26.03.2025,  12:53:03 | 0 comentarii | 730 vizualizari
Rezidența artistică „The Big Green” aduce artiști în dialog cu solul și comunitatea din Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului


de Ziarul Vaii Jiului

Proiectul european „The Big Green” intră într-o nouă etapă, odată cu derularea rezidenței artistice pe tema acestui an – „Solul”. Artiștii Maia Ștefana Oprea-Văncică, Alina Tofan și Centrul de Studii Vizuale reprezentat de Cătălin Rulea, Gabriel Demeter, Cristina Nicolaescu și Alina Ioniță au început perioada de documentare și creație.

Rezidența a debutat cu o serie de întâlniri și cursuri susținute de cadre didactice și cercetători de la Facultatea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Biologie și Facultatea de Geografie ale Universității din București, inclusiv specialiști de la Grădina Botanică. Aceștia au oferit artiștilor o perspectivă aprofundată asupra conceptelor științifice legate de sol, pedologie și botanică. Activitățile au continuat cu tururi ghidate în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, ceea ce le oferă artiștilor posibilitatea să facă legături directe între teorie și teritoriul geoparcului, în căutarea inspirației.

Până în luna mai, artiștii vor dezvolta proiecte individuale care vor reflecta interacțiunea dintre artă, știință și comunitate. Lucrările lor se vor alătura celor create de artiști din celelalte țări europene participante în proiect.

 „Am început rezidența <> care îmbină în mod holistic arta și știința. Am urmat cursuri de geologie, pedologie și botanică la Universitatea din București și în cadrul Grădinii Botanice. Apoi am petrecut o săptămână în Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului, unde am putut să avem un fundament solid pentru cercetare și pentru proiectele pe care vrem să le realizăm în luna mai. În ceea ce mă privește, îmi doresc să implic comunitatea locală și voluntarii Geoparcului, deoarece Geoparcul nu este doar despre Pământ – e vorba despre Memoria Pământului conectată la Memoria Oamenilor de-a lungul istoriei. M-au impresionat profund rocile de pe Valea Sibișelului și Cetatea Mălăiești, traseele tematice de la Casa Vulcanilor și traseul Muzica Naturii, urcarea prin pădure și priveliștea de la Cetatea Colț, Biserica Densuș. Am descoperit o mulțime de locuri minunate pe care sper să le revăd și altele noi pe care abia aștept să le explorez când voi reveni”, afirmă artista Maia Ștefana Oprea-Văncică.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter