09.09.2024, 14:08:50 | 0 comentarii | 373 vizualizari
Nu e fake… / Un dac a căzut în Pasul Vâlcan
Articole de acelasi autor
de Gheorghe OLTEANU
Nu au fost cine știe ce incidente la semimaratonul din Pasul Vâlcan. În afară că au ajuns obosiți și aproape sleiți de puteri la linia de sosire, paramedicii prezenți în munte au șomat, fiindcă nu a fost nevoie să intervină la vreun maratonist. Nici în cazul concurenților și nici în al turiștilor veniți să vadă întrecerea. Tot ce-a fost, sâmbătă, la a unsprezecea ediție a semimaratonului „Castelul din Carpați” s-a derulat ca la carte. Organizatorii s-au gândit din timp la orice, așa că nu le-a scăpat nici cel mai mic amănunt. Cu toate astea, au apărut două cazuri neprevăzute. Primul, cel în care a fost sesizată înregistrarea greșită a ordinii sosirii doamnelor de la nu mai rețin care categorie de vârstă, a fost rezolvat rapid. Au fost revăzuți timpi de alergare și concurenta care merita locul al doilea a primit ceea ce merita. Celălalt caz este posibil să fi fost zărit de către mai mulți din mulțime. Scena pe care s-a făcut festivitatea de premiere era străjuită, la stânga, de două manechine. Unul reprezentându-l pe un soldat roman, iar în partea dreaptă pe un războinic dac, ambele manechine fiind costumate corespunzător. La un moment dat, o pală de vânt l-a dat jos pe dac și, căzut pe lângă boxa audio, acesta a ajuns cu capul în jos. Să tot fi stat în poziția aceea incomodă preț de vreo trei minute, timp în care un concurent care se odihnea aproape de el a sărit, i-a luat arcul și a făcut o poză cu el. Noroc c-a apărut Daniel Galego Halastauan care, ajutat de un băiat, a rezolvat problema. L-a adus în poziție verticală pe dac, i-a pus în mână arcul, cușma pe cap și în piciorul drept opinca. Prezența celor două personaje pe fundalul scenei din Pasul Vâlcan nu este întâmplătoare. Unii zic că dacii ar fi locuit prin zonă, iar drumul care unește versanții munților Vâlcan și care face legătura între Transilvania și Țara Românească a fost străbătut, mai întâi, de legiunile romane, apoi de poștalioane și însuși Mihai Viteazul a trecut pe aici în drum spre Viena. Ca să nu mai zic de luptele crâncene purtate în Primul Război Mondial, pentru reîntregirea Țării. Comentarii articol (0 )Nu exista niciun comentariu.
Adauga comentariu
Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre. Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare... Cataloage promoţionale 2024 Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii Rame click - comandă online! Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul! Steaguri publicitare - click pentru a comanda! Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online! Cataloage promoţionale 2024 Alege să o susții! Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online! Newsletter
|