07.11.2011,  20:56:15 | 0 comentarii | 592 vizualizari
Corupţia. Efecte şi metode de combatere / 15 martie - 15 mai - “Sezonul legalităţii”
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului

Asociaţia pentru Consolidarea Societăţii Civile - Valea Jiului (ACSCVJ) împreună cu Societatea Naţională de Crucea Roşie - filiala Petroşani şi Direcţia Judeţeană de Tineret Hunedoara în parteneriat cu Asociaţia Maica Precista şi Consiliul Judeţean al Elevilor derulează în perioada 15 martie - 15 mai proiectul cu titlul “Sezonul legalităţii”. 

Scopul proiectului este formarea unei atitudini de respingere faţă de crima organizată şi în mod special faţă de fenomenul corupţiei, a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-30 de ani. Activităţile proiectului vor consta în organizarea unui concurs de eseuri şi creaţie artistică pe tema “Corupţia. Efecte şi metode de combatere” şi crearea unor fluturaşi, pe aceeaşi temă, ce vor fi amplasaţi în instituţiile publice. Concursul a fost lansat în data de 15 martie, urmând ca lucrările să poată fi depuse până la data de 15 aprilie. Toate lucrările vor fi prezentate pe site-ul ACSCVJ. Premierea se va face în data de 29 aprilie în cadrul mesei rotunde finale, pe tema “Corupţia. Efecte şi metode de combatere”, la care va participa şi un delegat FLARE.

Evenimentele ce vor avea loc la nivel local fac parte din prima campanie europeană derulată de către organizaţiile membre a reţelei internaţionale pentru lupta împotriva crimei organizate, FLARE (Freedom, Legality and Rights în Europe). 

Campania este implementată în 30 de ţări printre care şi România. Membrii reţelei FLARE, în care vor avea loc diferite evenimente, reprezintă ţări din Europa, Bazinul Mediteranean, Rusia, Caucauz şi zona Balcanică.

Scopul FLARE e de a face lupta împotriva crimei organizate trans­naţionale, principala preocupare a ţărilor europene. FLARE promovează Parlamentului European o declaraţie prin care se are în vedere proclamarea zilei de 21 martie ca “Ziua europeană în memoria victimelor crimei organizate”, oferirea de suport organizaţiilor societăţii civile în lupta împotriva crimei organizate şi cere Comisiei şi Consiliului Europei să legifereze pentru refolosirea în scopuri sociale a proprietăţiilor şi a bunurilor confiscate de la organizaţiile criminale internaţionale. 

Primele evenimente ale campaniei europene “Sezonul legalităţii” vor avea loc în Napoli, Strasbourg şi Bari, începând cu 21 martie. La aceste prime evenimente va participa şi o persoană delegată de către ACSCVJ. 

Mai multe informaţii despre “Sezonul legalităţii” şi despre reţeaua internaţională FLARE pot fi găsite la următoarele adrese de internet:

www.acscvj.org
www.flarenetwork.org


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter