29.02.2024,  16:05:19 | 0 comentarii | 1029 vizualizari
Vulcan / Un prim pas, în vederea realizării unei investiții care va crește gradul de confort al cetățenilor dintr-o zonă izolată a municipiului
de Ziarul Vaii Jiului

Aprobarea unui proiect de hotărâre al Consiliului Local Vulcan este pe deplin în folosul locuitorilor care-și au casele pe dealul dinspre malul stâng al Jiului de Vest, în zona Paroșeni  pe care toată lumea o cunoaște sub denumirea „Tăul fără Fund”.

Este vorba despre

proiectul de hotărâre privind aprobarea Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiții „Extindere rețea apă potabilă – str. Paroșeni, zona Peste Jiu -Tăul fără Fund”. Nota conceptuală a investiției a fost întocmită în conformitate cu cerințele HG 907/ 2016 și are ca obiectiv stabilirea datelor preliminare necesare implementării obiectivului de investiții propus și prezintă informații cu privirea la estimarea suportabilității investiției publice, a principiilor și caracteristicilor pentru întocmirea temei de proiectare, a documentației de avizare, a lucrărilor de intervenții și a documentațiilor suport ale investiției „Rețea apă potabilă – str. Paroșeni, Zona Tăul fără Fund”.

Tema de proiectare

a investiției a fost întocmită în conformitate cu cerințele HG 907/ 2016 și exprimă intențiile investiționale și nevoile funcționale ale beneficiarului investiției, evidențiate în nota conceptuală, determinând concepția de realizare a obiectivului de investiții, în funcție de condiționările tehnice, urbanistice generale ale amplasamentului, de protecție a mediului natural și a patrimoniului cultural sau alte condiționări specifice obiectivului de investiții. Mai trebuie precizat că Nota conceptuală a fost realizată în conformitate cu art.1, alin.2, litera a și art.3 din Hotărârea nr.907 din 29 noiembrie 2016, privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice. Tema de proiectare a fost întocmită în conformitate cu art.1, alin.2, litera a și art.4 din Hotărârea nr.907 din 29 noiembrie 2016, privind etapele de elaborare și conținutul-cadru al documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/ proiectelor de investiții finanțate din fonduri publice.

Elaborarea și aprobarea

Notei conceptuale și a Temei de proiectare ale investiției „Rețea apă potabilă – str. Paroșeni, Zona Tăul fără Fund” constituie un prim pas, în vederea realizării unui sistem care să permită alimentarea cu apă potabilă din magistrală a gospodăriilor situate pe dealul din vecinătatea barajului Termocentralei Paroșeni. Până acum, oamenii de aici au avut parte numai și numai de promisiuni venite fie de la conducerea de acum zece ani a conducerii Apa Serv SA Petroșani, fie de la fosta administrație publică locală din Vulcan. Odată cu întocmirea și aprobarea documentelor menționate, actuala conducere din Primăria Vulcan a spart gheața, cum se spune, și, iată, după mai bine de un deceniu de tergiversări, a făcut un prim demers absolut necesar, pentru a le crea gospodarilor din zona „Tăul fără Fund” un plus de confort absolut necesar.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - - - - -
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter