17.07.2024,  12:35:37 | 0 comentarii | 263 vizualizari
13 alerte de urs într-o singură zi în România. Una la Petrila, dar fără urs


de Ziarul Vaii Jiului

Sistemul de alarmare a populației cu privire la un pericol iminent a devenit o obișnuință și în Valea Jiului. Populația este alertată că urmează furtuni periculoase, deși pe cer nu sunt nici măcar nori, sau că urșii ar coborî în zonele locuite de oameni, fără însă a fi văzuți de cineva. Un alt episod nejustificat de tip Ro-Alert a avut loc marți, la Petrila.

Ziua de 16 iulie poate intra în istoria sistemului de alertare a populației, ca ziua în care s-au emis cele mai multe mesaje Ro-Alert. 31 de mesaje au alertat populația în toată România. Dintre acestea, 13 au semnalat prezența animalelor periculoase (urși) în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Suceava și Vâlcea, 17 mesaje au vizat posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase, iar un mesaj a fost transmis la solicitarea IGPR, privind dispariția unui minor.

Unul dintre mesaje a fost transmis la Petrila, și semnala că în zona Taia un urs ar fi fost văzut aproape de zona locuită de oameni. De cine însă, nu-și explică nimeni. Imediat ce telefoanele petrilenilor au sunat, autoritățile s-au deplasat în zona cu pricina, însă n-au găsit nimic. Mai mult, jandarmii, polițiștii și alte instituţii abilitate, care ar trebui să știe cu prioritate de existența vreunui pericol, n-au primit nimic.

„Am primit întradevăr Ro-Alert pe telefon, m-am întâlnit pe Taia cu SMURD-ul, cu poliția națională, ei n-au primit absolut nimic, am vorbit și cu jandarmeria, nici ei n-au alertă în sistemul lor, deci nu-mi explic ce s-a întâmplat, am verificat zona, nu pare să fi fost niciun urs”, a spus Marius Heljiu, viceprimarul orașului Petrila.

Ro-Alert este un instrument foarte bun pentru avertizarea populației în caz de pericol, însă transmiterea unor mesaje inexacte sau în situații nepotrivite a decredibilizat acest serviciu operat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Unele probleme țin de comunicare, altele de modul în care funcționează rețelele GSM atunci când se emit alerte pentru anumite zone, dar mesajele ajung la populația din alte regiuni, fără a se specifica în text unde urmează să existe un pericol.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter