29.10.2011,  12:12:24 | 0 comentarii | 685 vizualizari
Majoritatea unităţilor şcolare hunedorene / Au primit autorizaţie sanitară de funcţionare
de Ziarul Vaii Jiului

Conform datelor fur­nizate de către Direcţia de Sănătate Publică (D.S.P.) a judeţului Hunedoara, în acest moment au autorizaţie sanitară de funcţionare 90 la sută din unităţile de învăţământ ce aparţin Inspectoratului Școlar Judeţean (IȘJ). Este cel mai bun procent de autorizare a acestor unităţi din ultimii ani, având în vedere că în 2007 erau autorizate aproape 67 la sută din acestea, în 2008, 73 la sută, în 2009, 81 la sută şi în 2010, 82 la sută.

 

Făcută conform unor ordine ale Ministerului Sănătăţii, autorizarea sanitară a unităţilor de învăţământ verifică respectarea normelor de igienă necesare în locaţiile destinate ocrotirii, educării şi instruirii copiilor şi tinerilor. În domeniul de apartenenţă al IȘJ Hunedoara se află 492 de structuri de învăţământ de masă şi special. Dintre acestea 439 au obţinut autorizare, iar 53 nu sunt încă autorizate.

De precizat este faptul că în unităţile şcolare au fost emise una sau mai multe autorizaţii, după caz, luându-se în considerare existenţa spaţiilor de învăţământ, atelierelor, internatelor, cantinelor, sălilor de sport, cluburilor şcolare, cluburilor sportive, precum şi a spaţiilor aflate la adrese diferite.

De asemenea, în judeţul nostru mai sunt autorizate sanitar şi 113 colectivităţi de copii şi tineri care nu aparţin de IȘJ Hunedoara.

 

 

Departamentul de Control în Sănătate Publică a emis patru decizii de reluare a activităţii pentru unităţi care au avut decizii de suspendare temporară: trei aparţinând IȘJ – Grădiniţa cu program prelungit 2 din Petroşani şi Grădiniţa „Lumea copiilor” din Lupeni -, o unitate aparţinând Primăriei Hunedoara - Creşa „Căsuţa cu pitici” - şi o unitate aparţinând Direcţiei Judeţene pentru Tineret Hunedoara - Centrul de Agrement de la Costeşti.

Singura unitate care mai are decizie de suspendare temporară a activităţii este Grădiniţa „Licurici” din Hunedoara.

 

Exemple de unităţi în care s-au găsit nereguli: 

- microclimat necorespunzător prin nerespectarea cubajului în sălile de grupă/ clasă (supraaglomerare) la Grădiniţa cu program normal a Liceului de Muzică şi Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, la Școala Generală Brădăţel din Burjuc, la Grădiniţa cu program prelungit 2 din Haţeg, la Grădiniţa cu program prelungit din Crişcior şi la Grădiniţa cu program normal de pe strada Dacia din Petroşani.

- instalaţii sanitare defecte, grupuri sanitare necorespunzătoare, neigienizate la internatul şi la atelierele şcolare ale Grupului Școlar „Grigore Moisil” din Deva, la internatul Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” din Simeria, la Școala Generală Nr. 1 din Uricani, la Școala Primară şi Grădiniţa din Câmpu lui Neag, la  Școala Generală Nr. 1 şi la Grădiniţa cu program normal din Lupeni, la Școala Generală Nr. 2 din Lupeni, la Școala Primară Dâlja Mare din Petroşani etc.

- pereţi igrasioşi, neigienizaţi, degradaţi şi cu infiltraţii de la apele pluviale la cantina Grupului Școlar „Ovid Densuşianu” din Călan, la atelierele şcolare şi la internatul Grupului Școlar „Grigore Moisil” din Deva, la Grădiniţa Nr. 2 din Petroşani, la Clubul Copiilor din Orăştie, la Școala Primară Dâlja Mare din Petroşani etc.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter