06.11.2011,  14:06:27 | 0 comentarii | 651 vizualizari
Punte de afaceri între judeţele Hunedoara şi Nograd
de Ziarul Vaii Jiului

Ieri, la Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara a avut loc deschiderea oficială a unui eveniment extrem de important pentru relaţiile dintre mediile de afaceri din judeţul nostru şi un judeţ din Ungaria. Manifestarea, care poartă numele de „Punte de afaceri între judeţele Hunedoara şi Nograd”, este menită să consolideze relaţii bune deja existente şi să ofere noi perspective de colaborare. 

 

La invitaţia directorului general al CCI Hunedoara, Crinela Gafton, la eveniment, din partea oficialităţilor hunedorene au fost prezenţi prefectul judeţului, Ioan Gabriel Samoilescu, dar şi reprezentantul Guvernului, fostul subprefect Attila Deszi.

„Sunt sigur că în urma schimbării de opinii, de date, se vor înfiripa noi relaţii de colaborare între cele două judeţe. Sper să nu fie doar o acţiune bifată pe hârtie, fără urmări practice, ci să identificaţi toate relaţiile de colaborare care se pot face şi ca pot fi benefice tuturor”, a declarat prefectul judeţului, Ioan Gabriel Samoilescu.

Cele două camere de comerţ din Hunedoara şi Nograd sunt partenere în cadrul unui proiect Phare implementat de camera din Ungaria, ce are ca obiectiv principal schimbul de informaţii economice şi de afaceri între cele două judeţe, în scopul îmbunătăţirii legăturilor de afaceri şi crearea de noi oportunităţi.

„Este o mare bucurie ca după întâlnirea din luna iunie, când am prezentat judeţul Hunedoara în Ungaria, să observ că o delegaţie atât de impresionantă din judeţul Nograd se află în vizită la noi. În premieră, în urma vizitei pe care am făcut-o în Ungaria, s-a ajuns la un acord de principiu privind înfrăţirea oraşului Salgotarjan cu municipiul Uricani. În cadrul colaborării, din fonduri europene se va face reabilitarea arhitecturală şi de mediu a oraşului Uricani, oraş-locomotivă a Văii Jiului”, a declarat Attila Deszi, fostul subprefect al judeţului.

 

Există similitudini între cele două judeţe

Colaborarea între cele două instituţii a intrat deja în linie dreaptă, o acţiune similară celei de la Deva având loc tot în această vară, în Ungaria.

„Prima acţiune comună a celor două camere de comerţ a avut loc în iunie, cu ocazia participării unei delegaţii a CCI Hunedoara la Forumul Româno-Maghiar organizat în localitatea Salgotarjan, Ungaria.

Evenimentul de la Deva reprezintă cea de-a doua parte a proiectului, şi se desfăşoară în perioada 23-25 septembrie. Cu această ocazie, o misiune economică formată din 19 oameni de afaceri din judeţul Nograd, vizitează judeţul nostru în scopul stabilirii de contacte de afaceri şi noi colaborări cu firme din zonă”, spune Crinela Gafton. În cadrul evenimentului, Tordai Peter, preşedintele Camerei de Comerţ din Nograd, a făcut o prezentare a judeţului Nograd. „Cele două judeţe, Nograd şi Hunedoara, au foarte multe lucruri asemănătoare. Într-o scurtă prezentare a judeţului Nograd pot să spun că şi noi avem o cetate, asemănătoare cu Cetatea Devei. În judeţul nostru sunt peste o sută de ruine de cetăţi, deoarece fiind situaţi la graniţa cu Austria era o zonă de apărare. Suntem primii în trei domenii: cele mai multe castele şi cetăţi din Ungaria se găsesc pe teritoriul judeţului Nograd, judeţul nostru este cel mai împădurit din Ungaria şi avem cel mai mic număr de infracţiuni pe cap de locuitor din toată Ungaria. Localităţile sunt mici, avem şase oraşe în judeţ, iar zona este într-o dezvoltare dinamică”, a precizat Tordai Peter.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter