22.11.2023,  12:43:29 | 0 comentarii | 684 vizualizari
Universitatea din Petroșani - parteneriat pentru excelență. Burse și locuri de muncă asigurate pentru studenții interesați
de Ziarul Vaii Jiului

Sala de lectură a Bibliotecii Universității din Petroșani a fost, miercuri, neîncăpătoare pentru studenții veniți în număr mare să afle cum pot lua bursă lună de lună, iar la terminarea studiilor să poată avea un loc de muncă asigurat. Un parteneriat între mediul privat și cel academic s-a creat cu scopul de a dezvolta zona Văii Jiului prin tinerii ei.

Sunt mulți tinerii de astăzi care, după terminarea studiilor, nu știu încotro să o apuce. Experiența este unul dintre criteriile esențiale pe care orice companie le solicit la angajare, iar faptul că ei sunt proaspăt ieșiți de pe băncile școlii poate fi o piedică în găsirea unui loc de muncă bine plătit, cu persective de dezvoltare. Pentru a veni în sprijinul acestei categorii de tineri, dar și pentru a forma oameni noi și de bază, două firme din Petroșani, alături de o asociație, au gândit un parteneriat cu Universitatea din Petroșani, cu câștig de ambele părți. Studenții din anii terminali vor avea, astfel, un loc de muncă asigurat, și chiar o bursă lunară de excelență, iar cele trei entități private vor avea certitudinea că, în următorii doi ani, activitatea lor se va putea dezvolta prin tinerii recrutați din mediul academic.

 

„Este un proiect, un parteneriat pentru excelență, pentru viitorul profesional al studenților din Valea Jiului. Este un parteneriat cu Universitatea din Petroșani și momentat doar două firme și un ONG de aici, ne dorim ca acest număr să crească, pentru a oferi burse de merit studenților din anii terminali, cu condiția ca după terminarea facultății să se angajeze la firma care a plătit aceste burse. E un plan simplu, ne dorim să ia amploare și să aibă un impact pozitiv pentru a oferi forță de muncă firmelor din mediul privat și nu numai, dar noi ne vedem cumva și interesul. Pentru că avem nevoie de persoane pregătite, calificate, de ce nu să oferim această șansă tinerilor din Valea Jiulu, să știe că există firme care investesc în ei și aici, acasă? La lansarea proiectului avem prezenți un număr mare de participant, ceea ce înseamnă că am reușit să stârnim măcar interesul studentilor de la Universitatea din Petroșani”, a declarat Adriana Kinzsky de la Asociația Centrul Regional pentru Ocuparea Forței de Muncă și Protecție Socială Petroşani.

„Ne dorim prin această colaborare cu Universitatea din Petroșani, noi, echipa EuroJobs, împreună cu celelalte entităţi din acest parteneriat, să fim practic o punte între mediul educaţional, mediul academic și cel profesional, astfel încât studenții să-și poată crea o experiență profesională în piața muncii și să știe adevăratele provocări și obstacole”, spune Diana Vochitoiu, administrator Euro Jobs SRL Petroşani. A treia entitate a acestui parteneriat pentru excelenţă este Diacostampet SRL, tot din Petroşani.

Zeci de studenți dornici să rămână în Valea Jiului și să facă o carieră aici au participat la eveniment, mai ales că și bursa acordată în timpul facultății de firmele implicate nu este deloc de neglijat.

“Sună destul de interesant, mi-ar plăcea să aplic pentru această campanie. Sunt din Lupeni, chiar vreau să rămân acasă și să găsesc o societate în care să mă dezvolt” a spus unul dintre tinerii participanți la eveniment.

Astfel de parteneriate între mediul privat și cel academic au mai avut loc în trecut. Şi atunci, ca și acum, s-au dovedit a fi cu dublu câștig, atât pentru studenți cât și pentru societăți.

„Este un nou proiect, noi am mai avut astfel de acţiuni, și ne dorim să continuăm iniţiativele de acest gen. Am avut cu CEH, pentru a-i ține pe studenți aici prin burse date de aceste societăți, ca apoi absolvenții să lucreze o perioadă limitată la complex, am încercat cu Compania Națională a Sării continuăm acum proiecte în ideea de a stabiliza absolvenții în Valea Jiului. Este încă un tip de proiect, care îi atrage pe studenți în a scrie proiecte. Ceea ce este mai important, pe lângă să îi plătească partenerii, este ca mai apoi aceştia să lucreze în scrierea de proiecte. După aceea ei, câștigând această experiență, pot reveni chiar și la Universitate sau la alte companii și se pot dezvolta, în ideea că fără a scrie proiecte și fără a atragere bani pe proiecte europene nu se poate dezvolta zona, și nicio firmă”, a spus Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.

Studenții trebuie să îndeplinească şi câteva condiții esențiale: să aibă rezultate bune la învățătură, să își dorească să rămână acasă, să aibă inclinație spre tot ceea indeamnă realizarea de proiecte cu finanțări europene. Odată angajați de societățile şi ONG-ul care au venit cu această inițiativă, tinerii vor putea acumula experiență și, totodată, aduce plusvaloare, prin cunoștintele acumulate în anii de studiu, entităţilor care, pe timpul studenției, i-au susţinut financiar.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter