06.11.2011,  15:02:39 | 0 comentarii | 1774 vizualizari
Fără tăgadă, şi liceenii de la Informatică Petroşani sunt / Români şi europeni în acelaşi timp
Booking.com
de Ziarul Vaii Jiului

Eliberarea de constrângerile comunismului şi intrarea României în Uniunea Europeană sunt evenimente majore care au oferit românilor ocazia de a sărbători, printre altele, două momente importante în şi pentru istoria noastră: Ziua Europei şi Ziua Independenţei României, care corespund datei de 9 mai.

Aceste evenimente au devenit sursa de inspiraţie pentru două dintre cadrele didactice de la Liceul de Informatică Petroşani, care şi-au unit eforturile în organizarea unei manifestări cultural-artistice şi sportive ce a avut ca titlu: „9 Mai: Ziua Europei – Ziua Independenţei”.
Organizată de d-na Florica Bican (profesor de istorie) şi de domnişoara Anca-Mihaela Puşcaşu (profesor de limba franceză), cu sprijinul conducerii Liceului de Informatică - a d-lui director prof. Mihai Barbu şi a d-nei director adjunct prof. Ramona Stănescu - şi găzduită de Muzeul Mineritului Petroşani, manifestarea a avut două secţiuni:
1. Expoziţie de pictură cu titlul: „Eu şi Europa”, pentru elevii din clasele V- XII de la liceele şi şcolile generale din Valea Jiului şi 2. Referate şi comunicări pe tema „9 Mai: Ziua Europei – Ziua Independenţei” rezervată elevilor de la Liceul de Informatică Petroşani şi de la Liceul Teoretic Lupeni (în virtutea unui parteneriat încheiat între cele două licee).
Întreaga acţiune s-a desfăşurat în data de 8 mai 2009, începând cu ora 12:00, la Muzeul Mineritului Petroşani.
Secţiunea de referate şi comunicări a reprezentat, de fapt, un concurs între echipe de la cele două licee participante, elevii primind, la final, premii şi diplome în urma evaluării referatelor lor de către comisia de jurizare formată din d-ra Oana Gherasim (professor de geografie la Liceul de Informatică Petroşani) şi dl. Valentin Stoica (profesor de istorie la Grup Școlar “D. Leonida” Petroşani). Iată-i pe câştigătorii acestei secţiuni: Premiul I – Bianca Ulrich, Alexandra Dincă, Loredana Anuşka, Minerva Vieriu, Victor Cazan, de
la Liceul de Informatică Petroşani; Premiul al II-lea – Adrian Halga şi Gabriela Vornicu, de la Liceul Teoretic Lupeni şi Premiul al IIIlea – Cristina Pleşan şi Ana Maria Roman, de la Liceul de Informatică Petroşani.
Menţiuni: Ana Filip, Claudia Tolea, Sorina Brătuianu, Andreea Simioana, Denisa Nechita, Bianca Bugeş, de la Liceul Teoretic Lupeni, şi Brian Bunu, Ignat Paul, de la Liceul de Informatică Petroşani.
Pentru expoziţia de pictură, au răspuns invitaţiei noastre elevi de la: Școala Generală “I.G. Duca” Petroşani, Școala Generală Nr. 2 Petroşani, Liceul de Informatică Petroşani, Liceul Teoretic Lupeni, Școala Generală Nr. 5 Vulcan, Școala Generală Băniţa. Toţi elevii care şi-au pus talentul pe hârtie pentru a arăta ce înseamnă Europa pentru ei au primit diplome de participare, împreună cu profesorii coordonatori.
Tot în cadrul acestor manifestări dedicate zilei de 9 Mai, la Liceul de Informatică au fost programate şi o serie de competiţii sportive.
Un campionat de şah s-a desfăşurat în data de 6 mai, coordonat de d-na prof Exevia Drumea şi d-na prof. Ileana Lazăr (ambele profesoare de educaţie fizică şi sport) şi arbitrat de campionii la şah Teodora Berinţan şi Elvis Apostu, elevi în clasa a XI-a.
Câştigători la acest campionat au fost:
Fete: Premiul I - Anca Țurcaş; Premiul al II-lea – Alexandra Cânpean; Premiul al III-lea – Lavinia Enciu.
Băieţi: Premiul I – Victor Aionesi; Premiul al II-lea – Cristian Albu; Premiul al III-lea – Alin Manolescu
Menţiuni: Adrian Aringhe, Călin Pristavu, Răzvan Hotea, Denis Toma.
În cursul săptămânii 11-15 mai se va desfăşura şi Cupa 9 Mai la fotbal, între echipe ale Liceului de Informatică, urmând ca la finalul acesteia să se desemneze câştigătorii.
Aşa cum Uniunea Europeană înseamnă unitate şi istorie, tot aşa liceele şi şcolile generale din Vale şi-au unit gândurile şi emoţiile în cadrul acestei manifestări în încercarea de a pune în valoare o parte din istoria locurilor în care trăiesc, învaţă, comunică, simt şi gândesc elevii şi profesorii din Valea Jiului!
 
 
 

Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter