04.11.2011,  21:21:15 | 0 comentarii | 925 vizualizari
Secţia de Pneumologie a Spitalului municipal Vulcan a fost renovată


de Alina PIPAN

Secţia de Pneumologie a Spitalului municipal Vulcan este singura de acest fel din Valea Jiului. La fel şi Secţia de Boli Infecţioase din cadrul aceluiaşi spital. De când a fost înfiinţată, Secţia de Pneumologie nu a mai avut parte de îmbunătăţiri remarcabile, ci doar de igienizările necesare oricărei unităţi spitaliceşti. Ieri, după ce a fost complet renovată, a fost (re)dată în folosinţă această secţie. Începând cu faţada exterioară până la reţeaua electrică a secţiei, totul a fost renovat. S-au înlocuit geamurile care, aşa cum spunea şi dr. Nicolae Petre, erau vechi şi fuseseră puse acolo de la o altă secţie. Acum au fost înlocuite cu geamuri termopan, interiorul a fost văruit, au fost renovate băile, s-au cumpărat boilere şi instalaţii sanitare noi, a fost refăcută instalaţia electrică. S-a schimbat totul. Fiecare încăpere din Secţia de Pneumologie a spitalului a intrat în atenţia administraţiei spitalului. Capacitatea secţiei, conform datelor furnizate de medicul Nicolae Petre, este de 30 de pacienţi. Ieri erau ocupate 14 locuri, 16 fiind disponibile. Doctorul Nicolae Petre, “cel mai bun medic pneumolog din Vale pentru că sunt singurul” cum spune el, este mulţumit de schimbările aduse secţiei. Mai ales că de atâţia ani de zile nu s-au făcut îmbunătăţiri majore. Impresionant este faptul că personalul secţiei a contribuit de fiecare dată când a fost nevoie de renovări minore, şi nu a stat cu mâinile în sân să vadă cum se duce totul de râpă. Lucrările au costat mult sub 10.000 de lei. “Când am făcut un cost estimativ pentru renovări ajunsesem la un total de 10.000 de lei, dar în final costurile au fost mult sub această sumă. Încercăm, cu toate că banii sunt puţini, să facem ce putem. În plan este şi renovarea acoperişului. Doar acesta a rămas de recondiţionat, dar pentru acesta vor fi alte costuri şi un alt proiect”, ne informează Daniel Moraru, responsabil tehnic în cadrul spitalului. Am văzut că se poate. În general, sănătatea are un handicap financiar. Dar, dacă acest handicap nu este depăşit prin metode specifice, la nivel local, atunci actul medical are de suferit.
 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




- - -
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!






_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter