06.11.2011,  16:40:27 | 0 comentarii | 597 vizualizari
Copiii – ambasadorii Văii Jiului şi ai României peste hotare / Sergiu Botezatu şi Andrei Popa, copiii de aur ai Văii Jiului, au zdrobit concurenţa în Polonia!
de Corneliu BRAN

Talentul şi perseverenţa înving! Sergiu Botezatu nu se dezminte şi după triumful din Egipt de anul trecut, când a cucerit Coroana de Cristal Alb , a câştigat în Polonia, în  perioada 18-19 aprilie 2009,  din nou un mare trofeu! De această dată la Liga superioară şi anume: “Coroana de Cristal Albastru”. Și nu doar atât, ci şi titlul de “Minimister  Europa 2009”! 

Concursul Internaţional de Talente şi Prezentare de Costum Popular “Minimiss şi Minimister Europa 2009 – Crystal Crown“, care a avut loc în nordul Poloniei la SCZSECIN, desfăşurat sub egida UNESCO, este un concurs internaţional de mare anvergură, cu participarea a 15 ţări din toată Europa. 

Alături de Sergiu, tot cu rezultate deosebite, a concurat şi mai tânărul său coleg Andrei Popa. Cei doi concurenţi sunt elevi ai Școlii Generale “Avram Stanca” din Petroşani şi se pregătesc cu acelaşi neobosit dascăl, Eugen Muntean. 

Ceea ce poate este cel mai important lucru este că cei doi tineri talentaţi din Valea Jiului au reprezentat România, tricolorul românesc fiind situat la loc de cinste în cadrul acestui concurs. Tot din România au mai participat alţi trei copii, câte unul din oraşele Piteşti, Rm-Vâlcea şi Bucureşti.

Concursul a constat în patru probe: prima probă a fost cea de prezentare a concurenţilor, a ţării şi a costumului popular. Astfel, Sergiu, pe un fond muzical interpretat de marele maestru Gheorghe Zamfir, a prezentat în limba engleză câteva dintre personalităţile româneşti (Aurel Vlaicu, Mihai Eminescu, Constantin Brâncuşi) explicând cu deosebit talent artistic aspiraţia acestor mari români spre deschidere şi modernitate. La finalul probei întâi a interpretat un fragment mu­zical din piesa “Dorul m-o purtat” (melodie cântată de ardeleanul Ioan Bocşa). Celălalt băiat al nostru, Andrei, îmbrăcat într-un autentic costum momârlănesc, a încântat şi el publicul, dar şi juriul, cu deja cunoscuta melodie: “Haida, bună sara!”. 

Proba a doua, denumită de organizatori  “Artistic Show”, a fost şi proba forte a celor doi copii petroşeneni. Sergiu, cu deja apreciatul timbru grav şi puternic al vocii sale, voce inconfundabilă, care îl va propulsa în celebritate nu peste foarte multă vreme, a interpretat magistral canţoneta “Mama”, astfel că toţi străinii prezenţi în sală au rămas uimiţi de talentul băiatului, denumindu-l imediat drept “micul Pavarotti”! Nici Andrei nu s-a lăsat mai prejos, electrizând publicul cu piesa “Ce vreţi?”, forma băiatului fiind una de excepţie. 

În cea de-a treia probă – cea de prezentare a costumelor de show – Andrei a reprezentat un greieraş delicat, iar Sergiu un cowboy. De asemenea şi costumele de seară ale celor doi concurenţi au fost apreciate, în proba cu numărul patru.

La finalul concursului a venit şi răsplata binemeritată: Sergiu Botezatu  a fost declarat de juriul internaţional drept CÂȘTIGÄ‚TORUL MARELUI PREMIU, primind trofeul “COROANA DE CRISTAL ALBASTRU” (pentru Liga superioară!), iar Andrei Popa a fost declarat câştigătorul titlului de “VICEMINIMISTER Europa 2009” cât şi a titlului de “GRAND PRIX FOR BEST CHILDREN’S FASHION”!

 

Șlefuitorul de talente, alias profesorul Muntean, nu se dezminte: a modelat un… “mic Pavarotti de Valea Jiului”

Aceste rezultate nu sunt deloc întâmplătoare, ele au în spate multă muncă (5 ani la Andrei şi 8 ani la Sergiu!), sub îndrumarea  prea modestului profesor de muzică Eugen Muntean, ale cărui eforturi sunt răsplătite mai mult prin premiile obţinute de elevii săi, decât şi prin alte forme, aşa cum ar trebui să fie apreciate valorile, din toate domeniile de activitate. După atâţia ani alături de domnul Muntean, cu toţii, elevi şi părinţi se simt ca într-o mare familie! Și asta contează foarte mult, mai mult decât orice satisfacţie materială. Ce poate fi mai impresionant când dascălul tău îţi trimite mesaje de feli­citare în străinătate sau când tu îl anunţi telefonic că ai câştigat un concurs pentru care poate te-ai pregătit cu profesorul tău un an de zile?! Ca o menţiune, care trebuie specificată aici, negativul celebrei canţone­te “Mama” a fost realizat cu profesionalism de profesorul petroşenean, fiind apreciat pentru calitatea acestuia. 

Echipa României a fost însoţită de directorul O.M.R. (Organizaţia “Miss România”), doamna Irina Haideţ, şi de  preşedintele O.M.R., domnul Gavrilă Inoan, care şi-au pus amprenta în modul de prezentare al costumelor, precum şi la proba numărul unu – autoprezentarea concurenţilor. Trebuie apreciată şi des­chiderea celor de la O.M.R. pentru talentele din Valea Jiului şi pentru încrederea acordată acestor copii, aceea de a prezenta o altă faţă a României în lume!

În ceea ce priveşte viitorul artistic al celor doi copii, el este asigurat de talentul şi ambiţia lor, dar şi de sprijinul acordat de familiile lor şi de dascălii care se ocupă aproape zilnic de perfecţionarea lor. 


“Sergiu Botezatu este cea mai bună voce a României, în momentul de faţă, la categoria sa de vârstă!”

Am lăsat mai spre final declaraţia preşedintelui Organizaţiei “Miss Româ­nia”, făcută în exclusivitate pentru ziarul nostru, declaraţie din care rezultă încă o dată ce tineri valoroşi avem în Valea Jiului: “Cei care au participat la concursul internaţional desfăşurat în Polonia nu au fost aleşi deloc întâmplător. Cei cinci copii au fost aleşi în baza unor preselecţii naţionale foarte dure şi solicitante. Pe Andrei îl ştiam de acum doi ani, iar Sergiu câştigase anul trecut un mare concurs din Egipt. Concursul din Polonia a fost unul foarte puternic, de altfel noi suntem interesaţi de aceste concursuri internaţionale unde participă mulţi copii care reprezintă ţările Europei de Est, deoarece în aceste ţări copiii sunt foarte bine pregătiţi pe latura artistică. Fapt ce s-a văzut şi la acest concurs. Dar România a fost o adevărată echipă naţională, care i-a impresionat pe toţi cei din sală. Și nu numai copiii, ci întreg staff-ul a fost la înălţime, inclusiv părinţii, care au fost echipaţi în culorile României şi cu steaguri tricolore sau eşarfe. Astfel că tricolorul românesc a ieşit bine de tot în evidenţă, în sala plină de sute şi sute de cetăţeni din toată Europa. Am fost o ţară vizibilă, din toate punctele de vedere şi am fost cu toţii mândri că suntem români. Practic i-am zdrobit pe toţi, atât în concurs, cât şi în sală! Iar despre Sergiu, pot să vă spun că la ora actuală este cea mai bună voce din România la categoria sa de vârstă! Asta spune tot, cei din Polonia au fost impresionaţi şi nu le-a venit să creadă că Sergiu cântă “live” şi are o asemenea voce…”.

Mulţumim pe această cale doamnei Daniela Botezatu pentru toate detaliile pe care ni le-a dat despre concurs, cât şi pentru pozele primite din arhiva perso­nală a domniei sale.


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter