29.10.2011,  11:58:32 | 0 comentarii | 754 vizualizari
14 şcoli hunedorene / Vor primi atestat de calitate
de Ziarul Vaii Jiului

La sfârşitul săptămânii trecute peste 50 de dascăli, experţi în evaluare şi acredi­tare şi inspectori şcolari din Regiunea Vest au participat la o masă rotundă organizată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), împreună cu Inspectoratul Școlar al Judeţului (I.Ș.J.) Hunedoara, la sediul din Deva al instituţiei.

 

Despre eveniment au oferit câteva date vicepreşedintele ARACIP, Constanţa Mihăilă, şi şefa departamentului de acreditare, Alina Paraschiva. 

I.Ș.J. Hunedoara este coordonator al Regi­-unii Vest şi partener ARACIP în proiectul care se derulează din luna iulie 2010 „Dezvoltarea culturii calităţii şi furnizarea unei educaţii de calitate în sistemul de învăţământ preuniversitar din România prin implementarea standardelor de referinţă - ID 55330”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Opera­ţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Durata de derulare a acestui proiect este de trei ani.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii ARACIP, prin acest proiect la nivel naţional sunt evaluate 1024 de şcoli, din care din Regiunea Vest 87, iar din judeţul Hunedoara 14.  

„Anul viitor, în luna mai, fiecare şcoală va primi atestatul de calitate, pe baza indicatorilor de performanţă şi a hărţii riscului educaţional. Calificativele vor fi: satisfăcător, bine, foarte bine sau excelent. Acestea sunt primele şcoli evaluate în acest mod în România, dar în următorii trei-patru ani toate şcolile din ţară vor fi astfel evaluate. Atestarea nivelului de calitate este obligatorie, finanţarea şcolilor urmând să se facă în funcţie de acest atestat”, a declarat Constanţa Mihăilă.

Până în acest moment şcolile au făcut anumite raportări, iar începând de astăzi, 3 octombrie, se trece la o nouă fază a proiectului, respectiv evaluarea externă. Din comisie vor face parte doi evaluatori, un monitor şi un observator din cadrul I.Ș.J. Hunedoara. „Acum vrem să vedem ce spun elevii, părinţii, profesorii. Încercăm o schimbare de perspectivă”, a mai precizat vicepreşedintele ARACIP.

 

Școlile hunedorene evaluate de ARACIP

Școala Generală I-IV din Reea, comuna Toteşti, Școala Generală I-IV din Valea Nandrului, Școala „Andrei Șaguna” din Deva, Școala nr. 4 din Vulcan, Școala Generală nr. 1 din Uricani, Școala Generală I-VIII „I.G. Duca” din Petroşani, Școala Generală „Constantin Daicoviciu” din Beriu, Școala Generală din Sântămărie Orlea, Grădiniţa „Floare de colţ” din Brad, Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Petroşani, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Haţeg, Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva şi Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” din Orăştie.

 

 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter