20.02.2025,  10:06:18 | 0 comentarii | 401 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Procedură în premieră la Spitalul Victor Babeș Timișoara


de Ziarul Vaii Jiului

Capsula endoscopic - standardul de aur pentru investigarea intestinului subțire

Capsula endoscopică este un dispozitiv de dimensiunea unui comprimat de vitamină, echipat cu o cameră video miniaturizată, performantă, o sursă de lumină și o baterie. Aceasta înregistrează și stochează imagini în timp ce traversează tubul digestiv, imaginile fiind ulterior transmise unui aparat fixat printr-o centură pe abdomenul pacientului. Este cea mai modernă metodă de investigare a tractului digestiv, în special a intestinului subțire, o zonă dificil de analizat prin metodele clasice de endoscopie sau colonoscopie. De altfel, această tehnică este considerată metoda de primă alegere pentru examinarea intestinului subțire.

„Capsula endoscopică este destinată pacienților care prezintă sângerări digestive de cauză necunoscută, celor cu tumori intestinale, boală celiacă refractară, boală Crohn localizată la nivelul intestinului subțire, pacienților cu anemie feriprivă, polipoză adenomatoasă familială și celor cu anomalii vasculare. Este o metodă minim invazivă, care nu necesită sedare, așa cum se întâmplă în cazul colonoscopiei sau gastroscopiei. În plus, oferă o accesibilitate crescută la nivelul intestinului subțire și este confortabilă pentru pacienți. Totuși, există și câteva contraindicații. Capsula nu este recomandată copiilor, pacienților cu tulburări de deglutiție, celor cu istoric de ocluzii intestinale sau celor la care se suspicionează o stenoză la nivelul tubului digestiv”, explică dr. Diana Popițiu, medic primar gastroenterolog la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Pentru ca rezultatele acestei proceduri să fie cât mai precise și relevante, pacientul trebuie să respecte câțiva pași esențiali. Cu 24 de ore înaintea examinării, acesta trebuie să urmeze o dietă lichidă și să i se administreze un purgativ pentru pregătirea colonului. De asemenea, se recomandă evitarea activităților fizice intense, deoarece mișcările bruște pot influența calitatea imaginilor obținute.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal





- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter