03.11.2011,  08:54:37 | 0 comentarii | 778 vizualizari
La ultima şedinţă a Consiliului Local Vulcan, / Primarul Gheorghe Ile şi l-a pus în cap pe consilierul Petru Hodor
de Ziarul Vaii Jiului

La şedinţa de consiliu local de joi, 29 iulie, pesedistul Petru Hodor s-a făcut foc şi pară pe Gheorghe Ile. S-a luat atât de rău de primar, încât acesta din urmă nu ştia ce să creadă. Stătea cu capul aplecat, se uita pe furiş la el şi nu zicea decât dom’ profesor în sus, dom’ profesor în jos.
Ceea ce i-a stârnit
mânia consilierului local Petru Hodor? Modul în care a fost întocmită organigrama Primăriei municipiului Vulcan. Prezentată spre a fi aprobată de către Consiliul Local Vulcan. Mai exact, relaţia dintre primar şi consiliul local. Care, aşa cum apărea pe organigrama din mapele de şedinţă ale consilierilor locali, sugera că este una de subordonare. În sensul că, uitându-te la direcţia săgeţii care pleacă din căsuţa în care scrie, mare, „PRIMAR” spre cea mai mică, de deasupra, în care scrie, şi mai mic, „CONSILIU LOCAL”, ţi-e clar că primarul este cel care dă ordine consiliului local. Uitându-se faptul important că, de fapt, acesta din urmă este forul legislativ, în timp ce instituţia primarului este cea care pune în practică ceea ce stabilesc consilierii.
Aşa cum e în organigramă,
consiliul se subordonează primarului, a tunat vocea lui Petru Hodor. Or, eu nu mă subordonez primarului! Vă spun drept, fiindcă eram în sală, vreo câţiva consilieri s-au întors şi s-au uitat miraţi la mine. Ce i s-o fi întâmplat? întrebau ei din priviri. Vă veţi zice că de ce la mine. Cred că la mine, fiindcă eu am fost acela care am scris, de câteva ori la rând, cum, la mai toate şedinţele de consiliu local, consilierul Petru Hodor nu se dădea înapoi să nu-l tămâieze pe primarul Gheorghe Ile. Domnul primar e aşa, domnul primar e pe dincolo, de ziceai că acesta din urmă şi-ar fi anunţat dorinţa de a se înscrie în PSD.
Ce zicea Gheorghe Ile vizavi de asta?
S-a făcut mic, mic, se uita pe furiş la Hodor şi încerca să se disculpe. Că aşa a venit de la Bucureşti, că da, desigur, e o greşeală, dar se va corecta, dom’ profesor. Ca să vezi ce dandana iese de la o amărâtă de linie care, dinspre primar, săgetează consiliul local! Concluzia a fost clară: ori se scoate săgeata asta, iar căsuţa consiliului local rămâne deasupra celei a primarului, fiindcă, de fapt, legislativul este forul suprem, ori se pun la acelaşi nivel, una lângă alta, legate de o linie discontinuă. Care arată că, între ele, există un raport de subordonare funcţională.
După ce s-a terminat şedinţa,
am cutezat să mă apropii şi să-l felicit pentru cutezanţa sa pe consilierul local Petru Hodor. Omul era liniştit şi mi-a spus că nu a făcut altceva decât să îndrepte ceva ce nu era la locul lui. Respectiv, să facă ordine în organigramă în ceea ce priveşte poziţia consiliului local vizavi de cea a primarului. Nu ştiu dacă această surprinzătoare luare de poziţie a sa s-a datorat unor niscai pastile de putut, cum eu însumi l-am descusut dacă le-ar fi luat înainte de şedinţă. Chestia tare e, însă, că poziţia neaşteptată pe care a
avut-o joi i-a dat gata pe mai toţi consilierii locali care, la şedinţele de consiliu, sunt aşezaţi în stânga dumnealui. Întrebarea este însă alta: efectul acelor pastile, dacă au fost cumva să fie, va fi acelaşi şi la şedinţa de consiliu din această lună?

 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!

_____
Flyere, pliante, broşuri, afişe, cărţi de vizită, mape, formulare...
_____
Cataloage promoţionale 2024
_____
Plăcuţe şi indicatoare pentru case, blocuri, sedii
_____
Rame click - comandă online!
_____
Panou decorativ pentru interior sau exterior – tu alegi designul!
_____
Steaguri publicitare - click pentru a comanda!
_____
Stâlpi pentru delimitare (opritori, de ghidare) - comandă online!
_____
Cataloage promoţionale 2024


Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!
_____
Bannere şi mesh-uri publicitare - click pentru a comanda online!
Promovare
Publicitate
Newsletter