06.11.2011,  15:31:10 | 0 comentarii | 762 vizualizari
La concursul “Cangurul Lingvist” - faza naţională / Școala Generală Nr. 2 din Uricani pe locul al treilea
de Ziarul Vaii Jiului

Într-una din zile d-l prof. Miron Viorel Frenţ - directorul Școlii Generale Nr. 2 din Uricani şi d-na sociolog Alina Udrea - director adjunct al aceleiaşi şcoli erau foarte bucuroşi având exteriorizată pe faţă acea lumină a unei izbânzi deosebite. Motivul era vestea că eleva Erika Jahel Iştvan din clasa a VII-a A reprezentanta şcolii şi a judeţului Hunedoara a obţinut locul al III-lea la faza naţională a con­cursu­lui „Cangurul Lingvist” care a fost găzduit de Liceul „Miguel Cervantes” din Bucureşti. 

Eleva Erika Jahel Iştvan a fost însoţită la Bucureşti de distinsa d-nă prof. Marinela Nemeth, cea care a pregătit-o cu o deosebită respon­sa­bilitate şi competenţă profesională. 

Pentru a afla amănunte de la locul desfăşurării concursului, am purtat un scurt dialog cu d-na profesoară Marinela Nemeth. 

- Doamnă profesoară  vă rog respectuos să prezentaţi succint scopul acestui concurs. 

- Concursul „Cangurul Lingvist” este menit să promoveze studiul şi utilizarea limbilor moderne şi a fost iniţiat în anul 2005 de către Fundaţia pentru Integrare Europeană - “Sigma”. De atunci, bucurându-se de o popularitate crescândă, concursul antrenează anual un mare număr de elevi dispuşi să-şi testeze cunoştinţele de limbă şi civilizaţie, dar şi logica, intui­ţia şi creativitatea.

- Care a fost traseul acestei performanţe? 

- În anul 2009, onoarea de a reprezenta judeţul Hunedoara la proba de baraj, desfăşurată la Bucureşti, pe 4 aprilie, i-a revenit elevei Erika Jahel Iştvan din clasa a VII-a A de la Școala Generală Nr. 2 din Uricani care a obţinut 224 puncte. De altfel, toţi cei 14 elevi ai acestei şcoli, care au participat la prima fază a concursului, au obţi­nut rezultate bune şi foarte bune, 6 dintre ei acumulând peste 200 de puncte.

- Și aţi ajuns la cea de-a doua fază – proba de baraj. 

- Da. Am însoţit-o pe Erika la Bucureşti. Concursul a fost găzduit impecabil de Liceul „Miguel Cervantes” şi a început la ora 9:30 într-o atmosferă încărcată de emoţie şi de tensiune dar şi de speranţă. Mai dificile decât concursul în sine au fost orele de aşteptare înfrigurată a rezultatelor, undeva pe aleile parcului Cişmigiu, într-o ambianţă plăcută, de început de primăvară. Au fost acele ore în care s-au analizat dificultăţile întâmpinate până atunci, s-a discutat despre oboseala drumului şi despre exerciţiile care au depăşit nivelul clasei a VII-a – ţinându-se cont şi de faptul că Erika studiază franceza ca o a doua limbă străină.

- Dar oboseala şi tensiunea au dispărut însă, ca prin farmec, atunci când au fost afişate rezultatele. 

- Erika a obţinut premiul al III-lea şi a trăit o experienţă unică. A reuşit să demonstreze că este capabilă să se concentreze, să-şi dozeze efortul, să-şi controleze emoţiile şi, mai ales, a arătat că posedă cunoştinţe vaste de limbă şi civilizaţie franceză.

- Felicitări şi mult succes în competiţiile viitoare! 

 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter