03.11.2011,  08:36:06 | 0 comentarii | 1662 vizualizari
La SC Pregoterm SA Vulcan, oamenii se plâng că / Departe ca toate să fie bune şi frumoase
de Gheorghe OLTEANU

Un anunţ pus nu demult le face cunoscut angajaţilor de la “Pregoterm” Vulcan că salariile se dau până în data de 31 a lunii. De ce a fost nevoie de această precizare?

În mod normal,
salariaţii acestei societăţi care, teoretic, aparţine Consiliului Local al municipiului Vulcan, dar, practic, este la cheremul Primăriei, ar trebui să-şi primească lefurile în data de 25 a fiecărei luni. Asta, zic din nou, teoretic, pentru că au fost luni bune când banii ajungeau la oameni în zilele de 3, 4 sau chiar 5 ale lunii următoare.
Treaba asta îi afectează
îndeosebi pe cei cu salarii mici: măturătorii de pe stradă şi muncitorii de la gunoi. Care, ca să nu le moară ai lor de foame, se bagă în datorii la cine apucă. Aşa că, la drept vorbind, e bine într-un fel că onor conducerea SC Pregoterm SA Vulcan s-a gândit să nu mai întârzie cu salariile. Poate că îşi va reaminti şi de cele două salarii pe care angajaţii societăţii le aşteaptă - fiindcă li s-a promis ferm că le vor primi - de pe urma defunctei căzute în faliment SC Almaserv SA. Sau, acum, la un an aproape de la decesul său, să aflăm că s-au dat şi astea la întors?
Cu ceva timp în urmă,
câţiva amărăşteni de la Pregoterm au lăsat o anonimă la primărie. Când zic amărăşteni, zic gunoieri. Care-s treizeci de la număr din totalul de 220 de salariaţi pe care-i are acum Pregoterm-ul. Pe lângă treaba cu banii, despre care v-am zis şi eu câte ceva, oamenii se plângeau în ea şi de unul dintre şefii lor. Un domn inginer din Petroşani adus de domnul director Marius Danci. Care, se vorbeşte, ar fi fost coleg de facultate cu dumnealui. Dar nu asta îi  priveşte pe oameni, ci modul în care acest domn se comportă în general cu ei. Îi înjură şi le zice cum îi vine la gură. Asta se întâmplă îndeosebi dimineaţa, când se face pontajul, dar se petrece şi la alte ore ale zilei de muncă. Nu zic nu, la Pregoterm, ca şi la fosta Almaserv, nu lucrează sfinţi. Mai sunt din aceia care păcătuiesc şi vin băuţi la muncă. La ăştia chiar că nu te poţi abţine să nu ridici puţin tonul. Dar, în niciun caz, să-i ameninţi că-i dai afară, de parcă ar fi firma ta personală, sau să le strigi ceea ce le este dat să audă, destul de des, pe la şase fără ceva dimineaţa, urechile tuturor celor adunaţi la pontaj. V-aţi fi aşteptat la ceva măsuri de pe urma anonimei ăleia lăsate la primărie? Da’ de unde. Cine ştie pe la ce coş de gunoi o fi ajuns imediat cum a fost găsită.
Pălmaşii de la Pregoterm
au băgat de seamă că, de când cu şeful ăsta nou din Petroşani, şi domnul director Marius Danci s-ar fi schimbat mult de tot. Nu mai este inginerul şef de secţie de odinioară. Care, deşi mai lua el foc câteodată, se stingea repede. Acum, când se enervează de ceva, nu-l mai recunoşti. L-a schimbat mult ăsta (adică inginerul, fostul său coleg de facultate), ofta şi-mi zicea un purtător de lopată. Ce să însemne asta? Cum urci  în funcţie te schimbi mai mult şi mai mult? Posibil. 
Am zis ceva mai sus
că, teoretic, societatea asta aparţine de consiliul local, dar, practic, este condusă de primăriei. Pare-se că nu am prea greşit. Chiar faptul că oamenilor li se vorbeşte de sus şi le este dat să audă mai mult ameninţări, decât o vorbă bună, te face să crezi asta. Unii dintre şefii de la Pregoterm, uitând că sunt vremelnici pe acolo, îl copiază, probabil, pe şeful mare de la primărie. Care, şi el vremelnic la primărie, ştie toată lumea cum face când îl apucă năbădăile. De aceea  cred că o abordare şi o dezbatere serioasă a acestui subiect în Consiliul Local al municipiului Vulcan ar fi cât se poate de venită. Muncitorilor de rând de la Pregoterm le este teamă să spună deschis cum e şi ce e pe la ei. Dar, după cum se vede, nici că mai pot suporta un asemenea tratament. Or, nu cred să nu se găsească vreun consilier local care să le sară în ajutor...


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter