10.12.2023,  08:54:39 | 0 comentarii | 457 vizualizari
Planul administrației publice locale: un decembrie de vis la Petroșani. Surprize pentru cei mici și cei mari
de Cătălin DOCEA

În ciuda măsurilor de austeritate, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi NU a renunțat la ideea ca, la fel ca în fiecare an, luna decembrie să fie marcată corespunzător la nivelul municipiului Petroșani. Vom avea târg de Crăciun, dar și Revelion 2024 în stradă. În plus, aproximativ 1000 de părinți, bunici și, după caz, însoțitorii acestora, sunt așteptați la "Revelionul Pensionarilor”. Ca în fiecare an, acesta va fi organizat în mai multe restaurante de pe raza municipiului, startul înscrierilor fiind programat pentru luni, 11 decembrie 2023.

Târgul de Crăciun

Pentru organizarea Târgului de Crăciun în perioada 15 – 31 decembrie 2023, administrația publică locală a găsit soluția unui parteneriat cu o societate comercială, organizator de evenimente.

Primarul spune că a subscris ideii acestui parteneriat deoarece, în cadrul evenimentului, vor avea loc spectacole, scenete și momente artistice specifice perioadei. Vor fi organizate seri de colinde, cântece de Crăciun și Anul Nou, toate acestea în colaborare cu unități de învățământ și asociații culturale din municipiu.

Parteneriatul este unul reciproc avantajos. Organizatorul de evenimente suportă în întregime cheltuielile legate de spectacole (echipament, onorarii, cazare / transport / masă, promovare), iar administrația locală pune la dispoziție spațiul public necesar, utilitățile și asigură, așa cum este și firesc, măsurile de ordine publică.

Revelion 2024 în stradă

Administrația publică locală pune la bătaie 10.250 de lei în vederea organizării în stradă a „Revelionului 2024”. Banii sunt necesari pentru achiziționarea de servicii artistice și de pirotehnie, iar trecerea în Noul An va fi sărbătorită, conform tradiției, în zona Primăriei municipiului Petroșani.

Revelionul Pensionarilor 2024

„Prin sărbătorirea Revelionului Pensionarilor se dorește recunoașterea muncii acestor oameni. O posibilitate de a le oferi un momente în care, printre cei de aceeași vârstă cu ei, să marcheze sfârșitul unui an și începutul celui nou. Revelionul Pensionarilor este organizat încă din 2007, fiind foarte bine primit de cetățenii din generația a treia, motiv pentru care organizarea acestuia a devenit deja o tradiție mult așteptată în rândul pensionarilor”, spune primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Iată cele mai importante informații, esențiale pentru toți cei care doresc să participe la „Revelionul Pensionarilor 2024”. Datorită numărului mare de persoane interesate, evenimentul se va desfășura pe parcursul mai multor zile, în mai multe restaurante de pe raza municipiului Petroșani, meniul fiind însă același. Indiferent de restaurant sau de ziua în care are loc evenimentul.

Fiecare pensionar participant va contribui cu 60 de lei din valoarea meniului, iar Primăria municipiului Petroșani va completa prețul meniului cu încă 20 de lei de persoană. Participanții vor plăti din contribuția proprie costul băuturilor alcoolice, diferența până la prețul complet al meniului fiind achitată de către administrația publică locală.

La fel ca în fiecare an, pensionarii pot participa alături de soție, soț sau persoană însoțitoare. În cazul în care aceștia nu au calitatea de pensionari vor plăti 60 de lei (persoanele casnice) sau 80 de lei (persoanele însoțitoare salariate).

Suma necesară organizării Revelionului Pensionarilor 2024 a fost estimată la 21.000 de lei, reprezentând contribuția administrației la meniul participanților și contravaloarea invitațiilor.

Redăm, în cele ce urmează, și anunțul oficial al administrației publice locale, în care regăsiți condițiile de participare la „Revelionul Pensionarilor 2024”. Startul înscrierilor este programat, vă reamintim, pentru luni, 11 decembrie 2023.

Revelionul Pensionarilor 2024

Luni, 11.12.2023, Primăria municipiului Petroșani DĂ START înscrierilor la

REVELIONUL PENSIONARILOR 2024

Condiții de participare pentru doritori:
domiciliul în Petroșani
să fie pensionari SAU să aibă calitatea de soți/soții/persoane însoțitoare ale pensionarilor.

Acte pentru înscriere:
pentru pensionari:

copie CI/BI
copie după un cupon de pensie recent
60 LEI/persoană

pentru persoanele casnice:
copie CI/BI
60 LEI/persoană
declarație pe proprie răspundere prin care se atestă calitatea de persoană casnică (se completează la sediul Primăriei, camera 8)

pentru salariați (care au calitatea de soți/soții/însoțitori ai pensionarilor):
copie CI/BI
80 LEI/persoană

Înscrierile se fac zilnic, începând cu 11.12.2023, de luni până vineri, la sediul Primăriei, camera 8, între orele 09.00 – 14.00, până la epuizarea locurilor disponibile.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter