07.11.2011,  22:06:08 | 0 comentarii | 547 vizualizari
În atenţia S.C. Apa Serv “Valea Jiului” Petroşani şi S.C. Enel Electrica Banat S.A. / Chiar nimeni nu se sesizează?
Booking.com
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

Nu de puţine ori am primit semnale de la cititori despre tot felul de cazuri când apa potabilă se pierde aiurea, din cine ştie ce conductă a vreunui oraş din Valea Jiului. Oamenii întrebându-se pe bună dreptate cine plăteşte pierderea de apă respectivă.

Un caz de pierdere de apă ne este semnalat  pe perimetrul fostei cariere de la Petrila Sud. Fapt verificat şi de noi la faţa locului, semn că cititorul nostru a avut dreptate. Se pare că de câteva săptămâni o mare cantitate de apă se pierde acolo. Oamenii nu ştiu dacă apa respectivă este potabilă sau nu, deci dacă aparţine de Apa Serv, sau nu. Cum nici noi nu ştim, dar asta contează mai puţin. Nu ar fi rău ca societatea de apă să verifice dacă pierderea de apă de acolo le aparţine sau nu. Pentru că, dacă acest aspect ţine de societatea Apa Serv, atunci, cele câteva săptămâni de pierdere de apă suntem curioşi cine le va acoperi la plată? Sperăm că nu cetăţenii din Petrila!

Dar, în zona respectivă, pericolul cel mare ar putea veni de la nişte stâlpi de curent electric, din cadrul reţelei de înaltă tensiune. Aceştia, din cauza apei respective, dar şi a abundenţei ploilor, riscă să se prăbuşească, alunecările de teren din zona respectivă fiind deja vizibile.

Redăm mai jos şi avertizarea d-lui D.J., cel care ne-a semnalat acest aspect, un cetăţean al localităţii Petrila, cu speranţa că cei în drept vor lua toate măsurile pentru remedierea situaţiei, înainte să se petreacă ceva grav.

“Vă rugăm să semnalaţi prin interme­diul “Ziarului Văii Jiului”, societăţilor Apa Serv Valea Jiului şi Enel Electrica Banat S.A. următorul aspect:

De aproape două săptămâni, pe versantul sudic din perimetrul fostei cariere de la Petrila Sud, a apărut o scurgere de apă, cu un debit destul de însemnat. Această apă care se scurge liber, poate să fie datorată fie unei fisuri a vreunei conducte de apă a societăţii de apă, fie din cauza umplerii cu apă a Puţului Petrila Sud, fostul Puţ 4.

Pericolul mare al acestei scurgeri de apă ar putea veni de la cei trei stâlpi de înaltă tensiune, care sunt activi şi care sunt amplasaţi în perimetrul fostei cariere, în sensul că, se pot produce serioase alunecări de teren. De altfel, cam tot perimetrul respectiv dă deja semne că

s-ar putea “rupe” din cauza apei (cam doi metri de teren s-a lăsat deja în jos!), cei trei stâlpi de la linia de înaltă tensiune fiind în pericol să cadă! Dacă mai punem la socoteală şi ploile care vor urma în această primăvară, n-ar fi exclus să apară surprize dintre cele mai neplăcute, aceşti stâlpi putând pune în pericol chiar şi vieţi omeneşti. Vă rog să faceţi un apel şi către firma de electricitate Enel care probabil are în inventar aceşti stâlpi şi care, după părerea mea, ar trebui să-i consolideze imediat. Cum, de altfel, cred că ar trebui luate şi măsuri urgente şi pentru stoparea alunecărilor de teren din zona respectivă”.

 

 

 

 

 

 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter