03.12.2023,  12:58:13 | 0 comentarii | 336 vizualizari
Ziua Națională a României la biblioteca județeană
de Ziarul Vaii Jiului

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, în parteneriat cu colegiile și liceele devene, a marcat și în acest an, cu tot respectul și recunoștința, Ziua Națională a României.

Evenimentul a avut loc în ziua de 29 noiembrie 2023 la Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva, în prezența unui mare număr de participanți, îndeosebi tineri de la colegiile și liceele din Deva.

Această evocare a zilei de 1 Decembrie 1918, cu toate evenimentele care i-au premers, am organizat-o cu emoție și bucurie, cu sentimente de prețuire și respect pentru cei care au făurit România reîntregită, o Românie care și-a adunat fiii și fiicele într-o țară mândră, dornică să se afirme pe marea scenă a lumii. Am considerat necesar ca la activitatea noastră să invităm cât mai mulți tineri care, și cu ajutorul nostru, cu ajutorul acestei prezentări, să învețe ce înseamnă dragostea de patrie și ce înseamnă sentimentul apartenenței la un popor care în ziua de 1 Decembrie 1918 a scris o pagină de neuitat în cartea neamului.

Ziua de 1 Decembrie marchează piatra unghiulară a istoriei neamului românesc, ziua care, prin semnificația ei, ocupă un loc aparte în inimile noastre, în inima fiecărui român. Este sărbătoarea noastră cea mai dragă, este sărbătoarea care ne adună sub Tricolor, sub steagul nostru pe care este scris „unire-n cuget și-n simțiri”.

Toate evenimentele care au pregătit Marea Unire, toți marii bărbați de stat adevărați, cu iubire de țară, care au lucrat fără încetare la realizarea acestui mare proiect național au fost cuprinși într-o minuțioasă prezentare urmărită cu interes de către cei prezenți în sală.

Prin această emoționantă activitate dedicată Zilei Naționale a României am dorit să reînviem pentru câteva clipe tot entuziasmul și bucuria care au cuprins un întreg popor în ziua de 1 Decembrie 1918, zi care strălucește ca un astru pe firmamentul istoriei românilor.

Atenția și interesul cu care a fost urmărită prezentarea, emoția cu care s-a intonat imnul României de către îndrăgitul interpret de muzică populară Cristian Fodor, directorul Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva, bucuria cu care s-a răspuns la întrebările din final au fost dovezi de necontestat că activitatea noastră a mers la inimile tuturor celor prezenți în sală.

Așa cum facem în fiecare an, și de această dată, am amenajat o expoziție de carte având ca temă Marea Unire de la 1918 și participarea hunedorenilor la acest eveniment de mare răsunet al istoriei noastre.

În finalul prezentării, participanților li s-au adresat întrebări legate de subiectul expus, iar cei care au dat răspunsuri corecte au primit frumoase premii constând în cărți și diplome oferite de biblioteca județeană.

Cu ocazia acestei zile deosebite, folosesc acest prilej pentru a spune din toată inima, La mulți ani, români, la mulți ani, România!


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter