29.10.2011,  12:15:47 | 0 comentarii | 638 vizualizari
Începând cu 24 august, ora 9:00 / La Petroşani va avea loc Conferinţa „Înfrăţire-Voluntariat-Cooperare” din cadrul Programului european „Europa pentru Cetăţeni”
de Corneliu BRAN

Timp de trei zile vor fi prezente delegaţii ale administraţiilor oraşelor înfrăţite cu Petroşaniul, din Ungaria, Italia, Bulgaria, precum şi din Austria. 

Mâine va avea loc şi şedinţa comună a consilii­lor locale din Petroşani şi Varpalota

Pe ordinea de zi - 4 proiecte de hotărâre

Vizite ale invitaţilor străini în Parâng şi la Peştera Bolii 

 

După cum v-am mai anunţat, în perioada 24-26 august va avea loc la Petroşani conferinţa din cadrul proiectului „Înfrăţire-Voluntariat-Coopera­re”, din cadrul Programului „Europa pentru Cetăţeni”. Un proiect de aproximativ 50.000 de euro câştigat de primărie. În ediţia de astăzi, vă oferim mai multe amănunte.

 

Cu această ocazie, la Petroşani, timp de trei zile vor fi prezente delegaţii ale oraşelor partenere în proiect. Este vorba de oraşele înfrăţite cu municipiul Petroşani: Varpalota (Ungaria), Ponte nelle Alpi (Italia), Bansko (Bulgaria), dar şi de oraşul austriac Wolfsberg, înfrăţit cu Varpalota.

Punctul culminant al celor trei zile îl va constitui însă şedinţa comună a consiliilor locale ale municipiilor Petroşani şi Varpalota, care se va desfăşura miercuri, 24 august, începând cu ora 17:00, în sala de şedinţe din primăria petroşeneană.

Ședinţa comună va avea pe Ordinea de Zi 4 proiecte de hotărâre care vor viza următoarele: 1. constituirea unei comisii comune Petroşani-Varpalota, în vederea dezvoltării relaţiilor de înfrăţire între cele două comunităţi; 2. elaborarea unui program comun în vederea dezvoltării relaţiilor economice, culturale şi sportive, respectiv a unui program de cooperare între organizaţii aparţinând societăţii civile din cele două localităţi; 3. elaborarea unui program comun de schimb de experienţă între funcţionarii publici şi personalul instituţiilor publice din subordinea primarului şi a Consiliului Local din municipiul Petroşani şi instituţii similare subordonate primarului şi Consiliului Local din Varpalota; 4. înfiinţarea unui compartiment pentru problemele tinerilor în cadrul Primăriei municipiului Petroşani. 

Timp de trei zile, în afară de şedinţa comună şi de deschiderea oficială a confe-rinţei, care va avea loc mâine, 24 august, începând cu ora 9:30 în Sala de Marmură a primăriei, vor fi în desfăşurare mai multe acţiuni: „Prezentarea ONG-urilor cu activitate pe bază de voluntariat (Crucea Roşie, Organizaţia „Caritas” Petroşani, Casa „Pollicino” Petroşani, Asociaţia „Petro Aqua” Petroşani, Asociaţia Pro-Parâng Petroşani)”; vizite la Casa „Pollicino” (miercuri, ora 12:30) şi la ONG-urile prezentate (miercuri, ora 16:00); întâlniri ale reprezentanţilor la conferinţă şi prezentare de materiale şi workshop-uri cu temele: „Situaţia voluntariatului şi modalităţi de atragere a vo-luntarilor în structurile administrative” şi „Activitatea voluntarilor în ONG-uri cu profil social”; vizite la Peştera Bolii (joi, ora 11:00 unde va fi prezentată şi o expoziţie de fotografii) şi în Munţii Parâng (vineri dimineaţa); program artistic cu dansuri populare româneşti, maghiare, italieneşti, bulgăreşti şi austriece, prezentate de Ansamblul Artistic al Casei de Cultură a Studenţilor Petroşani (joi, 25 august, ora 18:00, Sala de Marmură a primăriei).

La deschiderea conferinţei, printre partici­panţi vor fi prezenţi şi vor ţine speach-uri prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, deputatul Monica Iacob-Ridzi, managerul de proiect Eduard Wersanski şi nu în ultimul rând primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, care e de altfel şi iniţiatorul celor patru proiecte de hotărâre din şedinţa comună de consiliu local româno-maghiară.

 

 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter