08.01.2024,  12:01:44 | 4 comentarii | 1983 vizualizari
Candește a incompetență. În ciuda investițiilor și a colosalului ajutor de stat / Complexul Energetic Valea Jiului NU reușește să crească producția
de Ziarul Vaii Jiului

Au ajuns stâlpii, plasa, dar și alte materiale necesare în subteranele Văii Jiului. Însă, chiar și așa, minerii nu reușesc să scoată mai mult cărbune. Cantitatea de cărbune care ajunge acum la suprafață este similară cu cele înregistrate pe vremea CEH SA, atâta doar că este drămuită altfel, iar Paroșeniul reușește să funcționeze continuu câte 5 zile, nu câte două, ca până de curând. Chiar și așa, la nivel de lună, Paroșeniul funcționează mai puțin ca înainte.

Exploatările miniere din Valea Jiului au fost aprovizionate la finele lui 2023 cu materiale esențiale în activitatea ortacilor, în funcție necesarul comunicat de fiecare mină în parte. Chiar și cu stâlpii, plasa, grinzile de susținere și celelalte materiale “la botul calului”, ortacii nu reușesc să scoată la suprafață mai mult cărbune care, la rândul lui, să pornească Termocentrala Paroșeni și, în consecință, să genereze venituri companiei.

Concret, în cele trei luni de când noua companie funcționează, nu s-a reușit depășirea cantității de huilă extrasă. Se dă o cantitate în media celor de pe vremea CEH SA. Facem o comparație a zilelor de funcționare la Termocentrala Paroșeni. Oe timpul CEH SA, aceasta funcționa 8 zile pe lună, câte 2 în fiecare săptămână, iar acum Paroșeniul este pornit 5 zile consecutiv pe parcursul unei luni întregi. Funcționează, deci, mai puțin înainte.

„Cantitatea de cărbune nu a crescut. Necrescând cantitatea de cărbune, nu avem cum funcționa mai mult cu termocentrala Paroșeni. Din punct de vedere managerial, acest lucru trebuie să se corecteze. Avem noul manager (Eusebiu-Bebi Durbacă – n.r.), care este în funcție de o lună și-un pic, încă trebuie să îi dăm credit, dar sper ca o dată cu realizarea angajărilor lucrurile să se schimbe puțin din punctul de vedere al cantității de cărbune livrat și al orelor de funcționare de la Paroșeni”, a spus Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Lipsa forței de muncă poate fi un motiv pentru cantitatea redusă de cărbune extras, dar – o dată cu noul an - se vor face 43 de angajări la CEVJ și ar putea urma și altele. Acestea nu s-au putut face până acum din cauza Legii austerității. Strategia folosită acum de către Durbacă, directorul general al CEVJ, este stocarea huilei extrase pe parcursul unei luni la Paroșeni, și pornirea termocentralei doar când prețul pieței este unul bun. Activitatea complexului energetic ar trebui susținută prin venituri generate de companie, ceea ce nu se întâmplă. Acum însă, CEVJ are noroc cu ajutorul de stat acordat o dată cu înființarea noii societăți.


Comentarii articol (4 )

#1 Gigi09.01.2024,  09:50:54
Ajutor de stat pentru o cauză pierdută.
#2 Gabriel09.01.2024,  19:25:19
Cu Durbacă în frunte CEVJ se îndreaptă cu viteză spre închidere.
#3 Unu10.01.2024,  02:24:00
Au schimbat palaria, nu pe Maria.
#4 Pista11.01.2024,  01:31:11
Unde au ajuns alea ca nu am văzut niciun material


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!




_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter