarea normelor de securitate și igienă a muncii.

La propunerea DADPP, planul prevede ca persoanele care se încadrează în categoriile anterior menționate să fie utile administrației locale pentru curățarea zonelor verzi dintre blocuri, curățarea deșeurilor, măturat, curățarea zăpezii, curățarea șanțurilor și rigolelor, curățarea apelor și podurilor, curățarea parcurilor, curățarea panourilor publicitare de afișe și a inscrisurilor indecente de pe clădiri, curățarea drumurilor și alleilor principale din Cimitirul Central.

În acest sens, au și fost stabilite două zone de acțiune, una coordonată de Petru Cristian Bolea (limita UAT Bănița – stație carburanți Baril – DN 66 – sens giratoriu avion), iar alta coordonată de Mihai Sorin Buliga (DN66 – sens giratoriu avion – zona stațiilor de carburanți Livezeni – limita UAT Aninoasa).

Despre alte subiecte...

...care urmează a fi dezbătute în ședința de joi a Consiliului Local al Municipiului Petroșani, puteți afla în edițiile următoare ale cotidianului nostru. La aceeași ședință, aleșii locali vor putea lectura și Raportul de deplasare redactat de către viceprimarul Mariana Ghioc în urma participării, în perioada 6-9 noiembrie a.c., la „unul dintre cele mai importante evenimente dedicate orașelor inteligente din Europa”. Mai exact, Târgul Smart City Barcelona 2023, organizat de Asociația Camera de Comerț Româno-Germană.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter