28.11.2023,  17:52:35 | 0 comentarii | 549 vizualizari
Vulcan. Vineri, 1 Decembrie, ne întâlnim în parcul de la școala 1!
de Gheorghe OLTEANU

În mod normal, ședința ordinară din noiembrie a Consiliului Local Vulcan ar fi trebuit să aibă loc în ultima zi de joi din această lună. Numai că, ținând seama că, în 30 noiembrie, e Sfântul Andrei și e zi cu liberă de la stat, adunarea a fost convocată pentru marți, 28 noiembrie.

La început de tot,

fiindcă domnul Marcel Cosma a lipsit, fiind absent motivat, a trebuit să fie ales un președinte de ședință numai și numai pentru ordinara asta. Problema s-a rezolvat rapid. Consilierul Ștefan Feszner l-a propus pe Pompiliu Barbu care, mai apoi, s-a așezat lângă primarul Cristian Merișanu. După care, dată fiind experiența de consilier local a domnului Puiu Barbu, lucrurile au mers strună, ședința desfășurându-se fără nici un cusur.

Primul proiectul de hotărâre,

acum deja aprobat, a vizat „revocarea HCL nr.191/2023 privind aprobarea programului acțiunilor culturale, științifice, artistice, sportive și de agrement care se vor desfășura în luna noiembrie 2023”. După aprobarea HCL nr.191/2023 a apărut OUG nr.90/27.10.2023 care prevede aprobarea unor măsuri privind încadrarea cheltuielilor în ținta de deficit bugetar sumat. Ca atare, de la 1 noiembrie, nu s-au mai putut finanța din fonduri publice evenimente, festivități, competiții, sărbători tematice. Cu alte cuvinte, cum a explicat și primarul Cristian Merișanu, „a trebuit să renunțăm la ceea ce ne propuseserăm pentru luna noiembrie”.

În schimb,

nu s-a renunțat la serbarea Zilei Naționale a României. De fapt, acesta a fost singura acțiune culturală și artistică inclusă în proiectul de hotărâre supus dezbaterii și aprobării consiliului local. Proiectul a fost inclus în dosarul de ședință, pentru că, potrivit alin.5) al UOG nr.90/2023, „sunt exceptate cheltuielile cu evenimentele ocazionate de zilele declarate ca fiind zile oficiale ale unităților administrativ-teritoriale, alte sărbători publice stabilite prin lege, cheltuielile cu evenimente ocazionate de sfârșitul de an, precum și cele aferente Programului Național Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în anul 2023. Cheltuielile cu organizarea acestor evenimente nu pot depăși media cheltuielilor lunare de aceeași natură realizate în perioada ianuarie-septembrie 2023. Eventualele cheltuieli de această natură care depășesc plafonul stabilit anterior pot fi suportate din donații și sponsorizări”.

Pe acest temei

legal a fost posibilă organizarea sărbătoririi, la 1 Decembrie, a Zilei Naționale a României. Așadar, vineri, de la ora 12.00, cei care vor să participe la acțiune sunt așteptați în parcul din fața Școlii Gimnaziale „Teodora Lucaciu”. Vor avea loc, așa cum a detaliat puțin Cristian Merișanu, cuvântul de deschidere, slujba religioasă și un program artistic pregătit de elevi din școlile municipiului. Va fi depusă numai o coroană de flori din partea comunității în memoria celor care s-au jertfit pentru înfăptuirea României Mari. Și, conform obiceiului, la sfârșit va fi oferită fasole cu cârnați și ceai la discreție. Suma alocată acestei acțiuni este de 15.000 de lei, însă ea nu trebuie neapărat cheltuită în întregime, a precizat primarul.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter