02.07.2024,  15:11:42 | 0 comentarii | 390 vizualizari
Vulcan. Pentru ca tot ce-i legat de luminat să fie în regulă
de Gheorghe OLTEANU

Adevărul este cel pe care-l poate vedea oricine. La ora aceasta, Vulcanul are un iluminat public modern la care nici nu visa în urmă cu câteva decenii. Acest lucru a fost posibil după semnarea contractului de finanțare nr.6368/ 09.12.2020 prin care municipiul a primit, prin intermediul ADR Vest, banii necesari realizării investiției.

Valoarea totală

a acesteia este de 13.977.960,92 lei, inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă ajunge la 10.993.924,38 de lei (inclusiv TVA). Beneficiarul contribuie cu o cofinanțare eligibilă de 219.878,50 de lei, în care intră și TVA, și cu cheltuielile neeligibile de 2.884.036,34 de lei, tot cu TVA inclus. Programul POR 2014-2020 s-a închis, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.36/ 15.05.2023, așa că, pentru finalizarea tuturor activităților, a fost nevoie de prelungirea duratei proiectului după data de 31.12.2023.

În raportul

de specialitate al „Proiectului de hotărâre privind modificarea HCL nr.222/ 2023 pentru aprobarea finalizării proiectului Modernizarea sistemului de iluminat public din  municipiul Vulcan, cod SMIS126463, și a cheltuielilor estimate legate de acestea, în vederea asigurării funcționării sale, precum și estimarea termenului de finalizare”, dezbătut în ședința de consiliu local din 26 iunie, se spune că „la această dată lucrările sunt finalizate în proporție de sută la sută”. Ca atare, aflăm în continuare, „Necesitatea prelungirii contractului de finanțare menționat anterior se datorează faptului că, până la această dată, nu au fost finalizate activitățile de informare și publicitate, audit financiar și audit luminotehnic”.

Aprobat de către

consilierii locali, proiectul a devenit hotărâre în toată regula, iar durata de implementare a proiectului privind modernizarea sistemului de iluminat public în Vulcan a fost prelungită până la 30 octombrie 2024. Concomitent, au fost aprobate, din surse proprii, și cheltuielile în sumă de 2.014.076,38 de lei cu TVA, în scopul finalizării tuturor activităților și atingerii integrale a obiectivelor și a indicatorilor, pentru asigurarea funcționalității proiectului, acesta fiind încadrat ca proiect nefinalizat. Cei care semnează raportul de specialitate precizează, la final, că „modificările propuse nu afectează scopul principal, obiectivele, indicatori, rezultatele estimate și nu conduc la modificarea valorii totale a proiectului”.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter