03.11.2011,  23:35:04 | 0 comentarii | 715 vizualizari
Gheorghe Ile chiar îi crede nişte proşti pe vulcăneni?
de Gheorghe OLTEANU

Ce dată a fost ieri? A fost joi, 19 noiembrie 2009. Să nu credeţi că v-am întrebat chestia asta foarte simplă doar aşa, ca să mă aflu în treabă. Nicidecum. Dacă vă amintiţi - şi sigur că o să vă aduceţi aminte, fiindcă nu a fost cu mult timp în urmă - de data asta era legată începerea unor lucrări. Despre care v-am spus chiar zilele trecute. Este vorba despre cele de la atât de des pomenita telegondolă de la Vulcan.

 

Un pic de remember pentru

cei care nu au chef să mai caute în ziarele deja citite. În 3 noiembrie, am dat o fugă până la Casa Ciobanilor, punctul de plecare a telegondolei. Era după zilele acelea mai reci în care căzuse un pic de zăpadă. În marţea aceea, i-am găsit la lucru pe oamenii meşterului Gheorghe Savin. Cu dumnealui în frunte. Lucrau la ţarcul în care urma să se depoziteze materialele. Până aici, foarte bine.

 

Vineri, 6 noiembrie a.c., 

primarul Gheorghe Ile a dat sfoară prin redacţiile ziarelor şi pe la posturile de televiziune locală că, în acea zi, se inaugurează şantierul telegondolei. Și i-a invitat pe oamenii de media să vină acolo. Ce-a fost de văzut şi de auzit cu acea ocazie? Un discurs pe care primarul Ile îl tot repetă de o vreme încoace - aghesmuit cu un pic de iz electoral, desigur - şi o sticlă de şampanie. Desfăcută după cum se cade în asemenea momente festive. Ah, da, să nu uit, a mai fost ceva: panourile puse de o parte şi de alta a intrării în aşa-zisului şantier. În rest, pauză.

 

Pauză care a tot durat

de atunci şi încă mai durează, după cum am băgat de seamă. Fapt observat chiar de subsemnatul, care, de atunci, a mai băgat viteză pe la locul cu pricina. Am fost şi în 18 noiembrie. Mă aşteptam să văd deja utilaje, materiale, oameni care se pregătesc de lucru. Pentru că,  nu-i aşa? pe panoul care-ţi spune ce se vrea acolo, scrie că data de începere a lucrărilor este 19 noiembrie. Miercuri, am văzut zărit doar un ARO. Oprit pe pantă. Spre care urcau pieptiş dealul şase persoane. Despre care mi-am dat cu părerea că sunt topografi sau aşa ceva.

 

Bun, mi-am zis atunci, mai este o zi, 

să vedem ce va fi în 19 noiembrie. Și vă pot spune acum ce este, pentru că, ieri, pe la orele amiezii, am făcut din nou drumul până acolo. Nu este nimic. Adică sunt tot cele de la magnificul discurs al primarului Gheorghe Ile: panourile, poarta şi ţarcul care se vede în spate de tot. Nici urmă de muncitor, de utilaje sau de ceva care să-ţi arate da, domnule, a început să se lucreze la telegondolă.

 

Domnul dr. ing. Francisc Appel

vine des pe aici. Se urcă în maşină şi imediat e sus. Aşa a fost şi ieri, când am vorbit cu dumnealui. Nu venise neapărat pentru telegondolă. A venit la plimbare, să ia o gură de aer curat. Nu mai ştia că 19 noiembrie e data la care lucrul la telegondolă ar fi trebuit să înceapă să duduie. A fost şi domnia sa la adunarea aceea convocată aici de primar, la începutul lui noiembrie. Se miră că nu se vede nicio mişcare. Nu l-am auzit zicând decât un “mda!”. Care, cred eu, spune destul. 

 

Acum ce să mai creadă oamenii?

Cei pe care, din vară încoace, primarul Gheorghe Ile îi tot duce cu vorba. Că banii, suta de miliarde de lei vechi, sunt bine mersi în visteria primăriei şi că, din octombrie, cum spunea la o conferinţă de presă, vor începe efectiv lucrările la acest obiectiv. 

Atunci de ce nu mişcă nimic la telegondolă? Banii cu care se tot laudă Ile, cele 10 milioane RON, constituie doar a treia parte din costul total al telegondolei. Care, după cum se poate vedea pe site-ul cu licitaţiile, este în valoare de 32.964.439 RON fără TVA. Banii aceştia sunt toţi de la bugetul de stat. Primarul Gheorghe Ile îi tot dădea în sus şi-n jos cu mulţumirile şi temenelele aduse ministrului Elena Udrea. Care - nu cumva sună a chestie electorală? - dând banii aceştia, are grijă de turismul din Valea Jiului  etc. 

 

Dacă Primăria Vulcan are deja 

acea sută de miliarde de lei vechi în cont, de ce nu au început lucrările la data programată? Or, mai ştii, treaba asta cu suta de miliarde n-a fost decât o gulgută. De ce tot circul acela din 6 noiembrie?  La care au fost nevoiţi să asiste oameni care chiar cred sincer în acest proiect menit să facă din Vulcan un centru turistic atractiv. Oare nu cumva aceşti bani, alocaţi printr-o hotărâre de guvern, n-au ajuns încă la Primăria Vulcan? Pentru că, să ne amintim, şi profesorii, tot printr-o hotărâre de guvern, ar fi trebuit să aibă salariile mai mari cu 50 la sută. A fost onorată sau nu hotărârea de guvern referitoare la banii pentru telescaunul din Vulcan? La aceste întrebări ar trebui onorabilul primar Gheorghe Ile să răspundă urgent şi la obiect. Fiindcă, dacă n-o va face într-o manieră credibilă, lumea va zice pe bună dreptate că tot ce-a auzit şi văzut până acum a fost un fâs electoral portocaliu de-al lui.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter