04.07.2024, 16:04:56 | 0 comentarii | 1001 vizualizari
În loc să fie preocupat de exploatarea cărbunelui, / Sindicalistul Câmpean e preocupat de… microhidrocentrala de pe Baleia!
Articole de acelasi autor
de Ziarul Vaii Jiului
Dacă pentru grupul pe gaz nu sunt bani pentru studiile de fezabilitate, cu microhidrocentrala de pe Baleia e și mai rău. Obiectivul care era în plan, ca alternativă de producere a energiei, nici măcar nu este al CEVJ, pentru că la momentul înființării, nu s-au transferat și activele. Toate figurează în patrimoniul defunctului CEH, deci, și această alternativă pică, cel puțin deocamdată. Transferul activelor de la CEH la CEVJ, care stă în fixul unui decident de nivel înalt, ce teoretic trebuie să repare greșeală făcută de ultima conducere a CEH, mai are de așteptat. În aceste condiții, și microhidrocentrala de pe Baleia, alt plan al mixului energetic rămâne în aer, pentru că practic CEVJ nu poate accesa fonduri pentru un obiectiv ce se afla în patrimoniul altei societăți. Sindicaliștii de la Muntele, care ar trebui să preocupe de exploatarea cărbunelui, nu de chestii conexe, fac pressing și înaintează discuții, poate poate cineva se sensibilizează și ia atitudine. „În ceea ce privește barajul, am avut o discuție cu ministrul pe această temă. Urmează o nouă întâlnire. Din punctul meu de vedere este o mare greșeală lăsarea acelui baraj pe fosta societate CEH. Este o greșeală a celor care au condus la acel moment, nu vreau să dau nume și nici să intru în detaliu. Însă noi vom încerca să reintrăm în posesia acestui baraj, pentru că acolo se poate realiza o microhidrocentrală, iar ea ar putea fi realizată foarte repede pentru că nu se află într-o zonă protejată. Pentru astfel de investiții se acordă bani europeni foarte rapid, și acolo ar putea fi generate 20 de locuri de muncă și o formă alternativă de producere a energiei în CEVJ. Nu pot să vă spun valoarea la care este evaluat obiectivul, dar există una contabilă, care s-a făcut atunci când s-a înființat CEVJ” a spus Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele. Toate clădirile, utilajele, terenurile sau chiar termocentrala, utilizate acum pentru desfășurarea activității miniere din Valea Jiului, sunt doar active în folosiță nu și în proprietatea CEVJ. Toate sunt încă în patrimoniul CEH, pentru că la înființarea noii societăți, în OUG nu era prevăzută și transferarea activelor. De acest aspect extrem de important s-a lovit abia de curând conducerea CEVJ, când s-a trezit, că niciunul dintre planurile ce primesc mixul energetic alte investiții nu pot fi puse în practică, în lipsă locului în care acestea să se implementeze. Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|