29.10.2011,  13:59:43 | 0 comentarii | 664 vizualizari
Concurs de pompieri şi salvare în caz de urgenţă / Patru şcoli din Valea Jiului - pe podium
de Ziarul Vaii Jiului

La sfârşitul săptămânii trecute, la Școala Generală „Ovid Densuşianu” din Haţeg s-au strâns peste 250 de elevi ai mai multor şcoli din judeţul Hunedoara. Elevii au participat la un concurs cu miză mare, aceea de a obţine titlurile de cei mai buni „Prieteni ai pompierilor” şi cei mai buni „Salvatori” în caz de urgenţă. 

 

15 echipe - la start

Pregătirea echipelor participante s-a făcut în cadrul cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”  şi „Cu viaţa mea apăr viaţa”. În acest cadru, micii salvatori de vieţi s-au pregătit intens pentru a trece o probă teoretică şi câte două probe practice.  Conform datelor oficiale, la competiţia „Prieteni ai pompierilor” au participat: şase echipe de fete (a câte nouă concurente, plus o rezervă, venind de la patru instituţii de învăţământ) şi zece echipe mixte (a câte nouă concurenţi, plus o rezervă, venind de la treisprezece instituţii de învăţământ). De asemenea, la competiţia „Cu viaţa mea apăr viaţa” au participat: opt echipe din ciclul gimnazial, formate din trei concurenţi plus o rezervă şi şapte echipe din ciclul liceal formate din trei concurenţi, plus o rezervă. În urma disputatei întreceri, la prima competiţie câştigători au fost desemnaţi: Școala Generală „Ovid Densuşianu” din Haţeg, pe locul I, Școala Generală „Sfânta Varvara” din Aninoasa, pe locul II, iar pe cel de-al treilea loc, tot o instituţie de învăţământ din Vale, respectiv Colegiul Economic „Hermes” din Petroşani. La cea de-a doua competiţie, câştigătorii au fost: Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Haţeg, Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva şi Grupul Școlar de Telecomunicaţii din Hunedoara. În competiţia rezervată echipelor mixte locul trei a fost ocupat de elevii Școlii Generale „Horia, Cloşca şi Crişan” din Brad, locul doi a fost câştigat de Școala Generală din Zam, în timp ce pe primul loc s-a clasat, pentru al doilea an consecutiv, echipa Școlii Generale 9 din Hunedoara.

 

Probe, una şi una!

Elevii înscrişi în competiţie au avut de trecut o probă teore-ti­­că, constând într-un test grilă cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor şi una practică. În concursul „Prieteni ai pompierilor”, la proba de îndemânare, concurenţii au fixat patru furtunuri de un racord şi le-au întins pe o lungime de 60 de metri pe un traseu presărat cu obstacole - un şanţ cu lăţimea de 1,80 de metri, un gard cu o înălţime de 0,70 metri, o capcană cu lungimea de 6 metri şi o bârnă de echilibru cu lungimea de 2 metri. La capătul traseului, concurenţii au trebuit să demonstreze că sunt în stare să facă mai multe tipuri de noduri (nod marinăresc, nod plat, nod pentru ridicarea unui obiect şi un nod de fixare a ţevii cu cordiţa).

 

Fetele din Petrila, Petroşani şi Aninoasa au fost cele mai bune

Cele mai bine pregătite fete, la „pompieri”, au fost cele de la Școala Generală „Constantin Brâncuşi” din Petrila, urmate de concurentele de la Școala Generală „Carmen Silva” din Petroşani şi Școala Generală „Sfânta Varvara” din Aninoasa.  Din perspectiva organizatorilor, „această competiţie urmăreşte printre altele, dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile urgenţă, dar şi dezvoltarea în rândul elevilor a iniţiativei precum şi a spiritului de echipă.” Concursul a fost organizat şi desfăşurat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Judeţului Hunedoara, Direcţiei Judeţene pentru Tineret, Primăria municipiului Deva şi EON Gaz. Ambiţioşii elevi hunedoreni au fost recompensaţi cu diplome, medalii, cupe, şepci, tricouri, caiete şi pixuri.

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Administrare pagină de Facebook pentru persoane publice
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Administrare pagină de Facebook pentru afaceri
_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Catalog promoţionale 2022
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Catalog promoţionale 2022


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter